SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kilpapeliturnauksen finaalit pelataan keskiaikaisessa linnassa – voittajalle valtava palkintopotti
  • Sauli
    Rautiainen

Kilpapeliturnauksen finaalit pelataan keskiaikaisessa linnassa – voittajalle valtava palkintopotti

julkaistu: 21.08.2021 20:00

Advertisement

Klassikkopeli Age of Empires II on edelleen pelaajien kesken aktiivinen yli kaksikymmentä vuotta julkaisunsa jälkeen. Strategisessa RTS-pelissä on tavoitteena rakentaa keskiaikainen kylä ja valloittaa muiden pelaajien tukikohdat.

Myös pelin esports-yhteisö on edelleen voimissaan, joten mikä olisikaan parempi turnaussijainti keskiaikaan sijoittuvalle pelille kuin vanha saksalainen linna.

Ja tämä todella tapahtuu ensi kuussa, kun Red Bull Wololo AoE -turnaus polkaistaan käyntiin Heidelbergin linnassa Saksassa. Tapahtuman karsinnat ovat paraikaa käynnissä ja läpi pääsevät lähtevät syyskuun 13-19. päivä pelattavaa lopputurnausta varten kohti linnaa.

Heidelbergin linna Saksassa (Kuva: Wikipedia)

 

Linnan sisuksissa ratkaisun saavan lopputurnauksen palkintopotti on huikeat 100 000 dollaria.

Turnaus pelataan uniikissa pelimuodossa nimeltä Empire Wars pelin kaksi vuotta sitten julkaistun Definitive Edition -versiossa. Siinä kaksi pelaajaa kohtaavat “1 vastaan 1” -tyylillä kuin vanhojen aikojen ritarit konsanaan.

Katsojien ja osallistujien määrä on ollut huomattava Red Bull Wololon koko aikana. Viimeisin turnaus kokosi yhteensä 40000 samanaikaista katsojaa ja 1000 osallistujaa.

Linnassa pelattavan lopputurnauksen voit nähdä suorana Red Bullin Twitch-kanavalta.

Lähde: Ginxtv Kuvat: Red Bull ja Wikipedia