SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kommentti: Kuka voittaa IEM Katowicen 2022?
  • Juuso
    Syngelmä

Kommentti: Kuka voittaa IEM Katowicen 2022?

julkaistu: 25.02.2022 16:00

Advertisement

Virtus.Pro vs. G2 suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalla kello 16:30 alkaen

IEM Katowice 2022 CS:GO -huipputurnaus etenee seuraavaksi legendaariselle Spodek-areenalle. Kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspelit pelataan jälleen yleisön edessä, ja vaikka puolalaisia Spodekilla ei nähdäkään, on meteli varmasti taattu.

Pudotuspeleissä odottaa kuusi äärimmäisen tasaista joukkuetta. Heroic ja NAVI selvittivät tiensä suoraan välieriin, joten heillä on yksi välipäivä muita enemmän. Puolivälierät pelataan perjantaina ja välierät lauantaina. Massiivinen finaali pelataan sunnuntaina klo 18 alkaen.

Kun Heroicin kapteeni Casper “⁠cadiaN⁠” Møller sanoi HLTV:n haastattelussa pitävänsä viiden tai jopa jokaisen pudotuspelijoukkueen turnausvoittoa realistisena, en olisi voinut olla enemmän samaa mieltä.

Yllättävät sulamiset, pelitason ailahtelevuus ja yllättävätkin onnistumiset tekevät voittajan ennustamisesta mahdotonta. Jo puolivälieräottelut ovat kumpikin niin viiskyt-viiskyt, että välieräparien ennustaminen on todellakin arpapeliä. Kuka vaan voi voittaa kenet tahansa.

Voit katsoa cadiaNin haastattelun alta.

Koska turnaus on tasaväkisin miesmuistiin, käyn läpi jokaisen joukkueen vahvuudet ja heikkoudet joukkue kerrallaan. Sen jälkeen etenen niihin välieräpareihin, joiden luulen etenevän jatkoon ja lopulta finaalikaksikkoon, aina voittajaan asti.

Gambit

Maailmanlistan kakkosjoukkueella on edelleen online-joukkueen maine; netin kautta he voittivat IEM Katowicenkin viime kerralla. Vaikka joukkueesta löytyy major-voittaja, Abay “HObbit” Khasenov ja viime vuoden 4. ja 5. parhaaksi pelaajiksi valitut Dmitry “sh1ro” Sokolov ja Sergey “Ax1Le” Rykhotorov, ei joukkue ole pystynyt esittämään samanlaista dominanssia laneilla kuin online-turnauksissa.

Toki välieräpaikka Tukholman majoreilta ja pienemmän mittakaavan V4 Future Sport Festival -LAN-turnauksen voitto viime marraskuulta on nuorelle joukkueelle upea suoritus, mutta potentiaalia olisi vaikka mestaruuteen saakka Katowicessa.

Eikä CIS-joukkueen lanit tälläkään kertaa alkaneet mairittelevasti. Avauskierroksella edelleen ilman Nicolai “device” Reedtzia pelannut NIP voitti Gambitin karttavoitoin 2–1, jonka seurauksena Gambit putosi A-lohkon alempaan kaavioon.

Avausottelussa joukkueen AWP-pelaaja sh1ro ampui helppojakin ohi eivätkä Vladislav “nafany” Gorshkovin taktiikat säväyttäneet. Niistä puuttui kaikki puhti. Toki joukkueella saattoi olla vain huono avauspäivä, mutta kierroskellon odottaminen viiteentoista sekuntiin jokaisella terroristikierroksella vanhan NAVIn tapaan tuntui lähinnä laiskalta pelilliseltä suunnittelulta nafanyn suunnalta.

Gambit pelasi heikosti NIPiä vastaan avauskierroksella. Kuvassa nafany. (Kuva: ESL)

 

Gambit oli tappion jälkeen tilanteessa, jossa sen ei pitänyt olla. Varsinkaan LAN-turnauksessa. Selkä seinää vasten, jossa toinen huono ottelu pudottaisi joukkueen turnauksesta. Tavoitteena joukkueella on varmasti alusta asti ollut finaali.

Alemman kaavion avausottelussa vastaan asettui varsinaiseksi lani-ihmeeksi osoittautunut Copenhagen Flames, joka oli kaikkien yllätykseksi lähellä pudotuspelipaikkaa Tukholman majoreilla. Joukkue voitti Katowicen Play-In-vaiheessa NIPin ratkaisevassa ottelussa 2–0 ja pääsi puhtaalla pelillä Katowicen lohkovaiheeseen.

Gambit ryhdistäytyi surkean Overpassin jälkeen, jonka turvin NIP voitti avausottelun CIS-joukkuetta vastaan. Vaikka avauskartta ja lopulta ottelu kääntyivät Gambitille lopulta suhteellisin selkein numeroin (12–16, 16–13 ja 6–16), oli molempien joukkueen peleissä nähtävissä selkeitä virheitä, joista Copenhagen Flamesia tasokkaampi joukkue olisi Gambitia rankaissut kotimatkan veroisesti.

Gambitin suunta kääntyi ottelussa Vitalitya vastaan. Vaikka kyseessä on uusi kokoonpano, voitti joukkue yhdessä OG:n ja FaZen kanssa BLAST Premier Spring 2022 -lohkovaiheen. Lohkofinaalissa Vitality kaatoi tuolloin huippupelaajamateriaalia sisältävän G2 Esportsin. Paperilla Vitality oli etenkin LAN-turnauksen ottelussa edellä.

Mutta niin vain Gambit alkoi kasvaa joukkueena. Tähtipelaajat alkoivat ottaa tärkeää roolia ja taktiikat eivät tuntuneet enää väsyneiltä. Vitalityn Gambit voitti puhtaasti karttavoitoin 2–0, jonka jälkeen alemman kaavion finaalissa vastaan asettui taianomaisesti NIP. Ottelun voittaja etenisi puolivälieriin, tappion kärsinyt lähtisi pettyneenä kotiin.

Kiinnostavaa näiden kahden joukkueen revanssista teki myös se, että karttavedossa Gambit bannasi Overpassin viimeisenä. Vaikka kyseessä on yleensä Gambitille hyvä kartta, voitti NIP avausottelussa Gambitin nimenomaan Overpassissa peräti 16–8. Overpassin sijasta NIP päätti kuitenkin ottaa Ancientin, toisen kartan, jossa ruotsalaiset olivat Gambitia parempia avauskierroksella.

Gambit oli varmasti myös ruotsalaisten mielestä kuin eri maailmasta joukkueiden revanssiottelussa. Erityisesti sh1ro ja Ax1Le ottivat jälleen roolia. Ja juuri silloin, kun sitä eniten kaivattiin. NIPin pelaajista oikeastaan vain Hampus “hampus” Poser pystyi laittamaan jotenkuten kampoihin, mutta lopulta NIP kärsi Vitalityn tapaan tylyn 0–2 tappion Gambitia vastaan.

Ax1Le iski epäilijöitä päin naamaa

Yhteisö on arvostellut nimenomaan Ax1Lea alisuorittamisesta jo tovin. Monien mielestä tähtiriflen heikot suoritukset ovat olleet merkittävänä osasyynä Gambitin huonommille tuloksille.

Katowicen lohkovaihe todisti jotain aivan muuta, sillä Ax1Le on löytänyt jälleen ilmiömäisen pelivireen. Hänellä on lohkovaiheen jälkeen turnauksen kolmanneksi paras rating (1.34). Joukkuetoveri sh1ro löytyy listalta sijalta 6 (1.29 rating).

Ax1Le kertoi Vitality-ottelun jälkeen muuttaneensa lämmittelyrutiiniaan. Lisäksi hän kertoo nyt katsovansa myös itse demoja tulevista vastustajista. Halua voittaa on selvästi entistä enemmän, mikä lupaa äärimmäisen hyvää Spodek-pelejä ajatellen.

 

FaZe

Uutta nostetta Robin “ropz” Koolin myötä saanut kansainvälinen huippujoukkue joutui heti Play-In-vaiheessa kovan paikan eteen kun nimenomaan ropz sairastui koronaan. Hän ei voinut osallistua joukkueen otteluihin ja apuun hälytettiin entinen Renegadesin ja Complexityn pelaaja, Justin “jks” Savage.

FaZe voitti yhdessä jks:n kanssa ensin avausottelussaan Sproutin ja sen jälkeen uudistuneen MOUZin. Ilahduttavaa joukkueessa on se, että vaikka Finn “karrigan” Andersenin yksilötaito on jäänyt ehkä totuttuakin alhaisemmaksi, ei joukkue tarvinnut kirkkainta tähteään ropzia jatkopaikan varmistamiseksi.

FaZe selvitti tiensä Play-In-vaiheen läpi varapelaajan, jks:n, kanssa. Kuvassa vasemmalta oikealle broky, karrigan, jks, Twistzz, Robban ja rain. (Kuva: FaZe)

 

Varsinaisen turnauksen lohkovaihe alkoi FaZen osalta ottelulla uudistunutta Liquidia vastaan. Joukkue kaatui jks:n toistaiseksi viimeisessä FaZe-ottelussa karttavoitoin 2–1.

Ropz teki paluun joukkueeseen seuraavaan otteluun, jossa vastaan asettui fnatic. Vaikka joukkueen peli ei ollut vielä puhdasta ja ropzin muutaman ottelun tauon huomasi, kaatui fnatic lopulta karttavoitoin 2–1.

B-lohkon ylemmän kaavion finaalissa vastaan asettui NAVI. Vaikka paperilla ja pelimaailmassa NAVI on aina vaarallinen joukkue, on maailmanlistan ykkönen ollut tasoonsa nähden ailahteleva alkuvuodesta. NAVI joutui esimerkiksi pelaamaan kaikki ottelut saadakseen suoran jatkopaikan BLASTin kevätfinaaleihin.

FaZen ja NAVIn kohtaaminen tapahtui harmittavasti jo nyt. Kyseessä oli nimittän sellainen kolmen kartan trilleri, joka olisi ollut Spodek-yleisön edessä viihdyttävin ottelu aikoihin. Varsinkin kolmas ja ratkaiseva kartta oli melkoinen näytös. NAVI nousi esimerkiksi 15–10 tilanteesta jatkoajalle, joita pelattiin peräti kaksi, ja edelleen voittoon.

Niin, NAVIn nousu on tässä se, mikä minua huolestuttaa FaZen puolivälierää ajatellen. FaZella oli CT-puolella peräti 5 kartta- ja ottelupalloa Miragessa, mutta alavireinen NAVI pystyi lopulta voittamaan ratkaisevan kartan numeroin 22–19.

Lisää huonoja koronauutisia FaZelle

Äärimmäisen huolestuttavaa sulamisen jälkeen NAVIa vastaan on myös se, että joukkueen veteraanipelaaja, Håvard “rain” Nygaard on sairastunut koronaan. Rain pelasi loput lohkovaiheen ottelut eristyksistä, mutta pudotuspeleissä se ei ole sallittua.

Puolivälierät alkavat tänään, joten rainilla ja FaZella on hyvinkin vähän aikaa toipua pelikuntoon (tällä hetkellä ei ole vielä varmaa tietoa pelaako rain). On hyvinkin mahdollista, jopa realistista, että jks tulee paikkaamaan vielä toistakin FaZen pelaajaa. Tällä kertaa Spodek-yleisön eteen.

Pelillisesti rainin korvaaminen jks:llä tulee olemaan paljon haastavampaa kuin ropzin paikkaaminen. Sekä ropz että jks ovat tottuneet pelaamaan samoja rooleja urallaan. Rain on puolestaan pelaaja, joka hakee avaustappoja ja auttaa joukkuetta eri tavoin kuin ropz tai jks. Mikäli jks joutuisi paikkaamaan rainia puolivälierissä, joukkueessa olisi periaatteessa kaksi samaa pelaajaa. Tietysti jokainen yksilö on erilainen, mutta karriganin puolesta toden totta toivon, ettei jks:ää tarvitse hälyttää uudelleen paikalle.

FaZe tarvitsee rainia (kuvassa etualalla) Spodek-areenalla päästäkseen pitkälle. (Kuva: BLAST)

Virtus.pro

Maailmanlistan neljänneksi paras joukkue lähti Katowiceen ylivoimaisen suorituksen jälkeen, kun joukkue voitti ESL Challenger February 2022 -turnauksen. Turnauksen neljä parasta pelaajaa olivat kaikki samasta joukkueesta, Virtus.prosta. Ainoastaan Timur “buster” Tulepov jäi viiden parhaan pelaajan ulkopuolelle, kun tämän rating oli turnauksessa 1.12. Hän oli turnauksen kahdeksanneksi paras pelaaja. Muun joukkueen ratingit voit lukea alta.

  • Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis (1.61)
  • Evgeny “FL1T” Lebedev (1.32)
  • Aleksei “Qikert” Golubev (1.25)
  • Dzhame “Jame” Ali (1.22)

Joukkue lähti siis Katowiceen huippuvireessä. Joukkueen ei tarvinnutkaan juuri hikoilla lohkovaiheen avauksessa, kun Copenhagen Flames kaatui puhtaasti 2–0.

Erityismaininnan Virtus.pron avauksesta ansaitsee YEKINDAR, joka ampui peräti kolme ässää ottelussa. Avauskartassa niitä tuli 2 ja toisessa kartassa yksi.

YEKINDAR otti Virtus.pron avausottelussa peräti kolme ässää kahteen karttaan. (Kuva: ESL)

 

Virtus.pro on Gambitin ohella ollut yksi suurimmista kasvutarinoista turnauksen lohkovaiheessa. Kun joukkue teki aikaisemmin paljon virheitä, nyt se tekee niitä selvästi harvemmin. Merkittävintä on ehkä kuitenkin se, että virheitä tehdessään joukkue ottaa niistä opiksi. Joukkueella on ollut miltei viikko aikaa korjata virheitään ennen perjantain puolivälieriä.

Ennen joukkue nojasi vahvasti YEKINDARin ja Jamen yksilösuorituksiin, mutta nyt joukkueen jokainen pelaaja voi pelata elämänsä ottelun milloin tahansa. Eikä se olisi kenenkään kohdalla enää yllättävää.

Hyvävireinen joukkue kärsi shokkitappion Heroicille, kun tanskalaiset voittivat A-lohkon ylemmän kaavion finaalin puhtaasti karttavoitoin 2–0. Kun olen tässä artikkelissa puhunut kasvutarinoista, uskon vilpittömästi, että Virtus.pron notkahdus tuli joukkueen juuri oikealla hetkellä. On muistettava, että joukkue on työstänyt alkuvuodesta omia virheitään varsin onnistuneesti ja nyt sillä on ollut aikaa levätä ja korjata virheitään ennen perjantain puolivälieriä. Kun vastaan asettuu tähtipelaajilla täytetty G2, Virtus.pro voi pelata ilman paineita.

G2

Aleksi “Aleksib” Virolaisen kipparoiman tähtijoukkueen, G2 Esportsin, taival alkoi varsin merkillisissä merkeissä. Ensin joukkue rökitti avausottelunsa ensimmäisessä kartassa (Nuke) fnaticin peräti 16–2. Aiemmissa ottelusarjoissa hyvää henkistä peliä väläyttänyt G2 taipui otteluissa fnaticille lopulta 1–2.

Suomalaisen johtama joukkue ei ole vielä päässyt varsinaisesti sisään taktiseen peliinsä, josta osoituksena on Nikola “NiKo” Kovačin jäätävä vire lohkovaiheessa. Bosnialaiselle kertyi ratingiksi peräti 1.50.

NiKo on kirjaimellisesti kantanut joukkueensa pudotuspeleihin. (Kuva: ESL)

 

G2 ei ole turnauksen aikana oikeastaan joutunut vielä todelliseen testiin. Toki joukkue joutui yllättäen pelaamaan loput lohko-ottelunsa selkä seinää vasten yllätystappion jälkeen fnaticille. Mutta kun näin tasokkaalle joukkueelle, jolta odotetaan maailman parhaan joukkueen, NAVIn, syrjäyttämistä, eivät uudistunut Liquid, FURIA ja surkeavireinen Astralis ole minkäänlaisia mittareita.

G2 kohtasi B-lohkon alemman kaavion finaalissa siis Astraliksen. Ottelu venyi aina kolmanteen karttaan, jossa G2 antoi myrskyvaroituksen ennen pudotuspelejä. Astralikselle ennen niin vahva Inferno päätyi G2: n murskavoittoon, kun kolmas kartta päätyi peräti 16–1 Virolaisen joukkueelle.

Mielestäni on lähdettävä G2:n pudotuspeleihin kuitenkin hieman varovaisin odotuksin. Joukkue nojaa hyvinkin paljon NiKon yksilötaitoon (eikä syyttä, hän lienee tämän hetken paras CS:GO-pelaaja), jolla ei muita pudotuspelijoukkueita vastaan välttämättä pitkälle pötkitä.

Lisäksi NiKolla on synkkä tapa menettää otteensa juuri suurimmissa otteluissa. Esimerkiksi marraskuun major-finaalissa Tukholmassa NiKo ampui mahdollisesti major-voiton ratkaisseen Desert Eagle -laukauksen ohi juuri pahimmalla hetkellä.

Joukkueen superlupaus, vasta 16-vuotias Ilya “m0NESY” Osipov on elämänsä kovimman testin edessä. Ensimmäiset maailmanluokan lanit huippujoukkueessa jolta odotetaan paljon. Paineita ei helpota se, että myös m0NESYn pelikuulokkeiden alle kuuluu legendaarisen Spodek-yleisön mylvintä.

Heroic

Selkeäksi ykkösjoukkueeksi Tanskassa noussut Heroic eteni suoraan välieriin voittamalla lohkovaiheessa ensin OG:n, sitten Vitalityn ja lopulta pahasti nukahtaneen Virtus.pron.

Vaikka Heroic on pelannut turnauksessa parasta CS:äänsä kuukausiin, ei välieräpaikka tarkoita vielä mitään. Martin “stavn” Lund oli lohkovaiheen toiseksi paras pelaaja heti NiKon jälkeen 1.35 ratingillaan.

Mielestäni joukkueella on ollut myös hieman onnea matkassa. Vitalityn Mathieu “ZywOo” Herbaut pelasi esimerkiksi omaan tasoonsa nähden huonon lohkon. Huippupelaajalle kertyi seitsemästä ottelusta ratingiksi 1.10. Vaikka joukkueessa on Emil “Magisk” Reif ja Peter “dupreeh” Rasmussen, odotetaan ZywOon olevan ainakin vielä samanlainen kantava voima kuin esimerkiksi G2:n NiKo oli lohkovaiheessa.

Lisäksi Virtus.pro mielestäni nukahti A-lohkon ylemmän kaavion finaalissa Heroicia vastaan. Ilman muuta tanskalaiset pelasivat hyvin, mutta mielestäni ottelu ei kertonut koko totuutta. CadiaN osaa taatusti psyykata joukkuettaan myös välierissä, mutta pystyykö edes hän huutamaan kovempaa kuin Spodekin yleisö?

Heroic pelaa hyvää CS:ää, mutta matkassa on ollut myös onnea mukana. Kuvassa cadiaN etualalla, TeSeS keskellä ja stavn oikealla. (Kuva: ESL)

NAVI

“Born to Win” aloitti vuotensa varsin heikosti kun se selvitti tiensä vaikeimman tien kautta BLASTin kevätfinaaleihin sijoittumalla sijoille 4–6 BLAST Premier Spring Groups 2022 -turnauksessa noin kuukausi sitten.

Olin usean tapaan vakuuttunut siitä, että NAVI hoitaisi tiensä näytöstyyliin lohkovaiheen läpi Katowicessa. BLAST-lohkot pelattiin nimittäin online-turnauksena, ja NAVI tunnetaan ennen kaikkea todella vahvana LAN-joukkueena.

Katowice meinasikin alkaa NAVIn kannalta yllättävällä tappiolla, kun suomalaisorganisaatio ENCE venytti maailman parasta vastaan aina kolmannen kartan viimeiselle kierrokselle asti. Ilman Ilya “Perfecto” Zalutskiyn hurjaa panosta viimeisessä kartassa (Overpass), ENCE olisi mitä todennäköisemmin pudottanut puolustavat major-mestarit alempaan kaavioon.

NAVIn pelaajien omin sanojen mukaan he kävivät tarkasti ENCE-ottelun virheet läpi ennen FURIA-ottelua ja se näkyi. Hyökkäykset olivat paljon kekseliäämpiä ja virheitä oli karsittu. Lisäksi NAVI osoitti upeaa henkistä kanttia ylemmän kaavion finaalissa FaZea vastaan, kun se tuli 15–10 takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon 22–19.

Vaikka NAVI on aloittanut vuotensa ailahtelevasti ja epävarmasti, on hyvä muistaa, ketkä nostivat Katowicen pokaalia kun edellisen kerran pelattiin Spodekilla. Toki silloin ei pelattu yleisön edessä.

NAVI on vaarallinen, mutta ehkä enemmän voitettavissa kuin aikoihin.

Puolivälierissä voi tapahtua mitä vain

Kuten aiemmin kirjoitin, ovat puolivälierät jo itsessään sellainen palapeli, että edes ydinfyysikko ei pystyisi varmaksi sanomaan ketkä ovat otteluiden suosikit. Joten aika fiilispohjaltahan tässä täytyy mennä. Kertauksen vuoksi alla on kuva Katowicen pudotuspelikaaviosta.

Koska analysoin ja kommentoin jokaista joukkuetta erikseen, en mene niin syvälle joukkueisiin uudestaan vaan keskityn pohtimaan kumman kuvittelen voittavan ottelun.

Virtus.pro voittaa G2:n

Virtus.pro ja G2 aloittavat pudotuspelit Spodek-areenalla perjantaina klo 16.30 Suomen aikaa.

Virtus.pro on pelannut joukkueena vahvasti. Enää ei tarvitse turvautua YEKINDARin tai Jamen yksilötaitoihin, vaan joukkuepelistä löytyy syvyyttä niin taktiselta kuin yksilötaidon puolelta. Joukkue ottaa virheistään opiksi paremmin kuin koskaan ja se näkyy.

G2 pääsi puolestaan helpolla B-lohkon alemman kaavion otteluissa. Se ei joutunut kohtaamaan esimerkiksi NAVIa tai FaZea vaan sai antaa NiKon nautiskella helpohkoista vastustajista. Vaikka joukkueessa on lanipelaajia, pahin pelkoni G2:n puolesta on, että m0NESYn pää ei kestä Spodekin yleisön edessä. Lisäksi Aleksib:n ja  Rémy “XTQZZZ” Quoniamin on kehitettävä jotain paljon syvällisempää, kuin “NiKo hoitaa”. Puolivälierissä vastaan tulee taktisesti ja yksilötaidoltaan huipputason joukkue, jota monet varmasti aliarvioivat puolivälierän alkaessa.

Nämä asiat voivat olla G2:n kryptoniitti, jonka avulla Virtus.pro jatkaa välieriin NAVIa vastaan.

Gambit voittaa FaZen

Kuten ylempänä kirjoitin, rain ei välttämättä tämän hetken tiedon mukaan osallistu pudotuspeleihin koronaoireiden takia. Mikään ei ole kuitenkaan varmaa ennen perjantain puolivälierää.

Toisaalta Gambit on huonon avausottelun jälkeen kasvanut sellaiseksi joukkueeksi, että laittaisin heidät ottelun pieneksi suosiksi myös silloin, kun rain pelaa FaZen kokoonpanossa.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvän turnauksen, mutta FaZen viimeinen ottelu NAVIa vastaan paljasti virheitä, joita ei Gambitia vastaan saa tapahtua. Gambitilla on sen sijaan parasta turnaustaan aikoihin pelaava Ax1Le, jota tukee odotetusti sh1ro. Joukkueen heikkona suorittajana näkemään totuttu Timofey “interz” Yakushin on myös herännyt omaa normaalitasoaan paremmalle pelipäälle.

CIS-joukkueella on nälkää jatkaa upeaa kasvutarinaansa Katowicessa. Koronatartunnoista kärsinyt FaZe laittaa taatusti kampoihin ja mitä vain voi tapahtua. Uskon kuitenkin, että upeaa turnausta pelaava Gambit haluaa osoittaa olevansa varteenotettava LAN-joukkue vuonna 2022.

Kuka sitten voittaa Katowicen?

Mahdoton kysymys. Ennustukseni perusteella välierissä pelaisivat siis ensin NAVI ja Virtus.pro. Uskon Virtus.pron yllättävän maailman parhaan joukkueen välierissä. Sen tarkempaa analyysia on tässä vaiheessa mahdoton tehdä.

Toisessa välierässä kohtaisivat ennustukseni perusteella tuttu taistelupari, Gambit ja Heroic. Hieman sekava peli ja stavnin hienot suoritukset eivät Gambitia vastaan enää riittäisi.

Kun suljen silmäni, näen miten upeaksi joukkueeksi hioutunut Gambit voittaa finaalissa toisen lähes yhtä upeaksi joukkueeksi hioutuneen Virtus.pron Pokaalin nostaa tietysti turnauksen arvokkain pelaaja, Ax1Le.

Niin kai se sitten on, mahdottoman pohdinnan jälkeen olen sitä mieltä, että Gambit voittaa Katowicen 2022.

Virtus.Pro vs. G2 suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalla kello 16:30 alkaen

Lähteet: HLTV, GambitEsports

Kuvat: ESL, FaZe, BLAST, HLTV

Kansikuva: Gambit, NAVI, G2 ja IEM