SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Juhlinta kävi kalliiksi – Huippuorganisaation pomo jätti lopullisen eroanomuksensa
  • Aleksi
    Majander

Juhlinta kävi kalliiksi – Huippuorganisaation pomo jätti lopullisen eroanomuksensa

julkaistu: 27.09.2022 10:29

G2 Esportsin toimitusjohtaja Carlos “ocelote” Rodriguez ilmoitti viikonloppuna poistuvansa organisaatiosta. Kaikki sai alkunsa kohusta kun Rodriguez juhli LoLin MM-paikkaa kohutun misogynisti Andrew Taten kanssa.

Koko kohu sai alkunsa vain 8 sekunnin videosta, jossa Rodriguez juhli viikko sitten yökerhossa G2:n LoL-joukkueen voittoa ja videolla vilahti myös Andrew Tate, joka on syksyn mittaan estetty useissa sosiaalisissa medioissa misogynistisien kommenttien vuoksi.

Tilannetta ei helpottanut se, että Rodrigues aloitti puolustelemalla seuraansa twiitissä sanoen, että kenelläkään ei ole sananvaltaa siihen, kenen kanssa hän juhlii.

Rodriguez on tunnettu kärkkäänä ja mielipiteitä jakavana persoonana. Hän usein vitsailee G2-joukkueen häviöillä ja on muunmuassa kertonut, että mikäli hänet koskaan savustetaan ulos organisaatiosta, hän aikoo tiputtaa “maailman suurimman keskisormen” kaikille faneille.

Todellisuus on kuitenkin osoittautunut rauhallisemmaksi. Ensin G2 ilmoitti rankaisevansa Rodriguezia kahdeksan viikon lomautuksella, tämä ei kuitenkaan riittänyt Riotille, joka viime hetkellä peruutti organisaation paikan Valorantin uuteen franchising liigaan. Tämä tarkoitti käytännössä Valorant joukkueen lopettamista ja jo sovittujen työpaikkojen perusmista.

Lue lisää: G2-kohun vakavat seuraamukset: Pelaajat menettivät jo sovitut työpaikkansa

Näiden uutisten jälkeen Rodriguez yllätti kaikki ilmoittamalla eroavansa organisaatiosta. Erostaan hän kertoi perjantain ja lauantain välillä julkaistulla lyhyellä Twitter-videolla, jota on katsottu jo yli viisi miljoonaa kertaa. Toimitusjohtajuuden lisäksi hän ilmoittaa jättävänsä koko organisaation, huolimatta siitä, että on yksi sen suurimpia omistajia.

G2 on yksi maailman suurimpia esports-organisaatioita ja sillä on menestyviä joukkueita muun muassa League of Legendsissä, Counter-Strikessa, Rainbow Six Siegessä, Rocket Leaguessa ja Valorantissa. Ocelote on ollut alusta asti joukkueen keskiössä perustettuaan sen LoL:sta tienatuilla voittorahoilla vuonna 2014. Nähtäväksi jää, kuka ottaa organisaation johtoonsa, mutta varmaa on, että muutoksella tulee olemaan kauaskantoisia vaikutuksia.

Kuva: G2 Esports