SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kierrätys ja pelimaailma kohtaavat Gigantin ”Urban Miner” -kampanjassa – Tutustu mitä on luvassa
  • Toimitus

Kierrätys ja pelimaailma kohtaavat Gigantin ”Urban Miner” -kampanjassa – Tutustu mitä on luvassa

julkaistu: 04.10.2022 16:26

Pelaajatcomin kumppani, Suomen suurin kodinelektroniikkaketju Gigantti on aloittanut uuden, kierrättämisen ja pelimaailman yhdistävän kampanjan, joka kestää tammikuuhun 2023. Urban Miner -kampanjassa tosielämän hyvillä teoilla ansaitsee valuuttaa maailman suosituimpaan videopeliin, Minecraftiin.

Osallistuminen on yksinkertaista. Kokoa kodin kierrätyskelpoiset elektroniikat ja vie ne mihin tahansa Gigantin yhteensä 42 myymälästä ympäri maan. Sen lisäksi, että säästät luontoa ja sallit kierrättämällä elektroniikalle uuden alun, ansaitset palkkioksi arvokoodin Minecraftiin. Saadut hynät voi käyttää pelissä asusteisiin, sekä uusien maailmojen ja pelimuotojen saamiseen.

Kampanja on käynnissä tammikuuhun 2023 asti. Sen puitteissa voit valita oman elektroniikkasi kierrätyspäivän mielesi mukaan, sillä liikkeet ovat auki ympärivuoden. Sillä ei ole väliä, mistä kierrätettävä tuote on alunperin ostettu, muistakin liikkeistä hankitut tuotteet otetaan vastaan ja kaikelle pyritään löytämään uudelleenkäyttötarkoitus. Voit kierrätysreissulla käydä samalla gaming-ostoksilla ja tutustua kuukausittain vaihtuviin Gigantti Gaming -tarjouksiin täältä.

Miksi kierrättäminen on tärkeää?

Gigantti kertoo tiedotteessaan, kuinka kodinelektroniikan valmistaminen vaatii arvokkaiden mineraalien ja metallien louhimista jatkuvasti ehtyvistä luonnonvaroista. Laitteiden kierrätys ja niiden sisältämien materiaalien uusiokäyttö on olennainen ratkaisu kestävämmän teollisuuden luomiseksi. Kansainvälisen kierrätystutkimuksen* mukaan jokaisessa suomalaisessa kotitaloudessa lojuu keskimäärin 11 rikkinäistä ja käyttämätöntä elektronista laitetta, jotka voisi laittaa saman tien helposti kiertoon.

– Markkinajohtajana kannamme suurta vastuuta elektroniikkajätteen kierrättämisestä. Halusimme luoda uudenlaisen ja hauskan kampanjan, jota kautta saisimme kierrätyksen tärkeää sanomaa esille nuoremmille sukupolville ja tavoittaisimme myös tulevaisuuden kierrätysasiakkaat. Kampanja on toteutettu yhteistyössä Gigantin emoyhtiön, Elkjøp Nordicin, kanssa. Siinä ovat mukana myös Minecraftin omistaja Microsoft sekä alkuperäisidean luonut NORD DDB. Urban Miner on käynnissä samaan aikaan Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, kertoo Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä.

Gigantti kierrättää myymälöidensä kautta vuosittain noin 10 000 tonnia sähkö- ja elektroniikkaromua yhdessä Kuusakoski Recyclingin kanssa. Laitteet vastaanotetaan henkilökohtaisesti ja niitä käsitellään tietoturvallisesti yhteisten tiukkojen vastuullisuuskäytäntöjen mukaisesti. Kuluvan tilikauden aikana tavoitteena on kasvattaa nykyistä kierrätysmäärää 50-100 tonnilla. Kierrätettyjen tuotteiden materiaaleista päästään hyödyntämään jopa 99,1 %.

Gigantin Urban Miner -kampanja jatkuu aina tammikuun loppuun 2023 ja näkyy videomainonnassa, mainosnäytöillä, myymälöissä, verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Kampanjaa nostattavat myös somevaikuttajana ja Suomen tunnetuimpana Minecraft-striimaajana tunnettu Herbalisti, sekä suosittu Poikien Äidit -perhemediayhteisö.

*Glogal eWaste Monitor 2020

Tutustu kampanjaan lisää Gigantin verkkosivuilla.

Lisätiedot / Gigantti Oy

Head of Brand & Digital, Sami Särkelä

Email. sami.sarkela@gigantti.fi,

p. 040 5553744