SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kärpät – KooKoo: Kultasankarit hallissa vaan ei askissa!
  • Toimitus

Kärpät – KooKoo: Kultasankarit hallissa vaan ei askissa!

julkaistu: 09.01.2019 14:25

Liigakärki Kärpät kohtaa viimeistä edelliseksi liigassa valahtaneen KooKoon Oulun Raksilassa tänä iltana.

Liigamestaruutta puolustavien isäntien tuoreet maailmanmestarit Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari kukitetaan tänään seuran toimesta ja pojat jakavat nimmereita pelin erätauolla viettäen siis hyvin ansaittua ekstralepopäivää matsia sivusta seuraten.

Tuota perinnettä on vaalittu aiempinakin kausina, hoputtamalla kun saa tunnetusti kyseenalaisia tenavia.

Heponiemi ja Kupari olivat erittäin vahvassa roolissa Pikkuleijonien ykkösnyrkissä ja erikoistilanteissa, joten nuorten miesten paluuta askiin on syytäkin olla aikaistamatta.

Kärpät on nyt pelannut seitsemän peliä ilman kakkosvitjassaan pelannutta kaksikkoa ja on voittanut noista peleistä neljä sekä häviten kolme.

Uudenvuoden vaihduttua takkiin on tullut molemmissa peleissä, ensin Nordiksella HIFK:lle (2-4) ja sitten Jukureille (2-3) Raksilassa b2b-peleissä.

Aiemmin kolmosessa pelannut parivaljakko Michal Kristof ja Oskar Osala on ottanut kaksikon paikan kakkosessa, Mika Pyörälä on puolestaan tiputettu Tino Metsävainion johtamaan kolmoseen. Sami Anttila on puolestaan pelannut kakkosen toisessa laidassa, kolmosessa taas tuolle tontille on istutettu Jasper Lindsten.

KooKoo otti ja yllätti eilen julkistamalla tiedon, että sen päävalmentaja Tuomas Tuokkola on pistetty kilometritehtaalle ja korvataan välittömästi apuluotsina ollut Mikko Heiskanen.

Tuokkola ei tosin olisi jatkanut enää tämän kauden jälkeen muutenkaan seuran puikoissa, jonne on tulossa nuoret Pikkuleijonat MM-kultaan luotsannut Jussi Ahokas. Tätä ei taideta tosin virallisesti olla kerrottu missään, mutta mm. Rolle-sedän aina luotettavat syväkurkut ovat tästäkin mestarivihjaajaa jo hyvissä selkeästi infonneet.

Tuokkolan potkuille syyksi kerrottiin julkisuudessa se perinteinen heikko viimeaikainen urheilullinen menestys, mikä toisaalta pitääkin paikkaansa.

Jos plärää KooKoon viimeaikaisia tuloksia, ei tarvitse olla Einstein havaitakseen, ettei plakkariin ole tarttunut kahta voittoa enempää kymmenessä viime pelissä.

KooKoo kaatoi peräkkäisinä päivinä ensin Ilveksen 4-3 jatkoilla Hakametsässä lähes tumpeloituaan pelin päätöserässä jo selvässä 3-0 johdossa. Jälkimmäisessä pelissä Lukko kävi ryöstämässä 6-1 voiton Kouvolasta.

Mikko Mannerin suojatit jatkavat lähestulkoon samalla permanentilla kuin Jukureitakin vastaan veskaria myöten eli Jussi Rynnäs notkuu edelleen tolppien välissä.

Kärppien hyökkääjistä ainoastaan nelosen keskellä viimeksi pelannut Sami Anttila palaa kakkosen laidalle siellä viimeksi tilapäisesti piipahtaneen Jyri Junnilan tontille ja Miska Humaloja ottaa jälleen oman paikkansa nelosen keskellä.

Isäntien pakit elävät kakkosparissa pelanneen kokeneen Lasse Kukkosen poissaolon takia siltä osin, että Jukureita vastaan seiskapakkina luutinut Taneli Ronkainen nousee Shaun Heshkan rinnalle ykköspariin.

Kukkosen vierellä viimeksi pelannut Mikko Niemelä pelaa tänään kolmosessa Joona Huttulan rinnalla. Teemu Kivihalme ja Jani Hakanpää luutivat kakkosessa, kun edellinen on nähty tavallisesti kolmosparissa seiskapakiksi tänään putoavan Aleksi Mäkelän rinnalla.

Heiskanen vaihtaa pääkoutsidebyytissään puolestaan sentteriensä paikkoja. Kim Strömberg putoaa ykköskaistalta kolmosvitjan johtajaksi ja kakkossentterinä kynäillyt Miikka Pitkänen ottaa paikan ykkösen keskellä Anrei Hakulisen ja Juha-Pekka Haatajan välissä.

Vasta 800 ottelun rajapyykin liigassa rikkonut Haataja aloitti liigauransa sattumoisin juuri Kärpissä vuosituhannen vaihteen alussa ja pelasikin pikkupedoissa kaikkiaan 427 ottelua, missä saalisti 574 (260+314) pistettä.

KooKoon kolmossentterinä pelaa tänään Sharksin tähtipakin täysnimikaima ja maanmies Erik Karlsson, joka saa Pitkäsen entiset laiturit Toni Kähkösen ja Malte Strömwallin vierelleen.

Tomi Leivo lentää Karlssonin rinnalta KooKoon nelosta tänään johtavan Mikko Virtasen rinnalle ja ketjun toisessa laidassa viilettää entiseen tapaan Virtasen vierellä pelannut Toni Suuronen.

KooKoon maalissa torjuu tänään Samu Perhonen, joka on viimeksi torjunut joukkueen maalinsuulla marraskuussa. Kahdessa edellisessä pelissä Oskari Salminen nähtiin maalinsuulla ja sitä edellisessä 12 pelissä siellä lättyjä kopitteli Juha Järvenpää.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja Kärpät on vienyt molemmissa peleissä KooKoota kuin litran mittaa. Niin myös tänään ja Kärpät ottaakin rutiinivoiton.