SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kroatia on tämän vuoden Davis Cup voittaja
  • Toimitus

Kroatia on tämän vuoden Davis Cup voittaja

julkaistu: 25.11.2018 21:19

Kroatia juhlii kaikkien aikojen toista Davis Cup voittoaan. Asia varmistui, kun tämän päivän ensimmäisessä kaksinpelissä Marin Cilic voitti ranskalaisen Lucas Pouillen erin 3-0 (7-6 6-3 6-3) ja vei samalla joukkueensa saavuttamattomaan 3-1 johtoon ja samalla myös Davis Cup:n voittoon. Näin ollen viime vuoden mestari Ranska joutui tällä kertaa tyytymään toiseen sijaan tässä turnauksessa. Ensimmäisen kerran Kroatia juhli Davis Cup:n voittoa vuonna 2005.

Kroatia finaalin suuri suosikki

Jo ennalta oli selvää, että Kroatia lähtee finaaliin suurena suosikkina. Tämän varmisti viimeistään se, kun Ranska joutui käyttämään melkein koko kauden sivussa ollutta Jo-Wilfried Tsongaa molempina kaksinpelipäivinä. Tsonga on palannut kentille alkuvuoden loukkaantumisen jälkeen vasta 18. syyskuuta Metzin ATP-turnauksessa. Mies kerkesi kiertää loppukaudesta ainoastaan neljä turnausta ja näistä tilille kirjattiin ainoastaan yksi voitto.

Kroatian toisena kaksinpelaajana nähtiin tällä kaudella itsensä jo sijalle 12 rankinginsa nostanut Borna Coric. 22-vuotias kroatialainen on yksi tämän kauden positiivisista yllättäjistä, sillä kuluvana vuonna Hallen ATP-turnauksen voittanut Coric oli vielä vuosi sitten samaisen rankinglistan sijalla 48. Ei siis tullut kenellekkään yllätyksenä, että Kroatia ratkaisisi finaalin juuri perjantaina ja sunnuntaina käytävien kaksinpelejen aikana. Kroatian finaalijoukkueen täydensivät nelinpelissä pelanneet Ivan Dodic ja Mate Pavic.

Otteluiden tuloksen:

  • Coric – Chardy                                                              3-0 (6-2 7-5 6-4)
  • Cilic – Tsonga                                                                3-0 (6-3 7-5 6-4)
  • Dodic/Pavic – Herbert/Mahut                               1-3 (4-6 4-6 6-3 6-7)
  • Cilic – Pouille                                                                 3-0 (7-6 6-3 6-3)
  • Coric – Tsonga                                                              Peruutettu.