SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Joukkue palkkasi tuntemattoman CS-pelaajan, joka oli pelannut vain kotonaan – Pääsivät heti majoreille
  • Perttu
    Leinonen

Joukkue palkkasi tuntemattoman CS-pelaajan, joka oli pelannut vain kotonaan – Pääsivät heti majoreille

julkaistu: 06.03.2024 17:00

PGL Major Copenhagen -turnauspaikan Amerikan RMR-turnauksesta puhtaalla pelillä lunastanut Imperial on osunut todelliseen kultasuoneen. Joukkue poimia riveihinsä viime vuoden lopulla – vielä tuolloin, varsin nimettömän – nuoren kaksikon Lucas “decenty” Bacelarin ja Kaiky “noway” Santosin.

20-vuotias Bacelar hankittiin OPLANO:sta, mutta 18-vuotiaalle Santosille Imperial on ensimmäinen “kunnon” joukkue, jossa nuorukainen pelaa. Amerikan RMR-karsinnat olivat lisäksi Santosille hänen uransa ensimmäinen LAN-turnaus.

Noway oli pelannut ennen Imperialiin liittymistään käytännössä ainoastaan kotonaan, ilman sen suurempia tavotteita ja striimaillut pelaamistaan. RMR-karsinnoissa talentti löi neljään karttaan hurjan 1.47 ratingin ensimmäisessä kunnon turnauksessaan.

Joukkueen pelinsisäinenjohtajaksi viime kesänä siirtynyt Vinicius “VINI” Figueiredo antoi HLTV:lle haastattelun joukkueensa varmistettua major-paikan. Haastattelussa kokenut VINI suitsutti kovin sanoin joukkueen kuopuksia.

“Kun valitsimme Decentyn ja Nowayn osaksi kokoonpanoamme, kaikki ihmettelivät miksi valitsimme kokemattomia pelaajia joukkueeseemme. Mutta me teimme oikean päätöksen, he ovat uskomattomia.”

“Se on mahtava tunne, kun valitsee oikein, Noway ei ollut esimerkiksi koskaan pelannut oikeassa turnauksessa ja tämä oli hänen ensimmäinen LAN-turnauksensa. Hän oli aikaisemmin vain striimaillut kotoaan. Teimme uskomattoman hyvää skouttausta löytäessämme hänet.”

VINI kertoi myös kuinka he päätyivät valitsemaan kokemattoman talentin osaksi joukkuettaan.

“Toki hänellä oli vähän kokemusta jo entuudestaan, mutta ei tältä tasolta. Joten se oli enemmänkin valmentajamme Rafael “zakk” Fernandesin ja muiden joukkueen toimijoidemme päätös antaa mahdollisuus pelaajille ja vain pelata paljon CS:ää. He yrittävät korjata virheitään kovasti ja kuuntelevat tarkasti palautettamme. He eivät myöskään romahda painetilanteissa ja pelasivat uskomattoman turnauksen.”

VINI kommentoi myös omaa siirtoaan pelinsisäisenjohtajan rooliin ja sen haasteista, joita monet pelaajat ovat kokeneet siirtyessään IGL:n rooliin:

“Mielestäni en ole suoriutunut ehkä niin hyvin kuin olisin voinut. En ole pelannut top-joukkueita vastaan vielä IGL:n roolissa. Kehityn vain jätkien mukana, minusta tuntuu, että tällä hetkellä jokainen askel on erittäin tärkeä osa kehitystäni nyt.”

“Minulla on ollut ylä- ja alamäkiä runsaasti. Se oli aikamoinen sotku, kun aloitin IGL:nä. Olimme juuri lisänneet Nowayn ja Decentyn osaksi joukkuettamme. Meillä on tosi hyvä kemia ja henki joukkueessa, joka auttaa paljon. Keskityn olemaan johtaja näille jätkille ja opettelen näkemään kartat uusin tavoin, ja reagoimaan kaikenlaisiin tilanteisiin. Kaikki tuntuu klikkaavan tällä hetkellä loistavasti.”

Kuva: PGL Lähde: HLTV