SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kroatia – Espanja: Onko Kroatian painajaiset nukuttu
  • Toimitus

Kroatia – Espanja: Onko Kroatian painajaiset nukuttu

julkaistu: 15.11.2018 14:49

UEFA Nations Leaguen liiga A:n neloslohkossa pelaavat tänään Kroatia ja Espanja. Näistä joukkueista Kroatia taistelee lähinnä pysymisestä A liigassa, sillä joukkue on saalistanut kahdesta ottelustaan tasan yhden pinnan pelaamalla avausottelunsa Englantia vastaan 0 – 0. Sen jälkeen olikin vuorossa vierasreissu Espanjaan, joka osoittautui melkoiseksi painajaiseksi, kun Espanjan maajoukkue pöllytti vieraitaan surkuhupaisin 6 – 0 lukemin. Tässä ottelussa Kroatialaisten tehtäväksi jäi lähinnä osallistua otteluun.

Tänään tilanne onkin kaikilta osin selvä, sillä kahdella voitolla lohkoaan johtava Espanja tarvii ottelusta yhden pisteen varmistaakseen lohkon voittonsa. On kuitenkin odotettavissa, että MM-kisoissa ryvettynyt lauma ei varmasti tyydy mihinkään bussikikkailuun, vaan Espanjalaisten mielessä on varmasti lohkon voitto ja siten kotiedun saaminen mahdollisiin EM-jatkokarsintoihin.

Espanja kärsii ottelussa jonkunlaisista poissaoloista, kun joukkueeseen mahtuvista pelaajista Koke, Diago Costa ja Thiago ovat sivussa. Joka tapauksessa joukkueesta on tulivoimaa löytynyt viime aikoina kokolailla laajalta sektorilta. Joukkue onkin paukutellut kolmeen Nationals League otteluunsa kymmenen maalia ja se on aikalailla paljon jalkapallossa.

Kroatian sairastupa ei päätä huimaa. Joukkueelta puuttuu Corluca ja Mandzukic, jotka lopettivat uransa maajoukkueessa. Näiden lisäksi joukkueeseen mahtuvia poissaolioita ovat Strinik ja Kalinic. Lähinnä Kalinicin panos olisi ollut joukkueelle elintärkeä sen jälkeen kun Mandzukic ilmoitti jättävänsä maajoukkueen.

Espanja on pallollisena uuden valmentajansa Luis Enriguen johdolla pelannut hieman epätyypillistä espanjalaista jalkapalloa. Joukkueella on hyvinkin selkeät murtautumismallit ja hyökkäyspäässä pyritään aktiivisesti maalintekoon. Tämä onkin suurin ero Hierron MM-kisoissa peluuttamaan pallon hieromistaktiikan ja nykyisen Espanjan pelaamisen välillä ja tulostakin on tullut. Kroatia tuskin pysyy tänäänkään Espanjan kyydissä, varsinkaan kun joukkueen tulivoima hyökkäyksessä on kokolailla kyseen alainen. Tämän takia meidän valintamme otteluun on selkeä.