SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kommentti: Vuodessa haastajasta heittopussiksi – Mikä ihme HAVU:ssa mättää?
  • Onni
    Koponen

Kommentti: Vuodessa haastajasta heittopussiksi – Mikä ihme HAVU:ssa mättää?

julkaistu: 28.04.2022 15:00

HAVU näytti vielä vuosi sitten keväällä seuraavalta potentiaaliselta ykköstason suomalaisjoukkueelta. Entinen ENCE -pelaaja Jani “Aerial” Jussila oli liittynyt joukkueeseen alkuvuodesta, ja joukkue voitti yllättävän kovatasoisen Snow Sweet Snow 2 -turnauksen, jonka muita osallistujia olivat muun muassa Gambit, NIP ja Cloud9. HAVU kävi jopa HLTV.org rankingin sijalla 14 – korkeammalla kuin ikinä ennen.

Tällä hetkellä joukkue ei onnistu voittamaan helpoimpiakaan otteluita ja sijoituskin on tipahtanut 82 sijaa alaspäin. Mitä ihmettä tapahtui?

Ensimmäinen pelaajavaihdos

Viime kevään jälkeen HAVU:n suunta on ollut pitkälti pelkkää alamäkeä. Huonojen tulosten jälkeen alkukesästä joukkue teki uuden kokoonpanon ensimmäisen pelaajavaihdoksen, ja kokoonpanon nuorin pelaaja Jemi “jemi” Mäkinen passitettiin penkille.

HAVU etsi korvaavaa pelaajaa kuukauden päivät, ja lopulta jemin korvasi joukkueen valmentaja Taneli “disturbed” Veikkola.

Siirtoa on vähän hankala lähteä spekuloimaan, mutta jos penkityksen ainut syy todella oli jemin huono suorituskyky surkeissa rooleissa, ei disturbed ainakaan sen paremmin suorittaisi. Eikä suorittanutkaan. Kuukauden päästä jemi kuitenkin palasi aktiiviseen kokoonpanoon, mutta tuskin kovinkaan motivoituneena; vaikea ainakaan uskoa jemin pomppineen riemusta päästessään pelaamaan vain, koska “ei nyt sattunut löytymään parempaakaan tilalle”.

Jemi ja ZOREE ulos, Sm1llee ja ottoNd sisään

Sijoitus jatkoi laskemistaan, ja viime joulukuussa HAVU teki kovan päätöksen: joukkueen pitkäaikainen AWP-pelaaja Lasse “ZOREE” Uronen ja Jemi “jemi” Mäkinen vapautettiin joukkueesta.

Tammikuussa pitkään ammattilaisskenestä poissa ollut Otto “ottoNd” Sihvo ja hREDSissä taitonsa näyttänyt Joona “Sm1llee” Holmström liittyivät joukkueeseen.

Nykyhetki

Kokoonpano näyttää nyt siis tältä:

  • Jani “Aerial” Jussila
  • Sami “xseveN” Laasanen
  • Joona “Sm1llee” Holmström
  • Otto “ottoNd” Sihvo
  • Olli “sLowi” Pitkänen

Paperilla joukkue näyttää erittäin kovalta. Pelaajista kolme on pelannut jopa majoreilla, heistä kaksi major-finaalissa. Palasten pitäisi olla kohdallaan eikä kukaan pelaajista selkeästi alisuorita. Tästä huolimatta ongelmat käyvät ilmeisiksi, kun katsotaan vaikkapa vain viimeisimmän viikon tuloksia: ensin HAVU hävisi IEM Dallas -karsinnoissa paperilla selkeästi heikommalle portugalilaisjoukkue FTW:lle, ja sijoittui Pinnacle Cup IV:ssä toiseksi viimeiseksi, häviten avausottelunsa tanskalaiselle MASONIC:lle. Tällä hetkellä, 28. huhtikuuta HAVU on HLTV:ssä sijalla 96.

Omasta mielestäni ongelma piilee pelinsisäisessä johtajassa, tai enemmänkin sen puutteessa. HAVU:n entinen kapteeni Eetu “sAw” Saha jätti joukkueen vuoden 2020 loppupuolella, siirtyessään ENCE:n valmentajaksi. Tämän jälkeen roolin otti omakseen Olli “sLowi” Pitkänen, joka ei ole hoitanut hommaansa huonosti, mutta pitemmän päälle oikean johtajan puutteen huomaa. Uudet tuulet myös valmennuksessa voisivat tehdä joukkueelle terää.

Twitter-kommenttien perusteella myös fanit alkavat olemaan kypsiä surkeisiin tuloksiin:

“Tää on jo ihan helvetin surullista. Itse en enää Havun takia ruutua avaa, vuosi kärsimystä riittää.”

Vuosi sitten saavutettu 14. sija oli todennäköisesti vain niin sanotun “kuherruskuukauden” tulos, ja HAVU:n on pikaisesti tehtävä päätöksiä ennen kuin tilanne etenee aivan toivottomaksi.

Kuva: HAVU (pelaajakuvat)