SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kolme CS-karttaa täytti 20 vuotta – Tunnistatko kuvista vanhat versiot?
  • Sauli
    Rautiainen

Kolme CS-karttaa täytti 20 vuotta – Tunnistatko kuvista vanhat versiot?

julkaistu: 25.03.2021 19:30

Maaliskuun 13. päivänä vuonna 2001 pelikehittäjä Valve julkaisi päivityksen Counter-Strikeen. Silloisen peliversion 1.1 päivitys lisäsi monia asioita, kuten muuan kolme karttaa: Dust 2, Inferno ja Vertigo.

Nämä kolme legendaarista karttaa ovat täyttäneet siis kaksikymmentä vuotta tämän maaliskuun aikana. Vuosien mittaan jokainen niistä on kokenut luonnollisesti paljon muutoksia.

Tällä hetkellä niin Inferno, Dust2 ja Vertigo ovat kaikki CS:GO:n aktiivisessa karttavalikoimassa, eli niitä pelataan kilpailullisesti ammattilaistasolla asti. Vertigo lisättiin tuoreimpana ja uudistettuna kaksi vuotta sitten.

Vertigo-kartta vuonna 2021 ja 2001.

CS:GO uutis- ja statistiikkasivusto HLTV:n mukaan Inferno on ammattilaispelaajien turnauksissa toiseksi suosituin kartta 15362 pelikerrallaan. Dust 2 on 10340 pelikerrallaan neljäs. Vertigo on 2155 pelikerrallaan yhdeksäs.

Pelatut kerrat turnauksissa eivät kerro kuitenkaan koko totuutta kartan suosiosta. Esimerkiksi Dust 2 on yksi kaikkien aikojen suosituimmista kartoista ensimmäisen persoonan ammuntapeleissä.

Dust2-kartan kaksoisovet ovat käyneet monen pelaajan turmioksi jo 20-vuoden ajan.

 

Kartoista on tullut niin tunnettuja, että ne jatkavat elämäänsä CS:n lisäksi muissakin peleissä. Voi siis olla, että pelaajia niille löytyy edelleen myös seuraavan 20 vuoden kuluttua.

Kuva: Valve, Twitter