SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kilpapelaaja loikkasi ajopeleistä oikeiden formuloiden kuskiksi
  • Saara
    R

Kilpapelaaja loikkasi ajopeleistä oikeiden formuloiden kuskiksi

julkaistu: 21.01.2022 16:21

Turkkilainen Cem Bölükbaşı saa kunnian olla ensimmäinen virtuaalisen Formula 1 -uran kautta Formula 2 -mestaruuksiin siirtynyt kuljettaja. Hankittuaan ajotaidon formulapeleissä hän on tehnyt sopimuksen tsekkiläisen Charouz Racing Systemin kanssa. Formula 2 on FIA:n eli Kansainvälisen autoliiton järjestämä toisen tason mestaruussarja.

Bölükbaşı tuli viidenneksi Formula 1:n Torro Rosson kisojen alaisessa elektronisessa formulaturnauksessa vuonna 2017. Sen myötä hän liittyi G2 Esportsiin ja kilpaili formulasimulaatioilla pari vuotta. Mieli halaji kuitenkin oikeiden autojen pariin.

Viimeisen vuoden Bölükbaşı onkin totutellut Aasian F3 -sarjassa aitojen formuloiden vauhtiin. Nyt hänen unelmansa toteutuu, kun hänet on hyväksytty F kakkoseen. Vuoden 2022 kausi käsittää 14 kilpa-ajoa, osa suurissa kaupungeissa kuten Barcelona, Abu Dhabi ja monte Carlo.

Bölükbaşı myöntää, ettei ole vielä itsekään oikein sisäistänyt tilannetta.

“Luultavasti tajuaminen tapahtuu vähitellen tunti tunnilta. Tämä oli iso unelmani, joka toteutui, joten on aika vaikea pukea tätä sanoiksi, mutta olen todella innoissani ja onnellinen.”

Bölükbaşı on sitä mieltä, ettei nykytilanne oikean auton ratissa olisi koskaan ollut mahdollinen ilman F1 Esports -kokemusta. Hän toivoo, että voi edelläkävijän ominaisuudessaan osoittaa, että vastaava loikka on mahdollinen kenelle vain.

Lähde: Dexerto
Kansikuva: Formula 1

Tuoreimmat uutiset: