SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kaksinkertaisen Dota-maailmanmestarin mukaan mielenterveys ratkaisee voittajat myös esportsissa
  • Saara
    R

Kaksinkertaisen Dota-maailmanmestarin mukaan mielenterveys ratkaisee voittajat myös esportsissa

julkaistu: 16.12.2021 21:00

E-urheilukulttuurin kehittyessä sen lieveilmiöissä riittää tutkittavaa ja jäsenneltävää, ja pelaajien psyykkinen terveys onkin eräs yhä tarkempaan huomioon nousevista seikoista.

Viime viikolla verkossa pidetyssä Esports Research Network Conference 2021  -seminaarissa kuultiin keskustelu mielenterveydestä e-urheilussa. Asiantuntemustaan jakoivat tunnetut urheilupsykologit Mia Stellberg ja Martina Cubric. Lisäksi keskusteluun osallistui kaksinkertainen The International -voittaja Sébastien “Ceb” Debs, joka kertoi omista kokemuksistaan ja esitti kiintoisan näkemyksen mielenterveyden ratkaisevasta merkityksestä e-urheilun huipulla.

Sittemmin eläköitynyt Dota 2 -pelaaja Ceb painotti mielenterveyden merkitystä omalle uralleen ja uuden panostuksen myötä erityisesti tulevien huippujen menestykselle.

“Aihe on hyvin lähellä sydäntäni”, Ceb kertoi ja muistutti, että hänen uransa alussa 10-15 vuotta sitten näille asioille ei juuri ajatuksia uhrattu.

“Mielestäni mielenterveys on todellakin ratkaiseva erontekijä huipputason kilpailuissa, koska siellä pelaajien taidot ovat melko yhtäläiset. Joukkuepeli on toimivaa, mutta loppu on kiinni henkisestä puolesta. Kuinka valmistautuminen on tehty ja kuinka kohdata turnauksista aiheutuvat paineet. Ja pidän tätä eri syistä aika kiperänä aiheena e-urheilussa.”

Cebin mukaan pelaajien henkisestä tasapainosta huolehtiva henkilöstö on aliarvostettua, vaikka he ansaitsisivat kaiken kunnian verraten kehnosti tunteitaan hallitsevan e-urheilijakansan mentoroinnista. OG:ssa ja Astraliksessa työskennellyt Stellberg ja espanjalaisessa Mad Lionsissa operoiva Cubric korostivat, miten tärkeää psykologin on päästä konkreettisesti osaksi ryhmää, jotta pelaajien on helpompi ottaa asiantuntijan neuvoja vastaan.

Kaikki kolme keskustelijaa huomauttivat myös, että mieleterveystietoisuuden lisääminen pelaajien, keskuudessa on oleellista siksikin, että he helposti keskittyvät vain pelitaitojensa hiomiseen jättäen huomiotta näinkin ison, menestykseen vaikuttavan osa-alueen.

Psykologit suosittelivat tulevaisuuden tähteydestä haaveleiville kokonaisvaltaista lähestymistapaa e-urheilijan elämään kypsyäkseen suvereeneiksi ammattilaisiksi. Ceb totesi vielä, että tekemistä vielä riittää mielen hyvinvoinnin valjastamisessa e-urheilijoiden suorituskyvyn parantamiseksi.

Lähde: AFK Gaming
Kansikuva: Epicenter

Tuoreimmat uutiset: