SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
hangzhouh esports kaupunki
  • Atte
    Leppänen

Kiinan Hangzhouhun avattiin esports-kaupunki

julkaistu: 23.11.2018 14:04

Kiinan 9 miljoonan asukkaan metropoliin, Hangzhouhun on avattu esportsiin keskittyvä kaupunki. Alue on peräti 17 neliökilometrin laajuinen ja sen rakentaminen maksoi 280 miljoonaa dollaria. Uusi alue avattiin yleisölle 16.11. Asiasta uutisoi kiinalaismedia People.cn.

Yksi ensimmäisistä alueella aloittavista toimijoista on kiinalainen LoL-organisaatio LGD Gaming. Kesäkuussa LGD Gaming yhdisti voimansa Allied Esportsin kanssa päämääränään rakentaa esports-areena Hangzhouhun. Tilat tulevat LGD:n tukikohdaksi League of Legends Pro Leaguelle (LPL), Kiinan korkeimman tason League of Legends -turnaukselle. Myös osa LGD:n johdosta muuttaa kaupunkiin.

Allied Esports on maailmanlaajuinen esports-areenoita rakennuttava yritys, joka perustettiiin vuonna 2016. Se on rakennuttanut ja myös operoi lukuisia areenoita ympäri maailman, kuten HyperX  Esports Arenaa Las Vegasissa, jossa järjestetään League of Legends All-Star 2018 -tapahtuma 6.-8. joulukuuta. LGD-areena laatuaan neljäs Kiinassa avattu Allied Esports -areena. Muut Alliedin areenat sijaitsevat Tianjinissa, Shenzhenissä ja Pekingissä.

Hangzhoun hallitus on ilmoittanut rakennuttavansa alueelle 14 esports-laitosta ennen vuotta 2022. Sen on määrä käyttää yli 2 miljardia dollaria projektiin, johon kuuluu muun muassa esports akatemia, esports-teemainen hotelli, huvipuisto, liikekeskus, ja jopa eurheilijoille suunnattu erityinen sairaala. Hangzhoun hallitus odottaa tempauksen lisäävän alueen turismia ja houkuttelevan paikalle huipputasoisia elektronisen urheilun tähtiä.

Hangzhoun on määrä isännöidä vuoden 2022 Aasian kisoja, joihin myös odotetaan ensimmäisiä elektronisen urheilun mitalikisoja.

Kuva: CNBC.com