SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kärpät – Ässät: Löytääkö isännät Retro-lauantaista lisämotivaatiota pajatson kaatamiseksi?
  • Toimitus

Kärpät – Ässät: Löytääkö isännät Retro-lauantaista lisämotivaatiota pajatson kaatamiseksi?

julkaistu: 19.01.2019 13:23

Oulun Raksilassa vietetään Retro-lauantaita, kun liigakärki Kärpät kohtaa tänään liigajumbo Ässät. Isännät pelaavat avauserän 40-vuoden takaisessa punaisessa asussa, perinteisen keltamustan asemesta. Seuran A-juniorit voittivat 40 vuotta sitten Suomen mestaruuden vastaavat rytkeet niskassaan.

Kärpät kaatoi Ilveksen 4-1 Hakametsässä torstaina. Ottelu taputeltiin jo avauserässä, missä vieraat karkasivat kolmen maalin johtoon kahden Jani Hakanpään ylivoima- ja yhden Jasper Lindstenin alivoimaosuman turvin.

Kärppien sarjajohto toisena olevaan Tapparaan on venähtänyt jo 17 pisteeseen, mikä tarkoittaa sitä, ettei tuota eromatkaa enää pelaamalla kiinni oteta.

Yllättäviäkin tuloksia varmasti kärkijoukkueiden peleissä vielä tulee, kun joukkueet puurtavat raskaita harjoituksia läpi jaksaakseen hyytymättä sitten tosipeleissä. Yksittäisillä runkosarjan otteluilla ei esimerkiksi Kärpille ole enää tässä vaiheessa merkitystä.

Pajatsoaan tyhjentämään aloittanut Ässät löytyy siis jumbosijalta. Eroa viimeistä edelliseen KooKoohon on jo kymmenen pistettä.

Ässien seurajohdon viesti oli varsin selvä, kun se kauppasi kultakypäränsä Sakari Salmisen HIFK:hon alkuviikosta. Rahanreikiä pyritään tilkitsemään loppukaudesta hinnalla millä hyvänsä ja kaikki on kaupan, jos hinnasta vain sovitaan.

Rolle-setä ei lähde metsästämään suinkaan selviä voittolukemia kotivoitosta, vaikka ne kieltämättä varsin todennäköisiä ovatkin. Kertoimet niille eivät ole palkitsevia. Maalimääristä sen sijaan löytyy niiden osumistodennäköisyyteen nähden verrattain kilpailukykyisiä tarjouksia.