SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
KalPa – HIFK: Jatkuuko vieraiden voittoputki Niiralan Montussa?
  • Toimitus

KalPa – HIFK: Jatkuuko vieraiden voittoputki Niiralan Montussa?

julkaistu: 18.12.2018 13:43

Liiga palaa maaottelutauolta jäädäkseen joulutauolle kolmen viikkokierroksen jälkeen. Tänään pelataan noista kierroksista ensimmäinen ja Niiralan Montussa kohtaavat KalPa ja HIFK.

Liigassa 12.ntena oleva KalPan nuttuun palaavat maajoukkueiden käytettävissä olleet Denis Godla, Otto Leskinen ja Eetu Luostarinen. Viime pelissä Sportin 3-2 kotonaan voittaneen Kilpipaitojen rosteriin paluun teki Mikael Seppälä, joka onkin selkeä vahvistus joukkueen takalinjoille.

Luostarinen ottaa tänään Ville-Vesa Vainiolan paikan KalPan kolmossentterinä ja Vainiola putoaa nelosen keskikaistalle. Viimeksi nelossentterinä touhunnut Henri Knuutinen siirtyy kolmosen vasempaan laitaan siellä viimeksi kirmanneen Aleksi Klemettin tontille.

Nelosessa Juuso Könönen pelaa tänään vasempana laiturina Frank Gymerin tilalla.

Leskinen pelaa kakkospakkiparissa Seppälän rinnalla ja Konsta Mäkinen putoaa seitsemänneksi pakiksi Mestiksen IPK:ssa 14 ottelua tällä kaudella pelanneen Joona Riekkisen tilalle.

Jonathan Iilahti torjuu neljättä kertaa peräkkäin KalPan maalissa.

Liigaysi HIFK on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa Nordiksella ja alkanut hivuttautua taulukossa ylöspäin pienen suvantovaiheen jälkeen. Viimeksi se kaatoi neljä päivää sitten Ilveksen 5-1.

Pahimmassa tappioputkessa IFK jämähti seitsemän ottelun tappiokurimukseen, mutta kaadettuaan liigakärki Kärpät Raksilassa, alkoi elämä taas hymyillä.

Tuon jälkeen se on tosin voittanut seitsemästä pelistään vain kolme ottelua, mutta ei vastaavasti ole hävinnyt varsinaisella peliajalla kuin kahdesti eli pinnoja on alkanut ropista plakkariin tasaisen varmasti.

Juha Jääskä ottaa tänään loukkaantuneen Niklas Nordgrenin paikan IFK:n kakkosen vasemmassa laidassa. Thomas Nykopp nousee näin Jääskän tilalle nelossentteriksi. Nelosen oikeassa laidassa puolestaan Lauri Kulmala tulee Teemu Engbergin tilalle.

HIFK:n maalilla jatkaa Atte Engren, joka torjuu jo seitsemättä peliä peräkkäin stadilaisten maalissa.

Tasainen peli luvassa, missä kertaalleen toisensa vieraissa voittaneista joukkueista voi olla hankala löytää voittajaa.