SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kouvot olivat vahva isäntä
  • Toimitus

Kouvolan Kouvot ja Joensuun Kataja sivusivat ennätystä

julkaistu: 04.01.2019 16:30

Yleensä kun jossain lajissa tai sarjassa sivutaan kaikkien aikojen ennätystä on aiheutta suureen ylpeyteen, mutta ainoassa eilen torstaina pelatussa Korisliiga-kamppailussa näin ei välttämättä ollut.

Kouvolassa Jatke Areenalla nähtiin kahden perinteikkään koripalloseuran kohtaaminen, kun Kouvolan Kouvot isännöivät hieman vajaamiehistä Joensuun Katajaa. Vierasjoukkueen ulkomaan vahvistukset  Rahlir Hollis-Jefferson ja  Daniel Mullings olivat niin sanotusti poppariosastolla. Lisäksi uusin ulkomaalaishankinta Adrian Diaz ei ole vielä eksynyt Suomen maaperälle.

Ottelun alku ei ollut juurikaan tavallisesta poikkeava, sillä ensimmäinen neljännes päättyi yli tuhatpäisen kotiyleisön, sekä 500 pääsarjaotteluaan valmentaneen Jyri Lehtosen iloksi lukemiin 23-17 ja näin ollen kotijoukkue sai heti hyvän alun otteluun.

Toisessa jaksossa merkattiinkin sitten Korisliigan historian kirjoihin, kun kumpikaan joukkueista ei saanut palloa keskelle keksintöä. Molemmat joukkueet kyllä puolustivatkin mallikkaasti, mutta pallo ei mennyt koriin edes avoimista heittopaikoista.

Toisen jakson loppulukemiksi merkattiinkin 6-6. Joukkueiden yhdessä tekemät tasan 12 pistettä sivuavat vähäisyydellään kaikkien aikojen Korisliigan ennätystä. Näin ollen voitaneen todeta, että kyseinen ennätys on vähintäänkin kyseenalainen.

Ottelun toinen puolisko olikin sitten jo enemmän normaalia koripalloa muistuttavaa. Ottelu ratkesi oikeastaan kolmannella neljänneksellä, kun kotijoukkue takoi taululle yhteislukemat 56-45 ja lähti päätösjaksolle yli kymmenen pisteen johtoasemassa.

Päävalmentaja Lehtosen juhlaottelu päättyikin kotijoukkueen osalta riemukkaasti, kun vielä viimeinenkin neljännes merkattiin Kouvoille lukemin 19-16 ja koko ottelu 75-61. Ottelun parhaana pistemiehenä kunnostautui kotijoukkueen Brian Asbury joka heitti 23 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa.

(Kuva: Jussi Lopperi)