SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit – Torpedo: Voitto ennen seitsemän pelin vieraskiertuetta?
  • Toimitus

Jokerit – Torpedo: Voitto ennen seitsemän pelin vieraskiertuetta?

julkaistu: 25.01.2019 13:31

Lännen nelonen Jokerit kohtaa idän seiskan Torpedo Nizhni Novgorodin kolmen ottelun kotisarjansa päätöspelissä Hartwall Arenassa perjantaina.

Jokereilla on runkosarjaa vielä 11 ottelua pelaamatta. Se matkustaa tämän ottelun jälkeen peräti seitsemän ottelun vieraskiertueelle ja pelaa runkosarjan kolme viimeistä otteluaan kotiluolassa, joista ensimmäisen vasta 24 päivän päästä.

Neljä edellistä kotipeliään hävinnyt Jokerit otti takkiinsa Ak Bars Kazanilta 2-3 kotiluolassaan keskiviikkona.

Narrit saivat viime kauden mestarijoukkueen laitettua ahtaalle ja oli pelillisesti niskan päällä läpi ottelun, mutta tehottomuus ratkaista tekopaikoista sekä valitettavasti onneton Ryan Zapolskin maalivahtipeli teki varsin hyvin selväksi sen, että kaikki pisteet matkasivat tälläkin kertaa vieraiden mukana maailmalle.

Yksi onnistuja narreissa on sentään ollut ylitse muiden. Jokerien  harvoja ilonaiheita on ollut viime aikoina Nicklas Jensenin tehokas pelaaminen. Neljännessä peräkkäisessä ottelussa limpun vastustajan pömpeliin toimittanut juuttihyökkääjä on osunut kymmenessä viime pelissä kahdeksan kertaa ja jäänyt maaleitta ainoastaan kahdessa pelissä.

Narrien toisen maalin viimeisteli ylivoimalla Pekka Jormakka, jonka edellisestä osumasta oli kulunut valovuosi.

Torpedolle illan ottelu on viiden pelin vieraskiertueen neljäs reissumatsi. Toissailtana se kaatoi Vitjazin 6-0 Podolskissa katkaisten voitolla kolmen ottelun tappioputkensa.

Jenkkisentteri Andy Mielen johtama ykkösvitja oli tehokkaalla pelituulella. Maestron itsensä kahden syöttöpinnan ohella laitureista Mikhail Varnakov (2+2) ja Andrew Calof (2+1) pitivät hauskaa isäntien kustannuksella.

Viime kaudella Växjössä SHL-mestaruuden voittanut kanukkilaituri Calof on Torpedon tehokkain pelaaja (49. 19+17=36).

Vladimir Galuzinin johtamassa kakkosnyrkissä oikeassa laidassa pelaava Denis Parshin (52. 14+22=36) on kerännyt tosin yhtä monta tehopinnaa.

Torpedo ja Jokerit kohtasivat Nizhni Novgorodissa lokakuussa. Tuolloin narrit olivat parempia 5-4 jatkoilla. Jokerit nousi silloin Jesse Joensuun kahdella päätöserän osumalla kahden maalin takaa ensin tasoihin ja Brian O’Neill iski vieraille riemukkaasti voittonyytin jatkoilla.

Rolle-setä on vakuuttunut siitä, että narrit saavat tänään neljän pelin kotitappioputkensa katkaistua ja vastaavasti neljän peräkkäisen kotivoiton putki Torpedoa vastaan saa jatkoa. Edellisten pelien niukoista kotitappioista on otettu opiksi ja kelkka kääntyy ja pitkälle vieraskiertueelle on helpompi lähteä voitto plakkarissa.

Kertoimet tuolle skenaariolle on taas poljettu pelikelvottomiksi, aivan kuten vähintään kahden maalin kotivoitotkin.

Riittävän hyvää tarjousta saa sen sijaan kotijoukkueen maalimääristä. Joukkueiden seitsemässä edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Hartwall Arenassa Jokerien yli 3.5 maalia on toteutunut viidesti (71%).