SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kanada U20 – Tshekki U20: Onko isäntämaasta kanukkien uhkaajaksi?
  • Toimitus

Kanada U20 – Tshekki U20: Onko isäntämaasta kanukkien uhkaajaksi?

julkaistu: 31.12.2019 17:03

Nuorten MM-kisat jatkuvat Uudenvuodenaattona kutkuttavan B-lohkon päätöskamppailulla Ostravassa, missä Kanadan ja Tshekin nuoret taistelevat vielä jatkoonpääsystä ja lohkon lopullisista sijoituksista.

Vihjettä raapustaessa lohkonsa toisena ja kolmantena olevista joukkueista ainoastaan Kanada voi olla varma jatkopaikastaan, Tshekki sen sijaan on riippuvainen alkuillan Venäjä-Saksa -ottelun lopputuloksesta. Jos Venäjä vie tuon pelin jatkoilla tai rankkareilla, lähtee isäntämaa laulukuoroon mitalipeleistä ja karsii sarjapaikastaan Kazakstania vastaan. Kaikilla muilla skenaarioilla nähdään Kanada ja Tshekki molemmat kuolemanotteluissa torstaina.

Dale Hunterin vaahteralehtipaidat lähtivät kisoihin ennakkosuosikkeina ja aloittivatkin kekkerit makealla voitolla jenkeistä 6-4.

Toisessa ottelussaan kanukit jäivät kuitenkin täydellisesti venäläisten jalkoihin 0-6. Lukuisten ykköskierroksen varauksien kuorruttama Kanada menetti tuossa pelissä ensi kesän todennäköisen ykkösvarauksensa Alexis Lafrenieren sairastuvalle, mikä osaltaan sotki Hunterin poikien piruetteja.

Kissankorkuiset otsikot tuossa ottelussa keräsi kuitenkin jälkipeli. Kun kanukkikapteeni Barrett Hayton jätti kypäränsä päähän Venäjän kansallislaulun ajaksi, oli parranpärinä valmis, eikä osa Venäjän pelaajista suostunut kättelemään Haytonia parijonossa, vaikka kaikkia muita vastustajiaan kourikin.

Eilisessä kisojen kolmannessa ottelussaan Kanada kukisti Saksan 4-1 mitään hienostelematta. Hunter oli nostanut Haytonin kakkosesta ykkössentteriksi Nolan Footen aisapariksi ja Tampa Bayn ykkösvaraus kiitti pääsemistä kapteenin rinnalle maalilla ja maalisyötöllä.

Nolan Foote tekee maalin (sis. jatkoajan) @2.20 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Tshekki tarvitsi puolestaan eilen vähintään pinnan jenkeiltä pitääkseen vielä jatkotoiveensa elossa. Se sai myös mitä tilasi, vaikka jenkit pelin 4-3 jatkoilla lopulta veikin.

Vaclav Varadan suojattien kaikki tulokset ovat kulkeneet samoja polkuja näissä kisoissa, kun Tshekki kaatoi avauspelissä Venäjän 4-3 ja kärsi sakuille samoin numeron tappion kierrosta myöhemmin.

Tsekit ovat iskeneet kaikissa kolmessa ottelussaan kaksi ylivoimauunia kussakin. Tällä kertaa isäntämaan ykköspakki, Libor Zabransky sekä tärkeällä tasoituksellaan päätöserässä Tshekin jatkoille johdattanut Petr Cajka saivat kunnian olla onnistujat erikoistilanteissa.

Zabransky teki USA:ta vastaan kaksi osumaa ja on osunut jo kolmesti näissä kekkereissä yhtä monessa ottelussa. Tsekkipakki onnistui ylivoimalla myös sakuja vastaan. Joukkueensa kapteenin suuren suurta kerrointa tänään voi vaan hämmästellä ja kummastella kuin pientä kulkijaa.

Libor Zabransky tekee maalin (sis. jatkoajan) @6.50 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Tshekin nuoret ovat saaneet kanukeilta selkään jo yhdeksän kertaa peräkkäin. Nyt sillä on kotikisoissaan oiva tilaisuus tehdä historiaa ja kammeta itsensä jatkoon haavoittuvaisten vaahteralehtipaitojen kustannuksella. Tosin pitää muistaa, että yksi pistekin riittää.