SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
JYP – Saipa: Kierroksen toinen huipputärkeä ottelu
  • Toimitus

JYP – Saipa: Kierroksen toinen huipputärkeä ottelu

julkaistu: 30.01.2019 14:49

Viikonlopulla nähtiin JYPiltä mielenkiintoista kiekkoa. Joukkue oli halukas osallistumaan kahdessa ottelussa Ilvestä vastaan vain tuplaotteluiden ensimmäiseen ja viimeiseen erään. Ilves vei ottelua miten halusi neljä ottelua ja sai pienoisesta lahjasta kolme pistettä perjantain ottelusta. Odotuksiin nähden JYP oli yksinkertaisen surkea, kun mietittään miten RD:n suojatit pelasivat Tapparaa vastaan vieraissa.

Saipalla vastaavasti on taas valoa tunnelin päässä. Surkeasti menneen joulukuun jälkeen joukkue on onnistunut kolmessa edellisessä ottelussa nappaamaan kuusi pistettä. Nyt vastassa on JYP, joka hengittää 11. sijalla sääliplayoffjoukkueiden niskaan.

Saipan suurin ongelma alkukaudesta oli ylimalkaisen surkeat esitykset vieraskaukaloissa, mutta joulutauon jälkeen homma on näyttänyt paremmalta. Joukkue on toki hävinnyt neljä ottelua virallisella seitsemästä pelistä, mutta vain yhden ottelun yli maalin erolla. Neljästä edellisestä vieraspelistä ollaan kolmessa menty jatkoille ja saldona peräti viisi pistettä.

Viikonlopun esityksiin nähden JYP on yksinkertaisesti tänään liian suuri suosikki. Saipa pystyy pitämään ottelut todella tasaisena ja pelin tärkeys on varmasti tiedossa pukukopissa.

JYP-maalilla aloitttaa Eetu Laurikainen, joka on voittanut tammikuun kaikki viisi starttia ja päästänyt vain seitsemän maalia. Kahdessa edellisessä startissa Ilves ja Tappara tekivät toki Laurikaisesta paremman mitä hän on. Vedot suuntautuivat suotta liikaa kohti maalivahtia. Saipa tuskin kuitenkaan kovin montaa maalia Laurikaisen taakse saa.

Saipan maalilla aloittaa vastavasti Niclas Westerholm, joka on pelannut kovin ailahtelevasti. Marraskuussa mies seisoi päällään Ilvestä vastaan ja joulukuun startissa hän piti Tapparaa vastaan nolapelin. Joulukuun puolivälissä taasen Pelicans takoi miehen taakse seitsemän kiekkoa. Tammikuun kahdessa startissa hän on päästänyt vain neljä maalia. 193-senttinen nuorukainen tekee varmasti tänään JYPin maalinteosta vaikeaa.

Meidän papereissa ottelusta voi povata kovin vähämaalista ja tiukkaa vääntöä. Tästä syystä tasapelin tai Saipan voitosta saatava yli 2.00 kerroin houkuttaa. JYPin edelliset pelit ovat päättyneet kovin pienellä maalierolla, joten lappeenrantalaisten vähintään pisteelle on jopa odotusta tänään.