SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Huijaamisesta kiinni jäänyt COD-pelaaja yritti paluuta kilpakentille
  • Perttu
    Leinonen

Huijaamisesta kiinni jäänyt COD-pelaaja yritti paluuta kilpakentille

julkaistu: 02.05.2024 10:00

Viime vuoden heinäkuussa huijaamisesta kiinni jäänyt Call Of Duty -pelaaja Bryan “Jimbo” Sabman yritti paluuta kilpailullisiin peleihin. Pelialusta FACEIT oli hyväksynyt “kärähtäneen” pelaajan mukaan turnaukseensa, vaikka sen ei pitäisi olla sallittua.

Viime kesänä Jimbo edusti Team Orbitia, kunnes joukkue hylättiin Challengers Champs -turnauksesta Jimbon jäätyä kiinni huijaamisesta. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun joku Call Of Dutyn ylemmissä kilpailullisissa sarjoissa pelaavista pelaajista jää kiinni huijaamisesta Activisionille.

Jimbo vetäytyi COD-skenestä useiden kuukausien ajaksi väitettyään ensin, että hänet on tuomittu ilman syytä. Activision ei perunut kilpailukieltoa, eikä Jimbo suostunut kommentoimaan asiaa uutissivusto Dexerto:lle, joka yritti saada pelaajalta kommenttia.

Nyt hiljaiselo on päättynyt ja Jimbo on ilmoittautunut mukaan 20. päivä huhtikuuta alkavaan Pohjois-Amerikan Challegers Cupiin nimellä Jimbolah. Turnaus pelataan FACEIT:n alustalla, joka on hyväksynyt joukkueen osallistumisen turnaukseen.

Pian sen jälkeen, kun tieto Jimbon osallistumisesta turnaukseen tuli julki, reagoi myös FACEIT tilanteeseen. Huolimatta siitä, että joukkue oli hyväksytty turnaukseen kertoi FACEIT, että Jimbo ei ole oikeutettu pelaamaan turnauksessa.

Activisionin kilpailukiellon kiertäminen olisi vakava rike ja vaikuttaakin siltä, että Jimbo joutuu hylkäämään haaveensa paluusta kilpakentille.

Tämän lähemmäksi Jimbo ei mahda päästä enää kilpapelejä, vaikka nimen muuttaminen mahdollistikin turnaukseen ilmottautumisen.

Kuva: Activision Lähde: Dexerto