SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kohtuutonta? – CS:GO-majoreiden järjestäjältä kylmäävä koronasääntö
  • Toimitus

Kohtuutonta? – CS:GO-majoreiden järjestäjältä kylmäävä koronasääntö

julkaistu: 22.10.2021 14:00

Ensimmäinen CS:GO Major-turnaus yli kahteen vuoteen pyörähtää käyntiin ensi viikon tiistaina 26. lokakuuta. Turnauksessa CS:GO-joukkueiden kerma kamppailee kahden miljoonan dollarin palkintopotista ja pelin hamutuimmasta mestaruustittelistä.

Turnausta on siirretty useaan otteeseen maailmanlaajuisen koronatilanteen vuoksi. Vaikka tapahtuma nyt pidetään Tukholmassa, ja vieläpä pudotuspelit tuhatpäisen live-yleisön edessä, vaivaa koronan varjo edelleen turnausta.

Tällä viikolla uutissivusto Dexerto nosti esiin turnausjärjestäjä PGL:n sääntökirjan, joka pitää sisällään kohtia, jotka ovat saaneet joukkueet ja pelaajat mietteliäiksi.

PGL:n sääntökirjassa, johon Dexerto on saanut pääsyn, turvallisuudesta kerrotaan näin:

“Pelaajat, valmentajat ja managerit, jotka osoittavat koronaan viittaavia oireita ja saavat positiivisen testituloksen virukseen, eivät välttämättä ole kykeneviä jatkamaan turnausta ja heidät saatetaan diskata.”

Muut turvallisuusohjeet pitivät sisällään muun muassa Ruotsin viranomaisten terveysohjeiden noudattamista ja maskisuositusta koko tapahtuman ajan muiden ihmisten ollessa läsnä.

Toimenpiteet, jotka edistävät koronaturvallisuutta ja mahdollistavat LAN-turnauksen pitämisen otetaan avosylin vastaan. Monet pelaajat ja joukkueet ovat olleet kuitenkin diskaussäännöstä huolissaan. Osallistujien liikkumista ei ole sinänsä rajattu, mutta sääntö sulkee pelaajat ja henkilökunnan käytännössä koko tapahtuman ajaksi neljän seinän sisään. PGL:n säännöt myös lisäävät, että pelaaja saattaa saada rangaistuksen, jos on käytöksellään vaarantanut turnauksen, eli saanut esimerkiksi tartunnan viettämällä vapaa-aikaa isossa ihmisryhmässä.

Jokaisen joukkueen on myös täytynyt lisätä kokoonpanoonsa vaihtopelaaja, joka voi paikata yksittäistä tartunnan saanutta pelaajaa.

 

Uutissivusto AFKGaming tuo esille, että olisiko mahdollista Majoreilla toimia kuten IEM Cologne 2021 -turnauksessa viime kesänä, jolloin tartunnan saaneet pelaajat pelasivat karanteenista omassa hotellihuoneessaan. Muun muassa Team Spirit joukkueen jäsenistä kaksi tekivät kyseisellä tavalla.

Tämä ei ole kuitenkaan PGL:n Majoreilla todennäköistä turnauksen lähetykseen liittyvistä syistä johtuen. Kun pudotuspelit pelataan live-yleisön edessä, aiheuttaisi karanteenipelailu suuria käytännön ongelmia. Ongelmana voisi olla myös kilpailullisuuden eheys, kun osa joukkueesta pelaisi yleisön edessä ja osa hotellihuoneistaan.

Aiemmin tässä kuussa pelinkehittäjä Valven ja niin ikään PGL:n järjestämä Dotan maailmanmestaruusturnaus jouduttiin perumaan yleisön osalta viime hetkillä, järjestämismaa Romanian huonontuneen koronatilanteen vuoksi.

Kuva: Valve

Tuoreimmat uutiset: