SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
NFL logo
  • Toimitus

Kansas City Chiefs – Baltimore Ravens: Vieraiden yllätysvoiton perässä

julkaistu: 09.12.2018 16:15

Poikkeamme normaalisti linjastamme ja lähdemme taistelemaan tuulimyllyä vastaan. Nyt NFL:ssä on tarjolla harvinaisen suuri kerroin ja tähän on pakko tarttua. Koko AFC:tä johtava Kansas City Chiefs saa vastaansa tänään Baltimore Ravensin.

Chiefs menetti ykköskeskushyökkääjänsä Kareem Huntin, kun hänestä leivisi nettiin pahoinpitelyvideo viime vuodelta. Hunt sai suoraan kenkää Chiefsistä ja mies tuskin enää tulee pelaamaan NFL:ssä. Way to go, Kareem! Hunt ei ole mikä tahansa menetys, sillä mies ehti tällä kaudella 11 otteluun nakuttamaan taululle 824 juoksujaardia ja koppaamaan 378 jaardia. Hän teki myös 14 touchdownia, joten voidaan puhua tärkeästä palasesta. Vaikka joukkueesta löytyy Spencer Waren tasoisia keskushyökkääjiä, ei hän mikään Hunt todellakaan ole.

Baltimore Ravens vastaavasti jahtaa AFC Northin ykköspaikkaa Steelersin takana. Joukkue menetti kolmisen viikkoa sitten ykkös-QB:nsa Joe Flaccon ja tämä tuntuu NFL-fanista aivan täysin taivaan lahjalta. Kakkos-QB:na ollut Lamar Jackson on ollut loistava. Ravens on hyökkäyksen osalta kääntänyt kelkkansa aivan täysin ja koko pelikirja on mennyt uusiksi nuoren pelinrakentajan takia. Jackson on heittokätensä lisäksi todella suuri pelote juoksupeliin. Ja mikä tärkeintä, Ravens on voittanut kaikki kolme otteluaan, joissa Jackson on aloittanut. Vaikka Joe Flacco olisikin pelikunnossa tällä kaudella, ei hän tule toimimaan kuin pelkästään varamiehenä. Sen verran hyvin Jackson tällä hetkellä pelaa.

Ravens on päästänyt koko AFC:n vähiten pisteitä ja illasta ei todellakaan tule Chiefsille helppo. Mediamylly Huntin tapauksen yllä ei missään tapauksessa voi olla vaikuttamatta joukkueeseen. Lisäksi 14 touchdownin miehen puuttuminen kokoonpanosta on suuri lovi. Chiefsin puolustuskaan ei todellakaan ole sillä tasolla mitä siltä odottaisi. Nyt kun vastassa on Ravensin tasoinen puolustus, ei olisi ihme vaikka Chiefs jäisi pieniin pisteisiin.

Viime viikolla nähty Raiders-ottelu Chiefsiltä ei missään tapauksessa ollut hyvä. Jos Raidersin tasoinen joukkue tekee Chiefsille peräti 33 pistettä, tulee Jackson nakuttamaan tänään TD:n jos toisenkin. Tähän otteluun +6,5 on mukava tasoitus varovaisimmille, mutta omalla näkemyksellä ei voi tätä Ravensin kerrointa missään tapauksessa ohittaa.