SEURAA MEITÄ:
×

JOULUKALENTERI

ETUSIVU / JOULUKALENTERI
#1: Counter-Strike 1.6 | Esports-joulukalenteri
  • Kaapo
    Martinmäki

#1: Counter-Strike 1.6 | Esports-joulukalenteri

julkaistu: 01.12.2021 12:00

Vuosi 2021 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomin tärkein kaikista tähän mennessä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta ja teemme sen ennenäkemättömän joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna kaikkien aikojen esports-pelit. 1.-24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin satunnaisessa järjestyksessä tiiviin infopaketin jostain keskeisestä esports-pelistä Pelaajatcomin Instagramissa sekä verkkosivuillamme.

#1 Luukku: Counter-Strike 1.6.

Counter-Strike on alun perin Minh “Gooseman” Len ja Jess “Cliffe” Cliffen kehittämä taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli kehitettiin vuonna 1999 ilmaiseksi modiksi Valven julkaisemalla Half-Life -videopelille.

Counter-Strike modista tuli niin suosittu, että sen oikeudet myytiin Valvella joka loi siitä itsenäisen julkaisun vuonna 2000. Ensimmäiset viralliset turnaukset järjestettiin loppuvuodesta 2000 ja CS 1.6:sta tuli nopeasti yksi suosituimmista kilpapeleistä.

Kilpailullisessa pelimuodossa kaksi viiden hengen joukkuetta, terroristit ja erikoisjoukot, pelaavat toisiaan vastaan. Terroristien tavoitteena on asettaa ja räjäyttää pommi tai eliminoida erikoisjoukot. Erikoisjoukkojen tehtävänä on eliminoida terroristit tai estää heidän tavoitteensa. Tavoitteen saavutettuaan joukkue saa kierrosvoiton. Yksi pelikierros CS 1.6:ssa kestää 1 minuuttia ja 45 sekuntia. Kartta päättyy, kun toinen joukkue on voittanut 16 kierrosta ja toinen 14 tai vähemmän.

Joukkueiden taloudella on suuri rooli kilpailullisessa pelissä. Joukkueet ansaitsevat rahaa kierrosvoitoista, pommien asettamisesta, purkamisesta ja räjäyttämisestä, sekä vastustajien eliminoimisesta. Pelaajat voivat aina uuden kierroksen alussa ostaa aseita, kranaatteja ja muita tarvikkeita ansaitsemillaan rahoilla.

Tunnetuimpia suomalaisia 1.6 pelaajia ovat Aleksi “allu” Jalli, Samu “plastE” Aalto, Tomi “lurppis” Kovanen, Niklas “bloodR” Nyman, Timi “aslak” Verkkoperä, Joona “natu” Leppänen ja Jirka “jigetus” Ryhti.

Suomalaisista joukkueista menestyneimpiä olivat Destination Skyline, Team ROCCAT, 69°N-28°E ja Crack Clan.

Voita huipputuotteita 4500€ arvosta!

Pelaajatcom Joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-sivulla. Kaikkien Instagram-seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa huippulaitteita jopa 4500€ edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia myös Instagramissa.

Tarkemmat ohjeet Joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät Instagramin joulukalenteri-julkaisuistamme sekä täältä.