SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-legenda GORILLAZista: “Aivan kuin kaikki olisivat kuolleet sisältä.”
  • Juuso
    Syngelmä

CS-legenda GORILLAZista: “Aivan kuin kaikki olisivat kuolleet sisältä.”

julkaistu: 24.02.2022 15:24

GORILLAZ on jo pitkään ajelehtinut ties missä ilman virallista ilmoitusta organisaatiosta. Pelaajia on vaihdettu hyvinkin tiuhaan tahtiin. Joukkueessa pelasi hetken esimerkiksi kolminkertainen major-voittaja, Jesper “JW” Wecksell, joka voitti kaikki kolme mestaruuttaan Fnaticin pelipaidassa (2013, 2015, 2015).

Kun JW vieraili hetken aikaa GORILLAZissa joukkueessa pelasivat suomalaiset Miikka “suNny” Kemppi ja Jere “sergej” Salo. Lisäksi JW:n joukkuetoveri Fnaticin ajoilta, Robin “flusha” Rönnquist oli osa joukkuetta. Viidentenä palasena joukkueella oli virolainen Anton “supra” Tšernobai. JW oli omin sanojensa hyvin vaikuttunut jokaisesta yksilöstä, mutta jokin joukkuepelissä sakkasi. JW keskusteli flushan kanssa liittymisestä GORILLAZiin.

“Heillä oli pelkkiä loistavia pelaajia ja silti heidän tuloksensa olivat surkeita. Puhuimme flushan kanssa ja sovimme, että liittyisin joukkueeseen auttamaan, koska uskoin aidosti pystyväni siihen.”

“Näin heti, että kaikki yrittivät todella kaikkensa. Minua surettaa miten kaikki lopulta kuolivat sisältä huonojen tulosten myötä”, JW jatkaa.

JW muistuttaa, että hyvä joukkue paperilla ei välttämättä ole sitä käytännössä. Paperilla tuolloinen GORILLAZ oli murskaava. JW:llä ja flushalla molemmilla kolme major-voittoa ja sergej on pelannut major-finaalissa vain pari päivää sen jälkeen kun oli täyttänyt vasta 17 vuotta.

JW on valittu kolmesti maailman kahdenkymmenen parhaan pelaajan joukkoon. Vuonna 2013 hän oli sijalla 8, vuotta myöhemmin sijalla 5 ja siitä vuotta myöhemmin sijalla 10. Flusha on puolestaan valittu kyseiselle listalle neljä kertaa. Vuonna 2013 hän oli 13:s, vuotta myöhemmin toinen, vuonna 2015 viides ja vuonna 2016 kymmenes.

Myös joukkueen molemmat suomalaiset ovat kumpikin päässeet kerran kyseiselle listalle. SuNny valittiin maailman kuudenneksitoista parhaaksi pelaajaksi vuonna 2018, kun hän pelasi mousesportsissa. Sergej puolestaan ylsi historian parhaana suomalaisena sijalle 13 ENCEn huippuvuonna 2019.

“Projektin [GORILLAZ] pitäisi olla hyvä paperilla. Toisaalta tämä on hieno muistutus siitä, että taitavat yksilöt eivät aina tarkoita hyvää joukkuetta”, JW muistuttaa.

GORILLAZ ei ole vieläkään ilmoittanut pitkään puhutusta organisaatiosta. Huhujen mukaan joukkue harjoittelee uudistuneen kokoonpanon kanssa, jossa sergej ei enää ole mukana. Nuoren huippupelaajan tulevaisuus on toistaiseksi epävarma. Uudessa kokoonpanossa pelaa huhujen mukaan esimerkiksi suNnyn entinen joukkuetoveri mousesports-ajoilta, Tomáš “oskar” Šťastný.

Aikasemmin joukkueessa on ollut ongelmia varsinaisen AWP-pelaajan roolista. Roolia pelasi joukkueessa tähän asti sergej, mutta nyt joukkueessa on peräti kolme pelaajaa, joilla on historiaa AWP-pelaajana. Oskarin lisäksi sekä Volodymyr “Woro2k” Veletniuk ja Mathias “MSL” Lauridsen ovat pelanneet tarkkuuskivääriä aikaisemmissa joukkueissaan.

GORILLAZin uusi huhuttu kokoonpano

  • Tomáš “oskar” Šťastný
  • Volodymyr “Woro2k” Veletniuk
  • Mathias “MSL” Lauridsen
  • Miikka “suNny” Kemppi
  • Anton “supra” Tšernobai

Lähde: HLTV

Kuva: JW