SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
#20: WarCraft III | Esports-joulukalenteri
  • Saara
    R

#20: WarCraft III | Esports-joulukalenteri

julkaistu: 20.12.2021 12:00

Vuosi 2021 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomin tärkein kaikista tähän mennessä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta ja teemme sen ennennäkemättömän joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna kaikkien aikojen esports-pelit. 1.-24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin satunnaisessa järjestyksessä tiiviin infopaketin jostain keskeisestä esports-pelistä Pelaajatcomin Instagramissa sekä verkkosivuillamme.

Luukku #20 Warcraft

Blizzardin menestynein pelisarja Warcraft on poikinut niin MMORPG-sarja World of Warcraftin, elokuvataidetta kuin lautapelejäkin, mutta läpimurto oli innovatiivisen, kolmiosaisen (plus lisäosat) alkuperäisen Warcraft-sarjan ansiota. Kahden alkuosan jälkeen hurjaan suosioon kiisi saman RTS-idean kolmiulotteiseen maailmaan siirtänyt Warcraft III. Peli ilmestyi vuonna 2002.

Pelissä vipeltää aiemmista osista tuttuja ihmisiä ja örkkejä, mutta lisäksi uusina rotuina mukana on epäkuolleita sekä yöhaltioita. Rotujen eri ominaisuuksia pelaaja pääsee hyödyntämään suorittaessaan vuoroin kunkin rodun kampanjan. Ihmiset ovat keskivertoja mutta sitkeitä, örkit luottavat massavoimaan ja nahistelevat ihmisten kanssa. Epäkuolleet ovat pelottavia otuksia, jotka haluavat valloittaa muiden rotujen maat itselleen, koska omanlaisellaan maaperällä ne ovat sangen voittamattomia ja voivat jopa värvätä uhrejaan zombeiksi joukkoihinsa. Yöhaltiat ovat näppäriä taktikkoja, jotka pimeyden turvin pystyvät yllättämään isonkin vastustajan.

Taiston lomassa uurastetaan tutusti eli kerätään resursseja ja pykätään rakennuksia.

Pääjuonen lisäksi Warcraft III toi uudenlaista tarinallisuutta myös kuvaamalla pääsankarien yksilöllistä kehittymistä. Joka rodulla on kolme sankaria, joiden merkitys kasvaa pelin edetessä, ja koko tehtävä voi vesittyä sankarhahmon kupsahdukseen.

2003 julkaistiin lisälevy The Frozen Throne kuljettamaan tarinaa pidemmälle ja tuomalla mukaan esimerkiksi verihaltiat. Vuonna 2018 tuli epäonnistunut päivitetty versio Warcraft III: Reforged, joka uudistusten sijaan tarjosi enemmän bugeja.

Warcraft III -peliin kuuluu myös kenttäeditori, joka on kuuluisa sillä askarrellusta Dota kakkosen esimuodosta.

Warcraft III:n kilpapelimanttelin ovat perineet uudemmat pelit kuten WoW, Dota 2 ja StarCraft 2, mutta aikoinaan skene oli hyvin aktiivinen ja merkityksellinen. WC2 on tehnyt e-urheilua tutuksi myös suurelle yleisölle televisiossa esitettyjen turnausten ansiosta. Menestynein suomipelaaja on Samuli “elfi” Sihvonen, joka nykyään kisaa Overwatchissa.

Voita huipputuotteita 4500€ arvosta!

Pelaajatcom Joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-sivulla. Kaikkien Instagram-seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa huippulaitteita jopa 4500€ edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia myös Instagramissa.

Tarkemmat ohjeet Joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät Instagramin joulukalenteri-julkaisuistamme sekä täältä.