SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kiusaaminen sai supersuositun tubettajan piiloutumaan jälleen – paljasti kasvonsa viime syksynä
  • Saara
    R

Kiusaaminen sai supersuositun tubettajan piiloutumaan jälleen – paljasti kasvonsa viime syksynä

julkaistu: 11.06.2023 12:45

Minecraft-tubettaja Dream on tunnettu seuraajajoukostaan, johon mahtuu suunnilleen yhtä paljon innokkaita faneja kuin vihaseuraajiakin. Jälkimmäisten voima kävi näkyväksi, kun Dream päätyi piiloutumaan jälleen maskin taakse inhottavien kommenttien sekä trollaamisen vuoksi. Vasta viime syksynä hän tuli esiin naamarinsa takaa tehtyään pelivideoita jo vuosia.

Dreamin Youtube-kanava kuuluu alustan jätteihin, ja Minecraft-skenessä se on ehdottomasti suurin ja tunnetuin. Hänellä on tällä hetkellä yli 31,6 miljoonaa tilaajaa, johon mahtuu paljon nuoria faneja. Suosiostaan huolimatta Dreamin kasvot tunnettiin viime lokakuuhun saakka vain hymynaamanaamiosta.

Tuolloin tubettaja järjesti spektaakkelin, jossa paljasti kasvonsa härnättyään seuraajiaan asialla useamman kuukauden. Pilkkaa tuli, mutta ennen kaikkea suitsutusta ja tukea riemastuneilta katsojilta ja somekollegoilta.

Nyt, reilut kahdeksan kuukautta myöhemmin, Dream on julkaissut videon, jolla esittelee kasvojaan haukkuvien kommenttien sekä häirinnän tulvaa videoidensa alla. Humoristiseen sävyyn hän toteaa kavereineen, että on parasta palata maskinkäyttäjäksi, mikäli hän tahtoo keskittyä olennaiseen.

– Olenko niin ruma? Dream tivaa toveriltaan.

– Joo! tämä vastaa ykskantaan.

Kepeästä tyylistä huolimatta Dream on selvästi loukkaantunut jatkuvasta kiusaamisesta ja pahoillaan saamastaan huomiosta. Hän kertoo aikovansa poistaa videon, jolla paljasti kasvonsa, sekä kaikki kasvokuvat somesta. Ikään kuin hän ei olisi koskaan tullutkaan esiin.

Striimeissä hän pitää jatkossa päässään naamaria. Kyseessä on kuitenkin aiemmasta poiketen laadukas 3D-hymynaama, jota pitäessään Dream voi tuntea olevansa naamioitunut supersankari.

– Kiitos sydämeni pohjasta kaikille, jotka ovat tukeneet minua, vaikka olenkin ruma, Dream lausuu.

– Arvostan teitä enemmän kuin voitte kuvitellakaan, ja aion työskennellä naamani parantelemiseksi ollessani taas naamarin suojissa.

Kesäkuun lopussa Dreamin on määrä olla pääesiintyjänä VidCon Anaheim -tapahtumassa. Nähtäväksi jää, onko hänellä sielläkin naamari, vai esiintyykö hän siellä tai muissa IRL-tapahtumissa enää lainkaan.

Monet seuraajat ovat kiukuissaan Dreamin saamasta kohtelusta. He vakuuttavat kilvan, ettei hänen kasvoissaan ole mitään vikaa, vaan trollit ja keskenkasvuiset kiusaaajat ainoastaan yrittävät lannistaa tubettajaa.

– Odotin neljä vuotta nähdäkseni tämän miehen kasvot ja nähdäkseni hänet livenä parhaiden ystäviensä kanssa, ja on surullista, että ihmiset ovat pilanneet sen, murehti eräs fani.

Toinen tiivisti:

– On melko ironista, kuinka yhteisö mankui vuosikaudet Dreamin ottavan naamarin pois, mutta näköjään heti kun he saivat haluamansa, he vaativat hänen laittavan sen takaisin… Tämä todella osoittaa, kuinka koskaan ei voi miellyttää kaikkia, ja tyypit, jotka sanovat Dreamin olevan ruma, ovat kateellisia hänen kauneudestaan. Tykkäämme sinusta joka tapauksessa, Dream, maskilla tai ilman.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Dream / Youtube