SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Juventus – Milan: Kumpi vie Super Cupin?
  • Toimitus

Juventus – Milan: Kumpi vie Super Cupin?

julkaistu: 16.01.2019 13:51

Juventus ja Milan kohtaavat tänään Super Cupin merkeissä Saudi-Arabian Jeddahissa King Abdullah Sports City Stadiumilla.

Italian Super Cupissa kohtaavat aina edelliskaudella Serie A:n mestaruuden voittanut joukkue sekä Italian Cupin, Coppa Italian voittaja – tai tässä tapauksessa taas kerran cupin finaalin hävinnyt joukkue. Ajankohta on myös tavallisesti ollut viikkoa ennen sarjakauden alkua, mutta tällä kertaa poikkeus vahvistaa säännön.

Vaikka kyse onkin lähinnä höntsäfutispelistä, jos ottelun arvoa mitataan UCL-, UEL-, Coppa Italia- tai edes yksittäiseen Serie A-ottelun statukseen verrattuna, pelataan tänään kuitenkin kunniasta arvovaltaisessa ja virallisessa ottelussa sheikkien silmien alla ison rahan äärellä, joten tuskin kumpikaan joukkue pelkällä olankohautuksella tähän peliin suhtautuu.

Komeasta pytystä joka tapauksessa pelataan ja sekä Vanhan rouvan jäämistöstä että Milanilta noita vastaavia Super Cupin maljakoita löytyy historian saatossa rohmutut seitsemän kappaletta per seura, joten jonkinlaista kilpailuhenkeä tuoltakin osin saadaan raavittua tähän keitokseen ottelun voittajan siirtyessä yksin tuon pyttytilaston piikkipaikalle.

Juventus on pelannut Supercoppa Italianassa seitsemänä edelliskautena peräkkäin ja voittanut pytyn noissa peleissä vain kolme kertaa, viidestä finaalista vain kerran. Silti Vanhan rouvan kerroin konttaa ”vain” 1.50:n nurkissa.

Toisaalta Massimiliano Allegrin suojattien voiton puolesta puhuisi vankasti keskinäisten pelien historia. Vanha rouva on vienyt niistä kuusi viimeisintä, joista neljä edellistä peliä vähintään kahdella nyytillä, niistä kolmesti ei Gennaro Gattuson piiskuroima Milan ole pystynyt toimittamaan kuulaa kertaakaan Juventuksen reppuun.

Näiden seurojen kaksi edellistä Super Cupin finaalia ovat päättyneet varsinaisella peliajalla tasan. Viimeksi pari vuotta sitten Milan korjasi pytyn parempaan talteen 5-4 rankkareilla.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran tällä kaudella. Marraskuussa Milan kärsi 0-2 tappion kotonaan San Sirolla.

Kaikki sarjat mukaanlukien Juventus ei ole hävinnyt tällä kaudella kuin kahdesti. Molemmat tappiot tulivat Mestarien Liigassa, missä Manchester Utd ja Young Boys itkettivät Vanhaa rouvaa marras- ja joulukuussa. 26 pelaamastaan ottelusta Juventus on kahminut 21 voittoa.

Milanilla ei ole plakkarissaan yhtä vahvaa tilastoa, mutta silti se porskuttaa Serie A:ssa viidennellä sijalla, mikä on kunnioitettava saavutus ja pitää sen UCL-junassa vielä mukana. Tosin se saa toistaiseksi tyytyä vielä tuijottelemaan tuon junan perävaloja, sillä saapasmaassa tuohon jaloon kisaan kelpuutetaan vain neljä parasta , mutta Lazio on ainoastaan pisteen edellä.

Juventuksen rosterista joutuu Super Cupin jättämään väliin Andrea Barzagli, Mehdi Benatia, Joao Cancelo, Juan Cuardaro ja Mario Mandzukic.  Milanilta ovat puolestaan poppariosastolla Lucas Biglia, Giacomo Bonaventura ja Mattia Caldara.

Rolle-setä ei usko Vanhan rouvan ylivoimaan tänään. Villi veikkaus on, että molemmat pystyvät maalintekoon ja tarjoavat sheikeille koko rahan edestä jännitettävää!