SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit – Vitjaz: Päättääkö narrit vanhan kalenterivuoden voitokkaasti?
  • Toimitus

Jokerit – Vitjaz: Päättääkö narrit vanhan kalenterivuoden voitokkaasti?

julkaistu: 30.12.2019 06:01

KHL jatkuu Helsingin Hartwall Arenassa Jokerien tämän kalenterivuoden viimeisellä ottelulla, kun se saa vieraakseen Vitjazin Uudenvuodenaatonaattona.

Läntisessä konferenssissa taapertavat kiistakumppanit ovat tällä hetkellä sijoilla viisi ja kahdeksan. Ottelun vieraitaan vähemmän pelanneen Jokereiden etumatka Vitjaziin on kuusi pistettä.

Lauri Marjamäen suojatit ovat olleet lennossa koko joulukuun, jolloin narrit eivät ole hävinneet yhtään yhdeksästä pelaamastaan ottelusta varsinaisella peliajalla. Jokerit on ottanut joulukuussa seitsemän voittoa ja hävinneet ainoastaan Lokomotiville 4-5 jatkoilla ja viimeksi Sotshille 3-4 jatkoilla, vaikka tuota ottelua mielinmäärin hallitsikin. Valitettavasti Jokerien maalia tällä kertaa vartioineella Antti Niemellä ei ollut tälläkään kertaa paras iltansa ja Sotshi korjasi lopulta hedelmät.

Jokerit saa varmasti tänään ekstraboostia, kun pitkään lasaretissa ollut kahden viime kauden narrien ykkösmaaliruisku palaa sairauslomaltaan taas tositoimiin!

Jokerien hyökkäyspäässä peliä pitkään johtanut Brian O’Neill sen sijaan jatkoi vahvaa virettään Sotshissa, missä plakkariin kertyi taas kaksi lisäpistettä maalilla ja maalisyötöllä, eikä jenkkiin luottamista sovi lopettaa tälläkään kertaa.

Brian O’Neill tekee maalin (sis. jatkoajan) @2.50 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Entisten jokerikiekkoniilojen Pekka Jormakan ja Ville Lajusen Vitjaz aloitti kauden kerrassaan loistavasti voittaen 14/18 ottelustaan johtaen KHL:ää aina lokakuun lopulle asti, kunnes alkoi sukeltaminen ja se kynti pitkään käsipohjaa.

Vitjaz oli nöyryyttänyt molempia lännen suuria jengejä TsSKAa ja SKAta, kunnes muuan Roman Rotenberg, joka sattumoisin istuu paitsi SKA:n johtokunnassa myös KHL:n johtoportaan korkeimmalla pallilla, ”ehdotti” vaihtokauppaa.

Tuotapikaa erinomaisesti Vitjazin maalilla alkukauden torjunut Aleksandr Samonov ja Venäjän maajoukkueeseen tunkeutunut Artjom Shvets-Rogovoi pukivat SKA-paidan päälleen ja vaihtokaupassa Rotenberg antoi nuoren veskarin Pjotr Kotshetkovin ja hyökkääjä Aleksei Bivaltsevin Vitjaziin.

Heti kauppaa seuranneen pelin Vitjaz hävisi Barysille ja alamäki tuon jälkeen on ollut niin jyrkkä, että Vitjaz on hävinnyt peräti 17/23:sta ”loistokauppojen” jälkeistä otteluaan.

Rotenberg kävi toistamiseen Vitjazin toimistolla kylässä ja poimi Channel One Cupin alla maajoukkuetauolla joukkueen tehokkaimman hyökkääjän, Leijonissa kaksi mainiota EHT-turnausta syksyn aikana pelanneen Miro Aaltosen SKA:han. Tällä kertaa vaihtokaupassa ”annettiin” NHL:ssä Toronto Maple Leafsin organisaation kirjoilla olevan Pontus Åbergin pelioikeudet, jos sellainen ihme tapahtuisi, että mies sattuisi joskus KHL:ssä pelaamaan.

Mihail Kravetsin luotsaamassa Vitjazissa kiekkoilee kolmaskin suomalainen, kun kotimaisen Liigan maalipörssin kärjen JYPin Julius Nättisen Joonas-veli surffailee podolskilaisseurassa samassa ketjussa Jormakan kanssa. Jälkimmäiselle aukeaa tänään mainio tilaisuus purra ”omana koirana” ex-seuraansa, missä kiekkoili neljä edellistä kautta.

Pekka Jormakka tekee maalin (sis. jatkoajan) @6.00 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Kolme peräkkäistä ja neljä viidestä viime pelistään hävinneen Vitjazin ykköstykkinä ja kapteenina häärii kaikenkokenut veteraani Aleksandr Semin (35. 12+16=28).

Joukkueet eivät ole kohdanneet vielä tällä kaudella. Jokerit on voittanut viisi joukkueiden edellistä kohtaamista. Rolle-setä on käytännössä varma, ettei isännät halua päättää kalenterivuotta kotitappiolla, eikä sellaista ole tulossakaan.