SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Major-karsintojen viimeinen päivä: Eteneekö kennyS jatkoon, tippuuko Faze…
  • Perttu
    Leinonen

Major-karsintojen viimeinen päivä: Eteneekö kennyS jatkoon, tippuuko Faze…

julkaistu: 09.04.2023 10:00

Sunnuntaina ratkotaan viimeiset Pariisin majoreille pääsevät joukkueet niin Eurooppa A:n, Aasian kuin Amerikankin karsinnoissa. Ranskassa toukokuussa pelattavat majorit ovat viimeiset CS:GO:n parissa, ennen kuin pelin korvaava Counter-Strike 2 julkaistaan kesällä.

Eurooppa

Eurooppa A:sta paikkansa majoreilla ovat varmistaneet jo Natus Vincere, Fnatic ja superyllättäjä Into The Breach. Kaikki edellä mainitut joukkueet etenevät suoraan majoreiden Legends Stagelle.

Sunnuntaina viimeinen Legends Stagelle etenevä joukkue ratkotaan Bad New Eaglesin ja GamerLegionin välisessä ottelussa, ottelun häviäjä pääsee myös majoreille Challenger Stagelle.

Swiss Stage -systeemillä pelattavissa Euroopan karsinnoissa viimeiset paikat Pariisiin ratkotaan kahdella voitolla ja kahdella tappiolla olevien joukkueiden kesken. Tästäkin vaiheesta hävinneet joukkueet pääsevät kuitenkin vielä Eurooppa A:n ja Eurooppa B:n yhteiseen Last Chance -vaiheeseen, jossa kuusi joukkuetta kilpailee yhdestä major-paikasta. Isoja otteluita täten tänään luvassa.

Sunnuntain mielenkiintoisin ottelu on varmastikin tähtisikermä FaZe Clanin ja MOUZ:n kohtaaminen. Molemmat joukkueet lähtivät RMR-karsintoihin isoin odotuksin, mutta ainoastaan toinen nähdään varmuudella Pariisissa. Onkin mielenkiintoista nähdä pystyykö Fazen Finn “karrigan” Andersen kaivamaan joukkueestaan parhaan terän esiin paineiden ollessa järkyttävän kovat.

Muissa 2-2 saldolla olevien otteluissa kohtaavat Falcons ja OG ja Apeks ja B8. Ranskalaisittain jännitetään sunnuntaina onnistuuko CS:GO:n historian aikana eniten AWP-tappoja LAN-otteluissa kerännyt Kenny “kennyS” Schrub lunastamaan paikan kotiyleisön eteen Pariisiin yhdessä Falconsin kanssa.

Eurooppa RMR A -ottelut sunnuntaina

12:00 Falcons-OG (2-2)
12:00 Bad News Eagles-GamerLegion (3-1, 4th place decider)
15:45 Apeks-B8 (2-2)
15:45 FaZe Clan-MOUZ (2-2)

Amerikka

Amerikasta paikkansa Pariissa ovat varmistaneet brasilialaiset FURIA ja paiN. Joukkueet mittelevät sunnuntai-maanantai välisenä yönä siitä, kumpi pääsee suoraan Legends  Stagelle ja kumpi matkaa Challengers Stagelle.

Lopuista kolmesta paikasta taistelevat kuusi joukkuetta. Suurin ennakkosuosikki Liquid kohtaa amerikkalaisen Nounsin, brasialaiset Fluxo ja Paqueta ratkaisevat yhden paikan kohtalon ja viimeisestä paikasta taistelevat Complexity ja MIBR.

Legendaarista Gabriel “falleN” Toledoa ei nähdä Pariisissa. Tämä varmistui kun herran tähdittämä Imperial koki tappion Complexitylle lukemin 2-0 myöhään lauantai-iltana.

Amerikka RMR:n ottelut sunnuntaina

22:30 Complexity-MIBR (2-1)
22:30 Fluxo-Paqueta (2-1)
02:30 Liquid-Nouns (2-1)
02:30 FURIA-paiN I 1st place decider

Aasia

Aasiassa jaossa on kaksi paikkaa Challengers Stagelle. Ensimmäisestä paikasta taistelevat jutun kirjoittamishetkellä Upper Bracketin finaalissa pelaavat TheMongolz ja australialainen Grayhound.

Ottelun häviäjä matkaa Consolidation finaaliin pelaamaan viimeisestä major-paikasta Rare AtomTwisted Minds ottelun voittajaa vastaan.

Aasia RMR ottelut sunnuntaina

11:30 Rare Atom-Twisted Minds I Lower-Bracket finaali
16:00 TheMongolz/Grayhound-Rare Atom/Twisted Minds I Consolidation finaali.

Kuva: MOUZ