SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Koronatartunnat jylläävät pelaajien keskuudessa – alle viikko ennen 40 miljoonan dollarin turnausta
  • Toimitus

Koronatartunnat jylläävät pelaajien keskuudessa – alle viikko ennen 40 miljoonan dollarin turnausta

julkaistu: 02.10.2021 18:45

Romaniassa  järjestettävä 40 miljoonan arvoinen The International 10 Dota 2 -turnaus on joutunut vaikeaan tilanteeseen. Useat pelaajat ovat sairastuneet koronaan vain viikkoa ennen turnauksen alkua.

The International pelataan Romanian Bukarestissa 7.–17.10.

Aluksi kiinalaisen Team Asterin kokoonpanosta muutaman pelaajan ilmoitettiin saaneen tartunnan, mutta pian koko kokoonpano ja joukkueen henkilökunta olivat sairastuneet. Lisäksi kiinalaisen Invictus Gamingin pelaaja Thiay “JT-” Jun Wen ilmoitti tartunnasta ja pian tuli jatkoa, kun kolme muutakin joukkueen jäsentä sairastui tautiin.

Kaikkiaan tähän mennessä yhteensä 14 kiinalaisjoukkueen jäsenen on ilmoitettu sairastuneen koronaan. Muut kiinalaisjoukkueet turnauksessa – Elephant, Vici Gaming ja PSG.LGD – ilmoittivat testanneensa pelaajansa negatiivisiksi.

Oireet sairastuneilla ovat AFKgaming uutissivuston mukaan ainakin toistaiseksi lieviä. Ainakin osa tartunnan saaneista on rokotettu kiinalaisella rokotteella.

Dota 2:n suurimman turnauksen lohkovaihe alkaa 7. lokakuuta ja se pelataan ilman yleisöä. Pudotuspelit pelataan tuhatpäisen live-yleisön edessä.

Turnausjärjestäjä PGL on saanut runsaasti kritiikkiä osakseen turnausjärjestelyistä koronan suhteen. Osa joukkueista saapuu paikalle vain päiviä ennen turnausta, eikä harjoitusleireillä olevia joukkueita ole määrätty tai ohjeistettu riittävästi eristyksiin.

Valve tai turnausjärjestäjä PGL eivät ole vielä kommentoineet asiaa.

Suomea Internationalissa edustavan Topias “Topson” Taavitsainen (OG) ja Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen (Team Secret).

Kuva: Valve

Tuoreimmat uutiset: