SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
starcraft 2 homestory cup xviii logo
  • Toimitus

Joona “Serral” Sotala HomeStory Cup 18 voittoon

julkaistu: 26.11.2018 13:30

Peli muuttuu, mutta voittaja pysyy samana. Viikonloppuna pelattu HomeStory Cup XVIII oli ensimmäinen major-turnaus sitten 4.7.1 päivityksen jälkeen. WCS:n voittanut Serral oli taas kerran kilpakumppaneitaan parempi ja lukitsi itselleen turnauksesta voiton.

Sotala pelasi turnauksen loppupuoliskossa ylemmässä, voittajien kaaviossa. Turnauksen playoffit pelattiin kaksoiseliminaatiokaaviolla. Ensimmäisessä ottelussa hän kohtasi etelä-korealaisen TaeJa:n ja vei ottelun nimiinsä 3-2. TaeJa on juuri palannut eläkkeeltä.

Voittajakaavion välierissä vastassa oli hollantilainen uThermal, jonka Sotala kaatoi helpohkosti 3-1. Myöskään voittajien finaalissa etelä-korealaisesta Bunnystä ei miehelle ollut vastusta. Sotala vei ottelun nimiinsä 3-0.

Turnauksen finaalivastustaja INnoVation oli hävinnyt voittajien välierässä juurikin Bunnylle lukemin 3-2 ja joutui hakemaan vielä vauhtia alemmasta kaaviosta. Hän voitti etelä-korealaiset Curen ja Zestin lukemin 3-1 ja alemman kaavion finaalissa vielä revanssissa Bunnyn 3-1.

Finaalista muodostuikin todellinen vääntö, jonka Serral vei lopulta nimiinsä 4-3. Serral oli ottelussa jo 2-3 tappiolla, mutta onnistui kääntämään ottelun lopulta itselleen.

Kyseessä oli jo Sotalan seitsemäs mestaruus vuonna 2018. Hän voitti kaikki WCS-turnaukset, GSL vs the World-turnauksen ja maailmanmestaruuden BlizzConissa ennen tämän turnauksen voittoa. Hänen voittoputkensa on täysin käsittämätön, sillä hän on voittanu 40 offline-turnausta tähän mennessä putkeen.