SEURAA MEITÄ:
×

JOULUKALENTERI

ETUSIVU / JOULUKALENTERI
#24: Counter-Strike: Global Offensive | Esports-joulukalenteri
  • Kaapo
    Martinmäki

#24: Counter-Strike: Global Offensive | Esports-joulukalenteri

julkaistu: 24.12.2021 12:00

Vuosi 2021 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomin tärkein kaikista tähän mennessä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta ja teemme sen ennennäkemättömän joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna kaikkien aikojen esports-pelit. 1.-24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin satunnaisessa järjestyksessä tiiviin infopaketin jostain keskeisestä esports-pelistä Pelaajatcomin Instagramissa sekä verkkosivuillamme.

Luukku #24 CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive, lyhennettynä CS:GO, on Valven ja Hidden Path Entertainmentin yhteistyössä kehittämä taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli.

Vuonna 2012 julkaistu CS:GO on yksi suosituimpia kilpailullisia e-urheilupelejä. Se on Counter-Strike -pelisarjan neljäs peli.

Kilpailullisessa pelimuodossa kaksi viiden hengen joukkuetta, terroristit ja erikoisjoukot, pelaavat toisiaan vastaan. Terroristien tavoitteena on asettaa ja räjäyttää pommi. Erikoisjoukkojen tehtävänä on estää tämä. Tavoitteen saavutettuaan joukkue saa kierrosvoiton. Yksi pelikierros kestää 1:55 minuuttia plus ostamiseen varatun 15 sekuntia. Kartta päättyy, kun toinen joukkue on voittanut 16 kierrosta ja toinen 14 tai vähemmän.

Kierroksia pelataan yksittäisessä kartassa yhteensä 30 kappaletta. Ensin pelataan 15 kierrosta, jonka jälkeen joukkueet vaihtavat puolia. Näin molemmat joukkueet joutuvat pelaamaan sekä terroristeina että erikoisjoukkoina.

Mikäli kartta päättyy 15-15 tasapeliin, joukkueet pelaavat kuuden kierroksen mittaisen jatkoajan, kolme kierrosta per puoli. Jatkoaikoja pelataan niin pitkään, kunnes toinen joukkue on voittanut yhdellä jatkoajalla neljä kierrosta.

Counter-Strike: Global Offensiven arvostetuin turnaus on Valven nykyään kaksi kertaa vuodessa järjestämä Major-turnaus. Turnauksen palkintopotissa on jaossa yli miljoona dollaria. Tanskalainen Astralis on voittanut Major-turnauksen ennätykselliset neljä kertaa.

Tunnetuimpia suomalaisia CS:GO-joukkueita ovat ENCE, HAVU, KOVA Esports ja SJ Gaming.

Suomalaisista pelaajista tunnetuimpia ovat Aleksi “allu” Jalli, Aleksi “Aleksib” Virolainen, Joonas “doto” Forss ja Jesse “zehN” Linjala.

Voita huipputuotteita 4500€ arvosta!

Pelaajatcom Joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-sivulla. Kaikkien Instagram-seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa huippulaitteita jopa 4500€ edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia myös Instagramissa.

Tarkemmat ohjeet Joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät Instagramin joulukalenteri-julkaisuistamme sekä täältä.