SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kiinnostaako ura e-urheilun parissa? – Hae Kajaanin AMK:hon
  • Kaapo
    Martinmäki

Kiinnostaako ura e-urheilun parissa? – Hae Kajaanin AMK:hon

julkaistu: 12.01.2020 13:59

Advertisement

Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) kansainvälisen Esports Business -koulutusohjelman haku on nyt käynnissä.

Kolmatta kertaa käynnistyvä tutkinto-ohjelma on ainoa e-urheilun liiketoimintaan keskittyvä korkeakoulututkinto Suomessa. Vastaavanlaisia koulutuksia ei löydy juuri muualtakaan maailmasta.

”Koulutuksen tavoitteena on tuottaa e-urheilun liiketoiminnan ammattilaisia sekä alueelle uutta liiketoimintaa. Esports on voimakkaasti kehittyvä markkinaympäristö, jonka kasvavaan asiantuntijoiden kysyntään pyrimme koulutuksen myötä vastaamaan”, toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun Esports Business –koulutuskoordinaattori Janus Pitkänen.

Vaikka koulutus keskittyykin e-urheiluun, se antaa valmiudet myös työllistymiseen muille liiketoiminnan osa-alueille.

”Koulutuksessa ei kouluteta pelaajia, vaan elektronisen urheilun liiketoiminnan asiantuntijoita. Opiskelijat voivat suuntautua tapahtumajärjestämiseen, pelien kehittämiseen tai vaikka valmennukseen oman kiinnostuksensa mukaisesti. Koska kyseessä on business –koulutus, kansainvälinen liiketoiminta on keskiössä, mutta perinteisiin opintojaksoihin tuodaan e-urheilun näkökulma”, kertoo Pitkänen.

Toisen vuoden opiskelija Aleksi Sillanpää kertoo opiskelun olleen hänen mieleensä: “Ensimmäisenä vuonna opiskeltiin tasapainoisesti esportsin ja liiketoiminnan perusteita, sekä kieliä. Nyt toisena vuotena olemme syventyneet enemmän esportsin aiheisiin, sekä suunniteltu eri osa-alueisiin erikoistumista, kuten markkinointiin, tapahtumiin tai valmennukseen. Myös englanniksi opiskelu on ollut todella hyödyllistä, sillä se on laajalti esportsin työkieli.”

Opiskeluiden aikana Sillanpää on päässyt tekemään yhteistyötä monen eri toimijan kanssa. Yhteistoimintaa on ollut Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja e-urheiluorganisaatio Team PHZ:n kanssa. Lisäksi Sillanpää on ollut järjestämässä Kajaanissa pidettävää Nordic Esports Academy -tapahtumaa.

Kysyttäessä, kenelle suosittelisit linjaa, Sillanpää vastaa: “Ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita esportsista ja etsivät hyvää ponnahduslautaa alalle ja sen työelämään. Linja sopii myös niille, jotka ovat jo mukana esportsin toiminnassa, mutta etsivät seuraavaa askelta urallaan.”

Koulutus on kokonaan englanninkielinen ja se kestää 3,5 vuotta. Hakuaika päättyy 22.01.2020.

Esports Business -koulutuksen lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä.

Lähde: KAMK
Kuva: Assembly