SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kalastamalla 40 000 dollaria – maanviljelemisen esports-turnaus pelattiin viime viikonloppuna
  • Sauli
    Rautiainen

Kalastamalla 40 000 dollaria – maanviljelemisen esports-turnaus pelattiin viime viikonloppuna

julkaistu: 07.09.2021 10:00

Esports-maailmassa ei välttämättä ole peliä, mistä ei voisi tehdä kilpailullista, jos olosuhteet ovat kohdallaan. Tätä väitettä osaltaan alleviivaa maanviljelysimulaattori Stardew Valley.

Pelissä pelaaja asustelee kuvitteellisessa kylässä ja tekee mielensä mukaan erilaisia askareita. Pelaaja voi viljellä maata, auttaa kyläläisiä, rakentaa asioita tai vaikka laiduntaa lampaita.

Vaikka peli on maineeltaan rauhallinen ja rentouttava, tietävät monet sen konkarit, että siitäkin voi tehdä pulssia kiihdyttävän hardcore-kokemuksen. Tämän tiesi myös pelin luoja, esitellessään upouuden turnauksen yhteisölle.

Pelin kehittäjä ConcernedApe kertoi viime kuun lopulla pistävänsä pystyyn upouuden turnauksen syyskuussa, johon osallistuisi koko Stardew Valleyn yhteisö sisällöntuottajista speedrun-pelaajiin. Palkintopotiksi turnaukselle, eli Starwed Valley Cupille, tuli hurjat 40 000 dollaria.

Turnaus pelattiin viime viikonloppuna 16 pelaajan kesken, jotka olivat jakautuneet neljään eri joukkueeseen.  Joukkueet ottivat toisistaan mittaa yli sataa erilaista haastetta suorittamalla, joihin kuului esimerkiksi kalastaminen ja tanssiminen. Haasteet oli luonut striimaaja Unsurpassable Z, joka striimasi turnauksen yhdessä pelin luojan ja palkintorahat lahjoittaneen Eric Baronen kanssa.

Turnauksen voitti joukkue nimeltä Sandy’s Candies, joka kuittasi 661 pisteellä itselleen yhteensä 28 000 dollaria palkintopotista. Voit katsoa turnauksesta tallenteen täältä.

Kuva: Stardew Valley

Tuoreimmat uutiset: