SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Juventus – Roma: Myöhäisillan herkkupala saapasmaasta
  • Toimitus

Juventus – Roma: Myöhäisillan herkkupala saapasmaasta

julkaistu: 22.12.2018 15:50

Allianz Stadiumilla kohtaavat Serie A:n 17.kierroksella lauantain myöhäisottelussa sarjakärki Juventus ja vasta seitsemännellä sijalla oleva Roma.

Sarjaa kuudella pisteellä ennen Napolia johtava Juventus pelaa vielä tämän vuoden puolella Tapanina vieraspelin Atalantaa ja kolme päivää myöhemmin kotonaan Sampdoriaa vastaan.

Peräti 22 pistettä sarjakärkeä jäljessä oleva Roma kohtaa vielä kuluvana vuonna Tapanina Stadio Olimpicolla Sassuolon ja piipahtaa kolme päivää tuon jälkeen sarjanousija Parman vieraana.

Serie A:ssa viidessä ottelussa peräkkäin maalinsa puhtaana pitänyt Vanha rouva on ottanut seitsemän voittoa kotoisessa liigassa perätysten ja ero on venähtänyt muihin joukkueisiin entisestään.

Mestarien Liigassa Juventus raivasi tiensä lohkovoittajana kevään pudotuspeleihin, missä se saa aikanaan (helmi- ja maaliskuussa) vastaansa Atletico Madridin.

Kun vielä tämän kauden superhankinta Cristiano Ronaldo on sopeutunut mainiosti myös saapasmaan liigaan ja ottanut sielläkin itseoikeutetusti paikkansa, mikäs Massimiliano Allegrilla on luotsatessa tähtisikermäänsä, joka tavoittelee tällä kaudella jo kahdeksatta peräkkäistä Scudettoa ja ilmiselvästi tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla.

Ronaldo pelaa vielä tässä pelissä, mutta on yleisesti tiedossa, että 33-vuotiasta supertähteä tullaan säästelemään vuoden viimeisissä peleissä ja 12 maalia 23 pelissä kaikki alkukauden kv. ottelutkin mukaanluettuna tehnyt velikulta saa sulatella kinkkunsa ihan rauhassa.

Romaa on kärvennetty heikon Serie A:n menestyksen tai suoraan kirjoitettuna katastrofaalisen alkukauden jälkeen niin median kuin omien faniensakin toimesta ja täysin aiheesta.

Kaikkien paitsi piiskuri Eusebio Di Francescon ja pelaajien kärsivällisyys on ollut koetuksella. Sanomattakin on selvää, että jotain täytyy tapahtua ja nopeasti, jos seura mielii pelata edes eurokentillä ensi kaudella.

Jos Serie A:n pelit ovat menneet päin hinurin ahteria, Mestarien Liigasta ikuisen kaupungin taiteilijat sentään venyivät jatkopaikkaan alkulohkonsa kakkosina ja saavat helmikuussa pudotuspeleissä vastaansa Porton.

Rolle-sedän kristallipallo näyttää, että Di Francescolle on valittu seuraaja ja tuo ukko julkistetaan vielä vuodenvaihteeseen mennessä, jos roomalaiset eivät ota täysiä pisteitä Sassuololta ja Parmalta vuoden kahdella päätöskierroksella kävi tänään sitten miten tahansa.

On päivänselvää, että 15/16:sta Serie A-pelistään voittanut Juventus on päivänselvä suosikki ottamaan täydet pisteet kotiluolassaan myös tänä iltana.

Bookkereiden kertoimet ovat syystäkin uineet käsipohjaa jo alkuviikosta, kun markkinat avautuivat.

Tuntien Vanhan rouvan lähihistorian, vierasmaalin metsästäminen vaatii aikamoista trapetsitaiteilua, mikäli vedon meinaa saada osumaan. Kun markkinoilta saa jopa kakkosella alkavia kertoimia molempien maalista, on tuohon tarjoukseen kuitenkin tartuttava. Se nimittäin toteutuu juuri noin 50% todennäköisyydellä pitkässä juoksussa.