SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
JANO menestyy kotimaassa – CS2-joulukalenteri luukku #3
  • Juuso
    Syngelmä

JANO menestyy kotimaassa – CS2-joulukalenteri luukku #3

julkaistu: 03.12.2023 09:00

Vuosi 2023 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomille yksi kaikkien aikojen hermeettisimmistä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta Pelaajatcomin perinteisen joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna Counter-Strike 2 -peli. 1.–24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin jutun liittyen CS2:een eri näkökulmista. Ensimmäisinä neljänä päivänä esittelemme suomalaisia Counter-Strike 2 -ammattilaisjoukkueita ja -organisaatioita.

#3 Luukku: JANO

Vuonna 2021 perustettu ja vuodesta 2022 nimellä JANO Esports kulkenut organisaatio on kotimainen menestyjä. Syyskuussa joukkue voitti Pelaajat Series Fall 2023 -turnauksessa kotimaan kilpailijat (HAVU, ENCE Academy ja RoundsGG).

Finnish Esports League Season 11 päättyi niin ikään JANO:n voittoon ENCE Academya vastaan. Kotimaan ulkopuolella menestystä ei ole kuitenkaan tullut.

Parhaimmat sijoitukset kansainvälisissä turnauksissa ovat tulleet karsintaturnauksista. CCT North Europe Series 7 Closed Qualifier -turnauksessa suomalaisjoukkue sijoittui elokuussa välieriin. Vuoden alussa majoreiden RMR-turnauspaikka jäi yhden otteluvoiton päähän.

Muutoin kuin karsinnoissa, suomalaisjoukkue on sijoittunut kerta toisensa jälkeen jumbosijoille. Joonas “doto” Forssin liityttyä joukkueeseen marraskuussa, JANO suoriutui neljännelle sijalle European Pro League 2nd Division Season 7 -turnauksessa.

Joukkueesta löytyy kaksi kokenutta pelaajaa, Forss ja Aleksi “allu” Jalli. Heidän lisäkseen joukkueessa pelaa nuori kolmikko, Joona “Sm1llee” Holmström, Jere “Jerppa” Määttä ja Joel “Jelo” Lentonen. Vain kahdella edellämainitulla tilastot näyttävät vihreää.

Counter-Strike 2:n alkaessa luvassa on siis joko raskasta grindaamista ja nuorison opettamista tai sitten joukkue on rakennettava uudelleen Jallin ja Forssin ympärille.

JANO:n pelaajien tilastot. (Kuva: HLTV)

JANO:n CS2-kokoonpano (joulukuu 2023)

  • Aleksi “allu” Jalli
  • Joonas “doto” Forss
  • Joona “Sm1llee” Holmström
  • Jere “Jerppa” Määttä
  • Joel “Jelo” Lentonen

Palkintoja tuhansien eurojen arvosta

Pelaajatcomin joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-, X- ja TikTok-sivuilla. Kaikkien seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa pelaamiseen liittyviä tuotteita tuhansien eurojen edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia sosiaalisessa mediasa.

Tarkemmat ohjeet joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät somekanavien joulukalenteri-julkaisuistamme.

Muista lukea myös aiemmat luukut

Luukku #2 – HAVU on murtautumassa takaisin Counter-Striken-huipulle

Luukku #1 – ENCE on Suomen tunnetuin ja menestynein esports-organisaatio

Kuva: JANO