SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Joona “Serral” Sotalasta Starcraftin maailmanmestari!
  • Atte
    Leppänen

Joona “Serral” Sotalasta Starcraftin maailmanmestari!

julkaistu: 04.11.2018 10:05

Niin siinä kävi, että poika on otettu kotiin ja Joona “Serral” Sotalasta on tullut Starcraft II:n tuore maailmanmestari! Blizzconissa, Yhdysvaltojen Anaheimissa järjestetyssä turnauksessa Serral sai finaalivastustajakseen korealaisen  Kim “Stats” Dae Yeobin, joka kaatui komeasti lukemin 4-2 Sotalalle.

Starcraftin maailmanmestaruus on järjestetty nyt yhdeksän kertaa ja Sotala on pelin ainoa ei-korealainen maailmanmestari. Tie voittoon oli upea, sillä hän hävisi koko turnauksessa vain kaksi karttaa.  Sotala on vasta 20-vuotias, Ence Esportsin riveistä tunnettu Zerg-pelaaja. Maailmanmestaruudella nuorukainen sai netottua itselleen huikeat 280 tuhatta dollaria. Hän oli turnauksen alusta saakka yksi ennakkosuosikeista voitettuaan kaikki Starcraft World Championship Series -karsinnat. Hän myös otti elokuussa voiton Etelä-Korean Soulissa järjestetyistä GSL vs the World -kisoista.

Sotalan saavutus on eittämättä yksi Suomen lyhyen esports-historian hienoimpia. Mies itse vaikuttaa tosin suhtautuvan voittoonsa nöyrän tyynesti:

Jännitävän finaalin voi vielä katsella uusintana Twitchistä.

Kuva: GSL