SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kroatia satsaa pelaamiseen – hallitus hyväksyi miljoonarahoituksen uudelle esports-kampukselle
  • Juuso
    Syngelmä

Kroatia satsaa pelaamiseen – hallitus hyväksyi miljoonarahoituksen uudelle esports-kampukselle

julkaistu: 31.05.2024 14:48

Kroatian hallitus hyväksyi keskiviikkona 26 miljoonan euron hankkeen videopeli- ja esports-kampuksen rakentamisesta Novskaan. Suurimman osan rahoituksesta kattaa Euroopan Unionin (EU) Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF).

Kampukseen tulee kuulumaan useampi rakennus, joiden joukossa yli nelituhatpaikkainen esports-laitos, joka on Kroatian suurin esports-laitos.

Hankkeen kohdekaupunkia voidaan pitää yllättävänä, sillä Novskassa asuu vain hieman yli 10 000 ihmistä. Vertailuna Suomen sadanneksi asutuin kunta on Huittinen 9 646:lla asukkaallaan.

Novskasta on noin 100 kilometrin matka maan pääkaupunkiin Zagrebiin. Tulevalle kampukselle rakennetaan myös asuin- ja opetustilat sekä suuren mittakaavan esports-areena.

Kampuksella tulee olemaan myös viisivuotinen korkeakouluohjelma, johon osallistuu 50 opiskelijaa vuodessa. Lisäksi järjestetään lukio-opetusta. Lukioryhmissä opiskelee 24 opiskelijaa vuodessa.

Kampuksen rakennusaikataulua ei ole kerrottu. Valmistuessaan moderni kampus tulee olemaan takuulla yksi huipputurnausten tapahtumapaikoista.

Lähde ja kuva: CGDA