SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
KeuPa HT – Hermes: Grilli kuumaksi!
  • Toimitus

KeuPa HT – Hermes: Grilli kuumaksi!

julkaistu: 17.10.2018 16:07

Viime kauden Mestis-mestari KeuPa HT ottaa tänään kotiluolassaan yhteen kakkosena sarjassa olevan Hermeksen kanssa.

Isännät löytyvät Mestiksessä tällä erää vasta sijalta yhdeksän. Suurin ero vieraisiin löytyy maalinteossa. KeuPa on maalannut kuudessa pelissä ainoastaan 12 reppua, kun Hermes on latonut seitsemässä ottelussa 31 maalia.

Viime kierroksella KeuPa kellisti sarjanousija Kooveen vierasaskissa. Sitä ennen se kärsi kauden avaustappionsa kotikaukalossaan, missä K-Vantaa kävi kurmottamassa sitä 2-0. Kahdesta muusta kotipelistään KeuPa on ottanut täydet pinnat kaataen mm. kärkiseura LeKin.

KeuPan tehokkain pelaaja on alkukaudesta ollut Jesse Pelamo, joka on kartuttanut pistepussiaan kolmella maalilla ja neljällä pisteellä. Paavo Tyni on kerännyt myös neljä pinnaa, mutta on osunut vain kahdesti vastustajien maalipuiden väliin.

KeuPaa vahvistaa tänään Tapparan kirjoilla oleva nuori 18-vuotias pakkilupaus Miska Kukkonen, jonka Buffalo Sabres varasi kesän draftissa viidennellä kierroksella.

Vain kerran tällä kaudella hävinneen Hermeksen kolmen ottelun viikko starttaa tänään Keuruulla. Viime kauden mestarin jälkeen kotiluolaan tulee perjantaina toissakauden mestari SaPKo ja viikko päättyy sarjanousija Kooveen vieraana.

Hermeksen rosteri poikkeaa edellisestä pelistä illalla siltä osin, että Kärppä-laina Juho Korhonen pelaa tänään Kärppien CHL-pelissä Tshekissä Mountfieldia vastaan ja palaa jo huomenna takaisin ruotuun ollakseen taas Hermeksen sotisovassa molemmissa viikonlopun peleissä.

Mestiksen pistepörssiä johtava Hermeksen kultakypärä Samu Markkula (5+9=14) jatkaa yhä Jussi Nättisen johtamassa kakkosnyrkissä, kun Kristian Kangas on saanut peliä paremmin kuosiin Oskari Uomalan kipparoimassa ykkösessä, jonka toisessa laidassa kirmaa tilapäisesti Markkulan kultakypärää edellisessä pelissä ”lainannut” Joonas Niemelä (6+6=12).

Markkula ja Niemelä ovat kansoittaneet Mestiksen pinnapörssin kärkipaikat ja kaksikko taitaa olla tänään isännille liian kova pala purtavaksi. Suuret vieraskertoimet jaksavat hämmästyttää ja bookkerit ovat ratsastaneet niissä liikaa joukkueiden viimekautisten voimasuhteiden mukaan.