SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
KalPa – Ässät: Sarjataulukon pohjan tärkeä vääntö
  • Toimitus

KalPa – Ässät: Sarjataulukon pohjan tärkeä vääntö

julkaistu: 21.12.2018 13:50

Äärimmäisen tiukassa Liigassa käydään mielenkiintoinen vääntö sarjan pohjapään joukkueiden kesken. KalPa on 33 ottelun jälkeen 42 pisteessä sijalla 11 ja Ässäst 31 ottelun jälkeen 32 pisteellä sarjan viimeisenä. Vieraat kaventaisi voitolla piste-eronsa kymmenen joukkoon vain seitsemään pisteeseen. Kalpa vastaavasti voitolla nousisi kymmenen joukkoon, jos Ilves ei ota täyttä pistepottia TPS:stä tänään.

Sarjan tasaisuudesta kertoo myös se, että Kalpa on vain seitsemän pisteen päässä kuuden joukosta. Näin tasaisessa sarjassa jokainen piste merkitsee. Kalpa on kahdeksasta edellisestä onnistunut voittamaan joka toisen ottelun, kun Ässät vastaavasti tulee otteluun kahden ottelun voittoputkessa.

Ässien pelit eivät ole luistaneet viime aikoina vieraissa ja se onkin koko Liigan toiseksi surkein vierasjoukkue. Kalpa on edellisestä viidestä Kuopissa käydystä Ässät-ottelusta napannut virallisella peliajalla peräti viisi voittoa. Nyt joukkue metsästää jo kuudetta putkeen.

Ässien vierastappiot toki eivät ole tulleet huonoja joukkueita vastaan, mutta pelillisestä joukkue ei ole antanut oikein mitään näyttöjä neljään edelliseen vieraspeliin. Se on tehnyt neljään otteluun vain kuusi maalia ja näistäkin neljä tuli 8.12. Pelicansia vastaan.

Molemmat lähetävät otteluun verrattain tervellä nipulla. Molemmilla on poissaoloja, mutta näistä suurimpana varmaan on KalPan Frank Gymer, joka on taas kerran sairastuvalla.

Ässien pitäisi pystyä vieraspeleissä kääntämään suuntansa pelillisesti täysin erinäköiseksi, jotta se voisi tänään nappaa voiton. Kalpa ei toki kotiluolassa ole järkyttävästi juhlinut, mutta kotona se on kuitenkin paremmin pelannut. Historia Ässiä vastaan on mielenkiintoinen ja kotijoukkueelle tarjottava kahden kerroin lähes Liigan huonointa vierasta vastaan on kovinkin pelikelpoinen kohde.