SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kattava ennakko: Counter-Strike-majoreiden Elimination Stage alkaa – Nämä pelaajat ratkaisevat
  • Perttu
    Leinonen

Kattava ennakko: Counter-Strike-majoreiden Elimination Stage alkaa – Nämä pelaajat ratkaisevat

julkaistu: 21.03.2024 03:00

Counter-Strike 2:n ensimmäinen major-turnaus PGL Major Copenhagen on edennyt sen toiseen vaiheeseen, eli Elimination Stagelle. Opening Stagen kahdeksan parasta joukkuetta liittyvät nyt Elimination Stagella jo odotelleiden kahdeksan hirmun seuraksi.

Kovimmista kovimmat ovat enää jäljellä ja jaossa on kahdeksan paikkaa pudotuspeleihin. Pelin nimi on sama kuin turnauksen avausvaiheessakin: kolmella voitolla joukkue on pudotuspeleissä ja kolmella tappiolla tie nousee pystyyn.

Ensimmäiset kaksi kierrosta pelataan BO1-otteluina ja myös osa kolmannen kierroksen otteluista. BO3-ottelut astuvat kuvaan siinä vaiheessa, kun aletaan pelaamaan pudotuspelipaikoista tai turnauksessa säilymisestä.

Suomalaistoivot Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Jimi “Jimpphat” Salo pääsevät myös vihdoin irti torstaina. Virolaisen edustama Natus Vincere ja Salon edustama MOUZ kuuluvat molemmat Elimination Stagen ennakkosuosikkien joukkoon.

Suomalaisväriä nähdään myös Heroicin penkin takana, kun tappioitta turnauksen avausvaiheen pelannut Eetu “sAw” Sahan valmentama joukkue saapuu toiseen vaiheeseen.

Tanskassa Kööpenhaminassa pelattavassa huipputurnauksessa on 1,25 miljoonan dollarin palkintopotti, josta on taistelemassa yhteensä 24 joukkuetta. Turnauksen huipentavat pudotuspelit pelataan legendaarisella Royal Areenalla.

Pelaajatcom näyttää major-turnauksen otteluista puolet Twitch-kanavallaan ja puolet otteluista on katseltavissa puolestaan Elisa Esportsin kanavalla.

Pelaajatcomin lähetyksissä katsojia viihdyttävät selostajakaksikko Arttu “Olvari” Hämäläinen ja Aleksi “Oonraimo” Takkinen. Asiantuntijakaartissa nähdään suomalaisia nykyisiä sekä entisiä CS-pelaajia, kun Olli “sLowi” Pitkänen, Aleksi “allu” Jalli ja Samu “Samppa” Kylmälä ovat vuorollaan tarjoamassa analyysia huippuotteluista.

Elimination Stage -vaiheen joukkueet:

 

Suurimmat ennakkosuosikit:

Vitality

Hallitseva major-voittaja Vitality kuuluu turnauksen suurimpien voittajasuosikkien joukkoon yhdessä FaZe Clanin ja Spiritin kanssa.

Joukkue on kilpaillut tämän vuoden puolella ainoastaan kolmessa turnauksessa. BLAST Premier Spring Groups -turnauksesta se eteni jatkoon lohkonsa ykkösenä.

IEM Katowicen -turnauksesta muodostui puolestaan totaalinen pannukakku, kun Vitality taipui ENCE:lle ja Heroicille. Tappioiden seurauksena Vitality putosi turnauksesta ennen pudotuspelivaiheen alkua.

RMR-karsinnat se selvitti kunnialla. Ainoa kauneusvirhe tuli Cloud9:lle kärsitystä tappiosta, mutta Heroic, ENCE ja GamerLegion kaatuivat kaikki murskaavasti.

Huippulaadukas joukkue, jonka kirkkaimpana tähtenä säkenöi viime vuoden parhaaksi pelaajaksi valittu Mathieu “ZywOo” Herbaut.

Tähtiloistoa riittää myös ranskalaisen ZywOon takana. Israelilainen Lotan “Spinx” Giladi on etunenässä vastuussa tulosyksiköstä ZywOon ohella.

Dan “apeX” Madesclaire on yksi pelin parhaista pelinsisäisistäjohtajista, joka on saanut valmistautua rauhassa kevään päätapahtumaan yhdessä joukkueensa kanssa.

Vitalityn pelistä on vaikea kaivaa heikkouksia esiin ja se on yksi kolmesta todennäköisimmistä mestarista.

Arvio: Pudotuspelit kutsuvat takuuvarmasti.

Seuraa häntä:

William “mezii” Merriman

25-vuotias brittipelaaja, joka on toiminut uransa aikana myös IGL:n tehtävissä. Todella taitava mekaanisesti. Tarvittaessa vastustajan päät putoilevat hartioiltaan kuin lumi keväiseltä peltikatolta.

Fiksu ja nöyrä pelaaja, joka ei Vitalityn tähtisikermässä ole aina kirkkaimmassa parrasvalossa.

Alkukankeuksien jälkeen löytänyt kuitenkin oman roolinsa joukkueesta ja toimittaa varmoin ottein illasta toiseen.

Kekkis eli Rémy “XTQZZZ” Quoniam palasi Vitalityn valmentajaksi viime vuonna.

FaZe Clan

HLTV:n ranking ykkönen FaZe Clan tulee suurin odotuksin Kööpenhaminaan. BLAST Premier Spring Groupseissa nähtiin vakuuttava FaZe Clan samoin kuin IEM Katowicen turnauksessa. Katowicessa ainoastaan tulikuuma Danil “donk” Kryshkovets ja Spirit pystyivät lyömään FaZe Clanin turnauksen finaalissa.

Todella kokenut ja rutinoitunut joukkue, jossa taitoa on yllin kyllin. Finn “Karrigan” Andersen pääsee pelaamaan CS2:n ensimmäistä major-turnausta kotimaassaan ja pitää huolen siitä, että pudotuspeleihin lähdettäessä yleisö on myös FaZe Clanin tukena.

Todella hyvä joukkue isolla J:llä. Heikkouksia on vaikea löytää FaZe Clanin tasaisen vahvasta joukkueesta, jossa on taitoa vaikka muille jakaa.

Arvio: Takuuvarmasti kohti pudotuspelejä.

Seuraa häntä:

David “Frozen” Cernansky

Ovet avautuivat FaZe Claniin, kun Russel “Twistzz” Van Dulken päätti palata Liquidiin. Maailman parhaita pelaajia oleva Frozen on päässyt mukaan FaZe Clanin pelitapaan todella nopeasti.

Sopeutumista ovat helpottaneet tutut joukkuekaverit Finn “Karrigan” Andersen ja Robin “ropz” Kool MOUZ-ajoilta.

Todella taitava pelaaja, joka hoitaa nöyrästi oman roolinsa joukkueessa. Erinomainen clutch-tilanteissa.

Spirit

Kolmas joukkue, jonka voi lyödä varmaksi pudotuspelijoukkueeksi. Voitti IEM Katowicen turnauksen suvereenilla esityksellä ja löi kaikille vastustajilleen luun kurkkuun. Ainoa joukkue, joka onnistu Katowicessa nappaamaan karttavoiton Spiritiltä oli Aleksib:n edustama Natus Vincere.

Katowicen huipputurnauksessa maagisia otteita esittänyt CS2:n aikakauden ykköspelaaja Danil “Donk” Kryshkovets ei ole näyttänyt hidastumisen merkkejä. Mekaanisesti uskomattoman lahjakas nuorukainen on pelottavan hyvä pelaaja.

Donk on tällä hetkellä aivan omaa luokkaansa myös entry-fragaajana. Poistuu useimmiten kierroksen avaustaisteluista jopa kaksi tappoa matkassaan ja auttaa näin joukkuettaan luonnollisesti erittäin paljon.

Spirit selvitti RMR-karsinnat kunnialla, vaikkakin koki tappion Jimpphatin edustamalle MOUZ:lle.

Onnistui myös BLAST Premier Spring Showdown -turnauksessa, jossa marssi voitosta voittoon ja varmisti pääsynsä BLAST Premier Spring Final -turnaukseen Lontoossa.

Kohtaa avausottelussaan hyvässä vireessä porskuttavan Cloud9:n, joten oltava heti valmiina haasteeseen.

Arvio: Heittämällä kohti pudotuspelejä.

Seuraa häntä:

Myroslav “zont1x” Plakhotia

Donkin nostaminen tähän olisi perusteltua, mutta varsin tylsä valinta.

Ukrainalainen 18-vuotias Zont1x loistaa varjoissa. Taitava pelaaja, joka ei keiku tilastojen ykköspaikoilla, mutta on erinomainen ankkuri ja takuuvarma suorittaja. Omaa hurjan aimin, jolla tuhoaa paikan saadessaan vastustajia kuin vettä vaan.

Nuoreksi pelaajaksi todella kypsä ja nöyrä. Todella tärkeä pelaaja omalle joukkueelleen supertähtien Donkin ja Dmitriy “sh1ro” Sokolovin takana.

Kovimman kärjen ykköshaastajat

MOUZ

Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ kuuluu kärkikolmikon jälkeen tulevaan kovimmat haastajat -ryhmään, kun aletaan puhua turnauksen potentiaalisista voittajista. Se lähtee ennakkosuosikkien joukossa Elimination Stagelle ja eteneekin pudotuspeleihin erittäin todennäköisesti.

Joukkue on hyvin nuori, mutta suhteutettuna pelaajien ikään löytyy kokemusta kuitenkin tarkemmin tarkasteltuna kohtuullisesti. Laadukas joukkue, joka on todistanut kykynsä moneen kertaan.

MOUZ on pelannut hyvän kevään tähän saakka. IEM Katowicen turnauksessa matka tyssäsi välieriin, kun sille painajaismaiseksi vastustajaksi muodostunut FaZe Clan oli jälleen kerran vahvempi.

RMR-karsinnat MOUZ selvitti kuitenkin tappioitta. Se kaatoi Guild Eaglesin, ECSTATIC:n ja kivenkovan Spiritin. Erityisesti Spirit voitto oli häikäisevä suoritus Jimpphatin joukkueelta, ja osoitus siitä, että vuotta 2024 dominoinut Spirit on lyötävissä.

Sai majorien alla vielä vahvistusta valmennustiimiinsä, kun Astralis-legenda Andreas “Xyp9x” Højsleth liittyi saksalaisorganisaation vahvuuteen.

Tanskalainen Xyp9x on joukkueen matkassa jo Kööpenhaminassa ja tuo varmasti ison lisän nuoren joukkueen taustalle.

Arvio: Pudotuspelit kutsuvat. Kolme voittoa tulee kyllä kasaan, mutta ei välttämättä ilman tappioita.

Seuraa häntä:

Ludvig “Brollan” Brolin

Jimpphat on kaikkien suomalaisten seurannassa muutenkin, joten nostetaan MOUZ:sta esille sen uusin jäsen ruotsalainen Ludvig “Brollan” Brolin.

Ruotsalainen on saanut MOUZ:ssa jälleen pelihuumorinsa takaisin. Hymy, joka oli jopa vuosia kateissa, on palannut jälleen nuoren ruotsalaisen kasvoille.

Olotilan vapauduttua myös peliotteet ovat alkaneet muistuttaa, sitä Brollania, jota nähtiin muutama vuosi takaperin Fnatic-paidassa.

Todella tärkeä pelaaja MOUZ:lle. Pelannut loistavaa kevättä ja ruotsalaisen loistavia otteita MOUZ kaipaa myös Kööpenhaminassa, kun se tavoittelee mestaruutta.

Natus Vincere

Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama Natus Vincere kuuluu myös Elimination Stage -vaiheen suosikkeihin. Ei aivan ykkössuosikkeihin, mutta pudotuspelien ulkopuolelle jääminen olisi yllätys ja myös valtaisa pettymys.

Myös NaVin kevät on ollut varsin hyvä. BLAST Premier Spring Groupseissa se kulki voitosta voittoon ja kukisti mm. G2:n kahteenkin otteeseen.

IEM Katowicessa nähtiin heikompi NaVi ja pudotuspelit jäivät välistä.

RMR-karsinnoissa joukkue teki tarvittavan. Se kaatoi ensin heikot KOI:n ja Enterprisen rutiinilla. Major-paikan ratkaisseessa ottelussa kaatui puolestaan BetBoom. Ainoa tappio tuli Virtus.pro:ta vastaan.

Taitava ja hyvä joukkue, joka ei kuulu kuitenkaan turnauksen suurimpiin voittajasuosikkeihin. Tarvitsisi mahdollisimman positiivisen startin turnaukselleen, joka voisi vapauttaa pelaamista jälleen lisää.

Pystyy kaatamaan oikeastaan kenet tahansa parhaana päivänään, mutta välillä pelaajiston otteissa on havaittavissa turhankin paljon turhautumista, kun asiat eivät mene suunnitellusti.

Muutoin joukkueessa näyttäisi vallitsevan loistava ilmapiiri ja koheesio on menestykseen vaadittavalla tasolla. Ottanut Ihor “w0nderul” Zhdanovin lisäyksen jälkeen tasaisesti askelia joukkueena oikeaan suuntaan.

Todella tasainen joukkue, jossa jokainen pelaaja ottaa tarvittaessa ratkaisijan roolia harteilleen.

Arvio: Pudotuspeleihin. Tuskin kuitenkaan tappioitta. 3-0 saldolle yltäminen vaatisi pientä ihmettä.

Seuraa häntä:

Valeriy “B1t” Vakhovskiy

Kertaalleen major-turnauksen jo voittanut ukrainalainen Vakhovskiy kuuluu nuoresta iästään huolimatta joukkueen kokeneeseen kaartiin. Ei ole servulla välttämättä se äänekkäin pelaaja tai suurieleinen johtaja.

Löytää kuitenkin käytännössä aina tilanteeseen kuin tilanteeseen oikean ratkaisun. Loistava support-pelaaja, joka johtaa esimerkillään.

Kallio, johon koko joukkue voi luottaa painetilanteissa.

Aleksi Virolaisen kanssa Navin taktiikoita hioo kokenut Andrij “B1ad3” Ghorodensjkyj.

Virtus.pro

Todellista prosentti-CS:ää pelaava Virtus.pro on joukkue, jota ei voi jättää pois laskuista, kun puhutaan jopa turnauksen potentiaalisista voittajista. Löytää aina keinon selviytyä hankalistakin tilanteista.

Todella kurinalainen joukkue, joka suorittaa pelisysteemiään orjallisesti. Ali “Jame” Dzhami on saanut koko joukkueen uskomaan ja luottamaan pelitapaansa, joka herättää välillä muissa kummastusta, mutta on uskomattoman tehokas.

Joukkueesta ei löydy myöskään heikkoja lenkkejä. Jokainen hoitaa oman tonttinsa pyyteettömästi ja tehokkaasti.

Vaikka Virtus.pro on pelannut jo pitkään hyvin erilaista CS:ää kuin muut, yllättää silti vastustajansa usein pelityylillään. Joukkue, jota vastaan on todella vaikea valmistautua, koska koskaan ei tiedä millaisen oston esimerkiksi Virtus.pro tekee seuraavalle kierrokselle.

Arvio: Pudotuspeleihin.

Seuraa häntä:

Evgeniy “FL1T” Lebedev

23-vuotias, jo kertaalleen Virtus.pro:n kanssa major-mestaruutta juhlinut FL1T on erittäin taitava pelaaja. Lurk-pelaajan roolissa todellinen riesa vastustajille.

Edellinen turnaus, jossa FL1T on pelannut alle 1.00 ratingilla löytyy vuoden takaa helmikuulta. Uskomattoman tasainen suorittaja, joka harvoin jättää joukkuettaan pulaan tyhmillä tai varomattomilla ratkaisuilla.

G2

G2:n oli RMR-karsinnoissa vakuuttava. Se voitti karsinnoissa kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Into The Breach, Eternal Fire ja kirsikkana kakun päällä FaZe Clan saivat kaikki kokea G2:n iskukyvyn.

Suurin huoleaihe G2:sta puhuttaessa on riittääkö materiaalin taso? Nikola “NiKo” Kovac ja Ilya “m0nesy” Osipov ovat maailmanluokan tähtipelaajia, pelaajia, jotka ovat kannatelleet useaan otteeseen joukkuetta harteillaan.

Erityisen huolettavaa on ollut Nemanja “hunter-” Kovacin ailahtelevat esitykset. Viimeisen kolmen kuukauden rating näyttää – uskomatonta mutta totta – lukemaa 0.99.

Nemanja “nexa” Isakovic on hyvä ankkuripelaaja, mutta joukkue kaipaa kipeästi Hunter-:n totuttua formia takaisin.

Rasmus “HooXi” Nielsen on hyvä IGL, mutta aiheuttaa usein valtavan ison painolastin omalle joukkueelleen kehnolla yksilötason pelaamisellaan. Tanskalainen pääsee nyt pelaamaan kotimaassaan pelin suurinta turnausta ja onkin mielenkiintoista nähdä, pystyykö Nielsen nostamaan myös yksilötasoaan kovassa paikassa.

Arvio: Rahkeiden pitäisi riittää jatkoon. Pieni pelko kuitenkin on olemassa, mikäli homma jää täysin NiKo:n ja M0nesyn varaan. Tällöin uhkana on se, että kovatasoisessa Elimination Stagessa saattaa käydä ohraisesti.

Saa avausotteluunsa vastaan itseluottamusta puhkuvan FURIA:n. Ei todellakaan ihanteellisin vastustaja turnauksen avausotteluun, jossa saattaa vielä esiintyä parhaillakin pelaajilla hieman kankeutta.

Seuraa häntä:

Ilya “m0nesy” Osipov

Ottanut joukkueen ykköstähden roolin Niko “NiKo” Kovacilta. Heittämällä joukkueen tärkein pelaaja. Käsittämättömään taitava AWP-pelaaja, joka pystyy ratkomaan kokonaisia otteluita omalle joukkueelleen henkilökohtaisilla suorituksillaan.

Nuorelta mieheltä vaaditaan jälleen kuuta taivaalta, mikäli G2:n mielii painella pitkälle major-turnauksessa.

Ikää vasta käsittämättömät 18-vuotta. Parhaimmillaan tiukoissa paikoissa.

Complexity

Turnauksen ainoa pohjoisamerikkalainen joukkue. Selvitti RMR-karsinnat niukimmalla mahdollisella tavalla, kun päihitti pitkäaikaisen kilpakumppaninsa Liquidin ratkaisuottelussa.

RMR-karsintojen jälkeen matkusti jo suoraan Eurooppaan pelaamaan BLAST Premier Spring Showdown -turnauksessa. Visiitti kyseisessä turnauksessa jäi lyhyeksi, kun OG yllätti Complexityn ensimmäisellä kierroksella.

Ei lukeudu Elimination Stage -vaiheen suosikkeihin, mutta mikäli löytää parhaan pelinsä Kööpenhaminassa, voi taistella jatkopaikasta.

Menestyäkseen major-turnauksen kaltaisessa turnauksessa Complexityn otteet ailahtelevat yksinkertaisesti liikaa. Ainoa pelaajista, joka pystyy pitämään tasonsa ottelusta toiseen on kokenut Jonathan “EliGE” Jablonowski. Muiden pelaajien hyvien ja huonojen päivien välinen kuilu on liian suuri.

Arvio: Pudotuspelipaikka vaatisi jättimäistä onnistumista ja venymistä. Saa avausottelussaan kuitenkin vastaan paiN Gamingin, joka ei avausvaiheen yllätyksistä huolimatta lukeudu Elimination vaiheen vahvimpiin joukkueisiin. Hyvää starttia siis tarjoillaan hopeatarjottimelta Complexitylle.

Seuraa häntä:

Håkon “hallzerk” Fjærli

Norjalainen AWP-taituri. Kun pääsee parhaaseen pelifiilikseensä on käytännössä pysäyttämätön. Uraa on kuitenkin hidastanut liiallinen ailahtelu.

Parhaimmillaan korvaamaton pelaaja joukkueelleen. Valitettavasti turhautumisen iskiessä on paikoitellen jopa rasite omalle tiimilleen.

Kööpenhaminassa Hallzerkin pitää esittää parastaan, jotta ovet kohti pudotuspelejä avautuisivat Complexitylle.

Cloud9

Cloud9 selvitti turnauksen avausvaiheen odotetusti ongelmitta. Se eteni jatkoon 3-0 saldolla, kun se kaatoi ECSTATIC:n, Legacyn ja SAW:n.

Peli oli hyvin uomissaan kaikissa otteluissa ja Cloud9:n lähtee jahtaamaan pudotuspelipaikkaa varsin positiivisesta tilanteesta. Ei kuulu ykkössuosikkien joukkoon, mutta sillä on täydet edellytykset yltää pudotuspeleihin.

Taitoa ja kokemusta joukkueesta löytyy yllin kyllin. Ainoa pelaaja joukkueessa ilman major-voittoa on Sergey “Ax1Le” Rykhtorov.

Isoin puute on kuitenkin AWP-pelaajan puuttuminen. Tämä jättää joukkueen todella haavoittuvaiseksi tämänkaltaisissa huipputurnauksissa, joissa parhailla joukkueilla on heittää vastaan maailmanluokan AWP-pelaajia.

On onnistunut toki voittamaan kovia joukkueita ilman varsinaista AWP-pelaajaa, mutta useampi voitto samaan turnaukseen huippujoukkueita vastaan saattaa olla liikaa pyydetty.

Taitoa muuten joukkueesta löytyy roppakaupalla. Taitavalla pelinsisäiselläjohtajalla Kirill “Boombl4” Mikhailovilla on kuitenkin edessään mietinnän paikka, kuinka paikata AWP-pelaajan uupuminen. Entinen NaVi-pelaaja on ottanut itse vastuuta AWP-tarkkuuskivääristä, mutta ei ole sen kanssa elementissään.

Arvio: Tiukkaa tulee olemaan. Joutuu todennäköisesti vääntämään useamman kuin kolme ottelua ennen kuin mahdollinen pudotuspelipaikka urkenee.

Seuraa häntä:

Ilya “Perfecto” Zalutskiy

Huipputärkeä pelaaja omalle joukkueelleen. Loistava support- ja lurk-pelaaja. On älyttömän hyvä kierroksien myöhäisissä ratkaisuvaiheissa ja clutch-tilanteissa. Tietokone päässä raksuttaa koko ajan ja tuntuu löytävän aina oikean ratkaisun tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Pelasi major-turnauksen avausvaiheen totutun vahvasti. Neljän kartan päätteeksi rating näyttää lukemaa 1.14.

Heroic

Suomalaisen valmentajavelho Eetu “sAw” Sahan joukot selvittivät tiensä major-turnauksen avausvaiheen läpi tyylillä. Lynn Vision, Imperial ja Eternal Fire kaatuivat kaikki vahvasti pelanneen Heroicin käsittelyssä.

Heroic on jatkanut tässäkin turnauksessa kehittymistään. Parantaa tasaisesti kokoajan ja avausvaiheen selvittäminen tappioitta on väkevä statement varsin lyhyen aikaa yhdessä olleelta joukkueelta.

Taso Elimination-vaiheeseen siirryttäessä nousee kuitenkin huomattavasti. Samoin täytyy myös Heroicin pystyä jälleen nostamaan tasoaan.

Taistelee taatusti kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta.

Arvio: Avausottelussa vastassa FaZe Clan, joten suomalaisvalmentajan suojateilla on edessään haastavin mahdollinen aloitus turnauksen toiseen vaiheeseen. Jos pystyy yllättämään FaZe Clanin niin pudotuspelipaikan metsästäminen helpottuu kertaheitolla.

Tiukkaa tekee.

Seuraa häntä:

Guy “NertZ” Iluz

Israelilaistähti oli jälleen Heroicin tuki ja turva myös major-turnauksen ensimmäisissä otteluissa. Sai kuitenkin kiitettävistä tulitukea myös muulta joukkueelta.

Silti Heroicin menestys nojaa ainakin vielä toistaiseksi liikaa NertZ:n varassa. Tähtipelaajan täytyy lyödä jälleen parasta pöytään jokaisessa ottelussa jos Heroic mielii pudotuspeleihin.

Entinen ENCE-pelaaja Guy “NertZ” Iluz on Heroicin tähti.

Eternal Fire

Eternal Fire jatkoi positiivisia otteitaan vuoden 2024 osalta turnauksen avausvaiheessa. 3-1 saldolla tähän toiseen vaiheeseen edennyt turkkilaisjoukkue kaatoi paiN Gamingin ja TheMongolzin leikitellen.

Koki kuitenkin tappion Heroicille, mutta kasasi rivinsä seuraavaan otteluun ja nappasi jatkopaikan GamerLegionin nenän edestä.

Pelaa edelleen loistavasti joukkueena ja sen menestymismahdollisuudet nojaavatkin pitkälti erinomaiseen yhteispeliin.

Ismailcan “XANTARES” Dörtkardes oli avausvaiheessa jälleen pitkälti vastuussa tuloksesta. Muun joukkueen täytyy pystyä ruuvaamaan omaa suoritustaan pykälän tai kaksi ylöspäin, jotta Eternal Fire pystyisi taistelemaan tasapäin muiden kanssa pudotuspelipaikasta.

AWP-pelaaja Özgur “woxic” Eker on myös isossa vastuussa, kun pelit kovenevat. Taitavan AWP-pelaajan otteet ailahtelevat pikkaisen liikaa.

Arvio: Kohtaa avausottelussaan Vitalityn. Tarjolla heti iso tasonmittaus, johon turkkilaisjoukkue on taatusti valmis. Todella hyvät mahdollisuudet edetä aina pudotuspeleihin saakka.

Seuraa häntä:

Ali “Wicadia” Haydar Yalcin

19-vuotias turkkilaisjoukkueen kuopus, josta povataan seuraavaa maansa supertähteä. Ammentaa oppia legendaarisen Ismailcan “XANTARES” Dörtkardesin vierellä. Mekaanisesti lahjakas Wicadia pystyy ottamaan isoa roolia, kun sitä vaaditaan.

Jo avausvaiheessa “seurantaan” nostettu Wicadia saa jatkaa tällä spotilla. Oli loistava turnauksen avausvaiheessa. Ensimmäistä major-turnaustaan pelaava nuorukainen säesti joukkueen ykköstykkiä XANTARES:a mallikkaasti.

FURIA

Brasilian ykkösjoukkue FURIA aloitti turnauksensa todella unisesti. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa servulla esiintynyt joukkue oli luvalla sanoen surkea.

Hävisi ensin avausottelussaan Legacylle, jonka jälkeen shokkitappio Lynn Visionia vastaan.

Kaivoi kuitenkin tiikerinhampaat esiin, kun sitä vaadittiin.

Esiintynyt turnauksen toisesta päivästä lähtien aivan eri tasolla.

Nousi 0-2 saldolta aina jatkoon asti kukistamalla KOI:n, ENCE:n ja viimeisimmäksi sensaatiomaisia otteita tänä vuonna esittäneen SAW:n.

Todella väkevä statement kokeneen joukkueen (keski-ikä 27.0 vuotta) iskukyvystä, kun saa pelinsä kulkemaan.

Otteita ovat aikaisemmin varjostaneet valtavan suuret tason heittelyt, kuten tässäkin turnauksessa on nähty.

Mikäli aallonpohja on nyt nähty, on FURIA todella ikävä vastustaja kaikille joukkueille Elimination Stagella.

Kaike “KSCERATO” Cerato ja Gabriel “Fallen” Toledo ovat megaluokan tähtiä, jotka näyttivät jatkopaikan ratkaisseessa SAW-ottelussa jälleen omaa parastaan.

Arvio: Voi yltää aina pudotuspeleihin saakka mikäli saa pidettyä fiiliksen yllä, eikä sorru ylimääräiseen kikkailuun. Avausottelussa vastassa oleva G2 on paha vastustaja, mutta kuitenkin lyötävissä. Kokeneet brassit janoavat taatusti pudotuspelipaikkaa.

Seuraa häntä:

Kaike “KSCERATO” Cerato

Uskomattoman lahjakas pelaaja. Kieltäytyi Liquidin kosiskeluista viime vuoden lopulla ja päätti jäädä FURIA:n riveihin. Loistava entry-fragaaja, joka on joukkueensa tärkein pelaaja. Megatähti, jonka onnistumisia FURIA tarvitsee kipeästi menestyäkseen turnauksessa.

Kakkoskorin haastajat – Ihmettä vaaditaan

Imperial

Brassijoukkue Imperial oli Opening Stagen positiivinen yllätys. Vuoristoratamaisesti edenneen Imperialin matka sai onnellisen lopun, kun se kaatoi 2-2 saldolla pelanneiden ratkaisuottelussa GamerLegionin 2-1.

Avausvaiheessa se voitti lisäksi ENCE:n ja Apeksin. Tappiot tulivat puolestaan tanskalaisia Heroicia ja ECSTATIC:a vastaan.

Todella mielenkiintoinen joukkue, jossa on hurja määrä potentiaalia, ja tuosta potentiaalista ei ole saatu vielä mitattua ulos läheskään kaikkea. Tämä joukkue pystyy vielä parempaankin, mutta onko sen aika vielä, on eri asia.

IGL:n tontille hypännyt Vinicius “VINI” Figueiredo johtaa joukkojaan kokemuksella yhdessä toisen kokeneen kehäketun João “felps” Vasconcellosin kanssa.

Hyvä sekoitus kokeneita ja nuoria pelimiehiä. Kertaalleen HLTV:n top-20 pelaajat listalle valittu AWP-pelaaja Henrique “HEN1” Teles on saanut kaivettua esille jälleen terävämpää ilmettä muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen.

Joukkueen noviisit, käytännössä kotisohvalta joukkueeseen revittu Kaiky “noway” Santos ja Lucas “decenty” Bacelar ovat ensikertalaisia major-turnauksessa. Taitavia nuoria pelaajia, joilla todennäköisesti valoisa tulevaisuus edessään CS:n parissa.

Avausottelussa vastassa aina yhtä ärsyttävä Virtus.pro.

Arvio: Avausvaiheeseen joukkueelta toivottiin pientä ihmettä ja se saatiin. Tässä toisessa vaiheessa ihmeen pitäisi olla jo paljon isompi, jotta voisi edetä pudotuspeleihin. Haastaa taatusti kaikki vastustajansa tiukkaan taistoon, mutta taso ei vaan riitä vielä.

Seuraa häntä:

Kaiky “noway” Santos

Myöskin Noway saa jatkaa “Seuraa häntä” -osiossa. Tämä nimi kannattaa nimittäin todellakin merkata isolla muistiin.

Striimajana itsensä tunnettavaksi tehnyt hiomaton timantti, joka on lyhyessä ajassa todistanut pystyvänsä kilpailemaan kovalla tasolla.

Major-turnauksen avausvaihe sujui kelvollisesti. Väläytteli jo parhaita puoliaan, mutta varastosta löytyisi vielä taatusti lisää. Saako puristettua parhaansa ulos, kun paineet kasvavat?

TheMongolz

Aasian odotukset ja toiveet lepäävät nyt yksistään TheMongolzin hartioilla, kun kiinalainen Lynn Vision hyytyi turnauksen avausvaiheeseen.

Omassa maanosassaan ylivoimainen ykkönen, mutta tasoero Euroopan parhaisiin on vielä valtaisa.

Nousi Opening Stagella komeasti 0-2 saldolta jatkoon saakka, kun kaatoi AMKAL:n, Lynn Visionin ja Legacyn.

Pelaa todella rohkeata ja pelotonta CS:ää. Taktinen osaaminen on kuitenkin liian ohutta, jotta voisi pärjätä enää tässä major-turnauksen seuraavassa vaiheessa.

Yksilöt ovat kaikki erinomaisia ja pystyvät kamppailemaan tasapäin muiden turnauksen pelaajien kanssa.

Joukkuepelaamisessa riittää vielä hiottavaa.

Haastaa avausottelussa Aleksib:n ja Natus Vinceren.

Arvio: Taisteli komeasti jatkoon avausvaiheesta, mutta nyt Aasian ylpeyden eväät on syöty. Yksinkertaisesti liian kovassa seurassa. Ei asiaa pudotuspeleihin.

Seuraa häntä:

Usukhbayar “910” Banzragch

Viihdyttävä ja taitava AWP-pelaaja, joka tarjoilee paikoitellen todella näyttäviä suorituksia. 21-vuotias 910 dominoi oman maanosansa joukkueita vastaan, mutta Euroopan parhaita vastaan omassa pelissä riittää vielä hiomista.

Itseluottamus on kunnossa. Haastaa todella ahkerasti vastustajiaan.

paiN Gaming

Avausvaiheen isoin yllättäjä ECSTATIC:n ohella. Eteni täysin puskista turnauksen toiseen vaiheeseen ja millä tyylillä!

Avausottelussa löi luun kurkkuun Apeksille, jonka jälkeen rökäletappio Eternal Firelle.

Löysi kuitenkin jälleen uuden vaihteen ja takoi seuraavassa pelissään ENCE:n maan rakoon. Kaatoi vielä ratkaisevassa ottelussa kevään sensaatiojoukkueen SAW:n puhtaasti 2-0.

Fakta on se, että nyt yllättäjäjoukkueella on edessään entistäkin isompi vuori kiivettävänään. Positiivista on se, että jos tuollaisen avausvaiheen jälkeen itseluottamus ei ole pilvissä, niin sitten ei ikinä.

Pelasi yksinkertaisesti tehokasta ja hyvää CS:ää. Karttaosaaminen on myös priimaa.

Avausottelussa vastassa Complexity, joka varmasti toivotetaan tervetulleeksi brassijoukkueen puolelta. Olisi voinut nimittäin saada paljon haastavammankin avausvastustajan.

Arvio: Vaikea tässä on nähdä paiN:n jatkavan enää yllätyksiään, ainakaan pudotuspeleihin yltämisen osalta. Kiusaa ja haastaa ennakkoluulottomasti varmasti jokaista vastustajaansa. Ei jatkoon.

Seuraa häntä:

Rodrigo “biguzera” Bittencourt

Joukkueen kokenein pelaaja ja IGL. 27-vuotias Biguzera on iso johtohahmo varsin nuoressa ja kokemattomassa joukkueessa. Ollut osa organisaatiota jo yli viisi vuotta. Taitava pelaaja, jonka merkitys korostuu erityisesti henkisellä puolella.

Oli avausvaiheessa häikäisevä. On ihme, että tätä pelimiestä ei ole poimittu aikaisemmin Brasilian isompiin joukkueisiin kuten FURIA:an.

PaiN yllätti Opening Stage -vaiheessa. Miten käy, kun panokset kovenevat?

ECSTATIC

Hurmoksessa pelannut ECSTATIC yllätti kaikki avausvaiheessa. Moni ei taatusti povannut jatkopaikkaa tälle tanskalaisnipulle, varsinkaan 3-1 saldolla.

Sai kieltämättä pientä etua turnauksen seedauksista ja kaaviosta. Jatkopaikkaan riittivät voitot Aasian joukkueista Lynn Visionista ja TheMongolzista sekä brasilialaisesta Imperialista.

Kärsi tappionsa Cloud9:a vastaan.

Jatkopaikka tuli ansaitusti, mutta joutuu nyt ensimmäistä kertaa todelliseen testiin. Elimination Stagen vastustajat ovat aivan eri luokkaa kuin Opening stagen.

Karttaosaaminen on laajaa, joka luo mukavan asetelmat karttavetoihin lähdettäessä.

Pelinsisäisenäjohtajana operoiva Patrick “Patti” Larsen on osoittanut olevansa kova luu omassa roolissaan. Elimination Stagelle yltämisestä iso sulka myös 25-vuotiaan tanskalaisen hattuun.

Arvio: Avausottelussa vastassa kivenkova MOUZ. Nyt vastustajat ovat yksinkertaisesti liian kovia sympaattiselle tanskalaisjoukkueelle. Ei jatkoon.

Seuraa häntä:

Tobias “kraghen” Kragh Jensen

21-vuotias ensimmäistä major-turnaustaan pelaava Kraghen oli joukkueensa parhaimmistoa avausvaiheessa. Voittojen tuoma boosti itseluottamukseen on nostanut myös Kraghenin pelitasoa. Taitava nuori, jolla on taatusti valoisa tulevaisuus edessään.

Päätti avausvaiheen komealla 1.22 ratingilla.

Näet major-turnauksen ottelut Pelaajatcomin ja Elisa Esportsin Twitch-kanavien kautta.