SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Näillä asetuksilla ja pelivälineillä CS:GO-tähdet pelaavat
  • Sauli
    Rautiainen

Näillä asetuksilla ja pelivälineillä CS:GO-tähdet pelaavat

julkaistu: 29.07.2021 16:30

CS:GO-ammattilaisten tilastoja ja asetuksia analysoiva prosettings.net julkaisi vastikää kattavan tietopaketin CS:GO-ammattilaisten käyttämistä pelivälineistä ja asetuksista kesällä 2021.

Tilastot antavat näkymän tämän hetken CS-kärkinimien käyttämiin hiiriin, näppäimistöihin ja esimerkiksi resoluutioihin, joista voi ottaa omaankin kynäritaipaleeseensa vaikutteita ja mallia.

Kategorioita listauksessa oli tähtääminen (hiiri), liikkuminen (näppäimistö), kontrolli (hiirimatto), ääni (kuulokkeet), näkymä (näyttö ja näytönohjain), statistiikka ja resoluutio.

Hiirimatot ja hiiret

 

Kuva: prosettings.net
Kuva: prosettings.net

 

Suosituin hiiri ammattilaisten keskuudessa on ZOWIE EC, jota käyttää 30 prosenttia pelaajista. Toisena tulee Logitechin G Pro X/Wireless (24%), jota käyttää muun muassa suomalainen CS:GO-pelaaja Aleksi “allu” Jalli. Listauksen mukaan isojen brändien lisäksi pienempien brändien, kuten Xtrfy ja VAXEE, suosio on selkeässä nousussa.

Näppäimistö ja liikkuminen

 

Kuva: prosettings.net

 

Suosituin näppis on Hyperx Alloy FPS, jota käyttää 24 prosenttia ammattilaisista, eli lähes neljäsosa. Logitech G Pro (10%) tulee listalla toisena. prosettings.netin mukaan yhä suurempi osa ammattilaispelaajista käyttää pienempiä näppäimistöjä verrattuna aiempiin vuosiin.

Ääni ja kuulokkeet

 

Kuva: prosettings.net

 

Huolimatta siitä, että HyperX Cloud II on jo viisi vuotta vanha, on se edelleen ylivoimaisesti suosituin headset ammattilaispelaajien keskuudessa. Toisella sijalla on Logitechin G Pro X (13%) ja kolmannella niin ikään HyperX:n Cloud Alpha.

Näyttö ja näytönohjain

 

Kuva: prosettings.net

 

Näyttöpuolella BenQ:n Zowie-näytöt ovat vähintäänkin ylivoimaisia. Peräti 87% ammattilaisista käyttää Zowien näyttöä, eikä kiirettä tunnu olevan siirtymisessä uusiin 360Hz näyttöihin.  Poikkeuksena valtavirtaan prosettings.net-sivuston mukaan niin kutsuttu nuori osuja Jere “sergej” Salo käyttää Asus Rog Swift PG259QN -näyttöä-

Resoluutio ja hiiriasetukset

 

Kuva: prosettings.net

 

Hiirien asetusten keskiarvot näkyvät yläpuolella olevasta kuvasta. Näyttöjen resoluutioiden suhteen sijat menevät seuraavasti:

  • 1. 1280×960 (4:3) 40% käyttäjämäärällä.
  • 2. 1024×768 (4:3) 28% käyttäjämäärällä.
  • 3. 1920×1080 (16:9) 9% käyttäjämäärällä.

Lähde: prosettings.net Kuva: ENCE

Tuoreimmat uutiset: