SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kärpät varmisti jatkopaikan CHL:ssä
  • Toimitus

Kärpät varmisti jatkopaikan CHL:ssä

julkaistu: 10.10.2018 01:50

Liigan kärkijoukkue varmisti lohkonsa jatkopaikan 3-2 (0-0,3-2,0-0) voitollaan tsekkiläisestä Mountfield HK:sta Raksilassa tiistaina.

Ottelun kaikki maalit tehtiin toisessa erässä. Avauserässä tosin isäntäjoukkue sai kertaalleen kiekon vieraiden maaliinkin, mutta tuomarit hylkäsivät lopulta osuman pitkän videotarkastelun jälkeen.

Ensimmäisen erän lopussa Kärppien Nicklas Lasun ottama jäähy kostautui toisen erän avausmiinutilla, kun Daniel Rakos niittasi Mountfieldin ylivoimalla ottelun avausosuman.

Vieraiden johtomaali herätti isäntäjoukkueen ja sen ykkösnyrkki näytti taitonsa pari minuuttia edellisestä. Michal Kristof pelattiin paikkaan, josta laitahyökkääjä ei yksinkertaisesti voi erehtyä. Slovakialainen taiteili CHL:n kolmannen osumansa Mountfieldin veskarin Jaroslav Pavelkan “five holesta” ja peli oli tasan. Atte Ohtamaa ja Lasu saivat maalista syöttöpisteet.

Viitisen minuuttia Kristofin maalista iski Kärppien ykkösnyrkki uudestaan. Lasu pääsi kuittamaan aiemman jäähynsä viemällä isännät johtoon Aleksi Mäkelän ja Ville Leskisen esityöstä.

Mountfield veti hetken henkeä, kunnes sen ykkönen iski toistamiseen. Slovakkilaituri Matej Paulovic käytti tilan hyväkseen ja hiipi kärppä-veskarin Veini Vehviläisen vartioiman maalinsuulle ja näki ylänurkassa kiekon mentävän reiän ja pisti kiekon pussin perukoille.

Erän ja ottelun viidennen sekä voittomaaliksi jääneen viimeisen maalin iski Kärpät kahden miehen ylivoimalla. Rasmus Kuparin osumaan esityön tekivät Aleksi Heponiemi ja Ohtamaa.

Päätöserässä nähtiin vielä ikävä tilanne, kun Radovan Pavlik jäi Ohtamaan taklauksen jyräämäksi lentäen osittain päin laitaa ja talutettiin lopulta pelikaveriensa toimesta kentältä pukuhuoneeseen. Taklaus oli puhdas eikä Ohtamaalle tuomittu jäähyä tilanteesta.

Syyt pelin ratkeamiseen Kärppien eduksi oli vieraiden valmentajan Tomas Martinecin mielestä varsin selvät.

-Otimme liikaa jäähyjä toisessa erässä ja menetimme liikaa kiekkoja Oulun siniviivalla, näki Martinec.

-2-2 -tasatilanteessa emme saaneet tapettua kahden miehen alivoimaamme. Meillä oli yksi iso mahdollisuus kolmannessa erässä ylivoimalla, mutta emme saaneet maalia tehdyksi, Martinec harmitteli.

Mikko Manner pahoitteli Pavlicin loukkaantumiseen johtanutta tilannetta ja toivotti hyökkääjälle kovasti toipumista ja piti peliä tasaisena kehuen kohteliaasti vastustajaa.

-Molemmat joukkueet olivat erittäin agressiivisia, mikä teki pelinrakentelun vaikeaksi. Tällä kertaa pelaajamme onnistuivat blokkaamaan hyvin laukauksia ja otimme kovasta pelistä voiton, Manner jatkoi.

-Arvostamme kovasti Mountifieldin tapaa pelata ja on hienoa ,että näemme taas ensi viikolla, Manner suitsutti vielä lopuksi diplomaattisesti.

Muista suomalaisjoukkueista Tappara varmisti 5-3 -vierasvoitollaan Djurgårdenista myös jatkopaikan. HIFK:n kotitappio Skellefteålle 1-5 ja JYPin vierastappio 0-2 HC Luganolle sen sijaan mutkistivat joukkueiden asetelmia lohkoissaan. TPS sen sijaan jää alkulohkoonsa 3-1 kotivoitosta valkovenäläisestä Yunost Minskistä huolimatta.

 

Kärppien hyökkääjä Radek Koblizekin kommentit pelistä:

 

 

 

(Lähde: Kärppien verkkosivut)