SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kärpät – Pelicans: Peseekö isännät kasvojaan?
  • Toimitus

Kärpät – Pelicans: Peseekö isännät kasvojaan?

julkaistu: 28.12.2019 14:25

Liiga jatkuu Oulun Energia Areenassa, missä liigakärki Kärpät isännöi 13.ntena olevaa Pelicansia.

Kärpät jäi viimeksi JYPin jalkoihin 2-5 Tapanina täydessä LähiTapiola Areenassa. Pikkuleijonien matkassa Tshekissä huikeita torjuntoja Ruotsia vastaan Suomen avauspelissä esittänyt Justus Annunen on U20MM-kisojen ajan pois oululaisten vahvuudesta ja JYPiä vastaan maalia vartioi 18/23 vetoa torjunut 17-vuotias Joel Blomqvist.

Heikkoon maalivahtipeliin ei Kärpät kuitenkaan kaatunut, vaan tehottomuuteen ja JYPin huomattavasti huolellisempaan peliin ensimmäisessä joulunjälkeisessä pelissään. Kärppien aivot oli jätetty narikkaan tai sen ajatukset olivat vielä vähintään joulupatojen ääressä.

Kärpät ei voi selitellä edes sitä, että Eetu Laurikainen olisi torjunut vieraansa nurin, sillä mies korvattiin aivan toisen erän ensi sekunneilla Niko Parkkisella. Ottelun puolivälin krouvin jälkeen Kärppien Jesse Puljujärven saama 2+10 päähän kohdistuneesta taklauksesta sekoitti viimeistään vieraiden pasmat ja isännät menivät menojaan. Kärppien nelosen Otto Karvisen ja Jesse Koskenkorvan uunit olivat laiha lohtu tehokenttien pysyessä herran nuhteessa.

Tänään Mikko Manner on kopeloinut tähtinippunsa kentällisiä jonkin verran. Julius Junttila nousee ykkösen vasempaan laitaa Jussi Jokisen tilalle, kun kaksikko vaihtaa paikkoja Kärppien ykkös- ja kakkosvitjoissa. Muutos saattaa piristää myös “Puljun” peliä, joka on osunut tällä kaudella jo aiemminkin Pussileujoja vastaan.

Jesse Puljujärvi tekee maalin (sis. jatkoajan) @2.00 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Koskenkorva ”ylenee” puolestaan nelosen keskikaistalta kolmossentteriksi Jari Sailion ja Sami Anttilan rinnalle.

Tino Metsävainio palaa Kärppien rosteriin ja ottaa paikan nelosen maestrona. Vasempaan laitaan putoaa JYPiä vastaan kolmosta johtanut Miska Humaloja ja oikealla laidalla jatkaa Karvinen. Pakkiparit jatkavat ennallaan. Patrik Rybar ottaa Blomqvistin paikan Kärppien maalinsuulla.

Pelicans otti Jesse Wellingin komennuksessa sen sijaan jo toisen voittonsa, kun se kaatoi HIFK:n 3-2 jatkoilla Nordiksella. Voitto oli Pussileukojen kolmas tällä kaudella Tähtirinnoista yhtä monessa ottelussa, joten kyse ei voi olla enää sattumasta tai sitten sattuma todella korjaa vain satoa.

Kuuden peräkkäisen tappion jälkeen Pelicans on joka tapauksessa ottanut kaksi voittoa neljässä edellisessä ottelussa ja molemmat voitot ovat tulleet vierasaskeissa.

Welling pitää rosterinsa täysin ennallaan ja miksipä voittavan joukkueen permanenttia sotkisikaan?

Kärpät on kaatanut Pelicansin molemmissa kauden kohtaamisissa (3-0, 5-3) halliten kumpaakin peliä selvästi vieden mm. maalilaukaukset selvästi yhteensä 74-39. Rybar torjui joukkueelleen nollapelin Isku Areenassa marraskuussa.

Pelicans taistelee jälleen tuulimyllyjä vastaan, mutta isännät ottanevat kuitenkin vähämaalisen rutiinivoiton. Kertoimet eivät riitä kotivoittoon satsaamiseen, mutta matalista maalimääristä maksetaan ihan kelvollisesti.