SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Kiinalaisorganisaatiolta hämärää toimintaa – Pelaajat kärsijän roolissa, jäivät ilman palkkoja
  • Perttu
    Leinonen

Kiinalaisorganisaatiolta hämärää toimintaa – Pelaajat kärsijän roolissa, jäivät ilman palkkoja

julkaistu: 11.02.2024 16:06

Tsekkiläinen Counter-Strike 2-pelaaja Dominik “Blogg1s” Janita avautui eilen X-tilillään kokemistaan vääryyksistä joita hän kohtasi pelatessaan kiinalaisorganisaatio Wings Up:n riveissä. 24-vuotias Blogg1s syyttää kiinalaisorganisaatio maksamattomista palkoista, kommunikoinnin puutteesta ja harhaanjohtamisesta.

Blogg1s pelasi organisaation vahvuudessa lokakuusta joulukuuhun viime vuonna yhdessä toisen eurooppalaisen pelaajan Rasmus “kreaz” Johanssonin kanssa.

Pelaajat lennätettiin Kiinaan pelaamaan IEM -turnauksien karsintoja. Ainoa asia, joka pelaajille on tähän päivään mennessä maksettu ovat kyseiset lentoliput paikan päälle.

“Wings Up on velkaa meille kaikki palkat, ainoa asia, jonka he maksoivat, olivat lennot Kiinaan. IEM suljettujen karsintojen jälkeen heidän piti maksaa meille hotelli, jotta tapaisimme heidät CS Aasia Championship -turnauksen yhteydessä. He kuitenkin sanoivat, että olisi parempi jos palaisimme vain Zhuzhoussa sijaitsevalle pelitoimistolle, joten teimme niin. Tämän jälkeen emme nähneet enää ketään organisaatiosta, eivätkä he kommunikoineet meille.”

Pelaajat odottelivat vastausta yhteensä 12 päivää ennen kuin saivat viestin, että organisaatio aikoi vaihtaa takaisin Kiinalaiseen kokoonpanoon.

“Lensimme kotiin 22. päivä marraskuuta ja meille luvattiin, että palkat tulevat heti joulukuun alussa. Seuraavaksi luvattiin, että ne tulevat tammikuun alussa ja lopulta viimeinen viesti, jonka olemme saaneet on 21. päivä tammikuuta, että Wings Up ei enää ole olemassa.”

Kaksikolle kertyi ainoastaan kahdeksan HLTV:n tallentamaa ottelua kiinalaisorganisaatiossa. CS Aasia Championship -LAN-turnaus jäi myös kokematta, koska organisaation täytyi pelata kyseinen turnaus alkuperäisellä kokoonpanollaan, jolla se oli saavuttanut turnauspaikan PPL S5:stä.

Organisaatio on jatkanut kisaamistaan, siitäkin huolimatta, että Kreaz ja Blogg1s ovat saaneet viestit, joiden mukaan organisaatiota ei enää ole. Wings Up on osallistunut tammikuun aikana mm. IEM Chengdu -turnauksen avoimiin karsintoihin.