SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kanada U20 – Tshekki U20: Onko isännät näin selviä suosikkeja?
  • Toimitus

Kanada U20 – Tshekki U20: Onko isännät näin selviä suosikkeja?

julkaistu: 29.12.2018 19:41

U20 MM-kisojen A-lohkoa kahden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä johtava Kanada kohtaa vaisusti kisansa aloittaneen Tshekin.

Kanukkijunnut hurjastelivat kisa-avauksessaan juutit jäänrakoon 14-0. Toisessa ottelussa käkikellomaan junnuja vastaan kanadalaisille tuli sentään hiki – Sveitsi kaatui ”vain” 3-2.

MM-suosikkien pörssikunkku on ollut toistaiseksi joukkueen ykkössentteri Maxime Comtois, joka nakutti neljä nyyttiä juuttien verkkoon ja tyytyi Sveitsiä vastaan yhteen syöttöpinnaan.

Viisi pinnaa avauspelissä saalistanut Kanadan kolmossentteri Morgan Frost (3+2) on aloittanut isäntämaan junnuista toiseksi tehokkaimmin kisansa.

Ykkösnyrkin oikea laituri Cody Glass on ollut kolmanneksi tehokkain mörssäri isännistä. Tanskaa vastaan neljä kaappia syöttänyt laituri maalasi kertaalleen Sveitsiä vastaan.

Tshekki on jättänyt itsestään vaisun kuvan. Se on pelannut toistaiseksi kaksi nuhaista ottelua näissä kekkereissä.

Tshekki kaatoi avausottelussaan Sveitsin 2-1 jatkoilla. Toisella kierroksella se jäi Venäjän junnujen jalkoihin 1-2.

Sveitsiä vastaan tsekeiltä onnistui sen ykkösnyrkki. Laitureista Martin Kaut oli osasyyllisenä molemmissa nyyteissä, ensin tekijänä ja sitten syöttäjänä puolustaja David Kvasnickan jatkoilla tekemään voittomaaliin.

Venäläisiä vastaan tsekit onnistuivat maalaamaan ylivoimalla, kun Jachym Kondelik lapioi kiekon Pyotr Kochetkovin selän taakse.

Tshekki ei ole osoittanut toistaiseksi mitään sellaista erityisosaamista millään osa-alueella, että se kykenisi pistämään aikuisten oikeasti Kanadalle kampoihin sen kotiluolassa.

Valitettavasti sen tietävät myös markkinat. Kun tässä vaiheessa pelataan vain ja ainoastaan voitosta, ottaa Kanada rutiinisuorituksella pakkovoiton sen kummemmin hienostelematta. Kapeamarginaalisesta Kanadan voitosta saa myös varsin maistuvia kertoimia.