SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit söi Tomi Mäen juhlaottelussa pakkopullaa
  • Toimitus

Jokerit söi Tomi Mäen juhlaottelussa pakkopullaa

julkaistu: 02.12.2018 19:22

Yhdeksän edellistä kotipeliään ilman tappiota varsinaisella peliajalla pelannut Jokerit otti voiton Slovan Bratislavasta 3-0 (1-0,1-0,1-0).

Historia toisti itseään, kun isäntien kakkossentteri Sakari Manninen teki edellisen kohtaamisen tapaan kaksi osumaa kotijoukkueelle. Jälkimmäinen Mannisen osumista syntyi kahden pelaajan ylivoimalla.

Jokerien kolmannen maalin löi tyhjiin Alex Grant, joka nosti rystyltä omalta alueelta päätyviivan takaa lätyn lähes keskelle tyhjää Slovan Bratislavan maalia.

Ryan Zapolski torjui kauden toisen nollapelinsä ja 13:nnen Jokereissa.

Winnipeg Jetsin organisaatiosta tullut Kristian Vesalainen teki kotidebyytin uudessa seurassaan kauden toisessa pelissään Jokerien nutussa ja toikin lisää energiaa isäntien peliin, vaikka maaleitta tällä kertaa jäikin. Vesalainen ampui maalin Minskissä perjantaina.

Haukottelevassa ottelussa oli paikalle vaivautunut 10 719 katsojaa juhlistamaan Jokerien kolmoskentän 35-vuotiaan laiturin Tomi Mäen 618:tta otteluaan narripaidassa. Tuolla lukemalla Mäki ohitti Jani Ritan aiemman ennätyksen.

Mäki itse oli tuttu, vaatimaton ja analyyttinen oma itsensä parrasvaloihin jouduttuaan.

– Päivä oli tunteen myllerrystä ihan aamusta asti. Onhan se suuri kunnia saada pukea niin monta kertaa jokeripaita pelissä päälleen, totesi Mäki tuoreeltaan merkkipaalun synnyttyä pelin jälkeen.

– Nautin edelleen pelaamisesta eikä ole mitään syytä painaa jarrua vielä itse ainakaan. Harvemmin pysytään samassa seurassa näin pitkään. Ennätykset on toisaalta tehty rikottaviksi eli jännä nähdä, miten käy, spekuloi ennätysmies sitä, vieläkö joku joskus rikkoo tätä ennätystä Jokereissa.

Lauri Marjamäki puolestaan laittoi pelin pakettiin erä erältä.

– Alussa näki, että Slovan oli paremmin pelirytmissä kiinni. Meillä oli pari vapaapäivää ja eilen harjoiteltiin. Toinen erä oli hyvä, mutta tehot puuttui. Maalille ei menty niin hyvin kuin oltais voitu. Kolmas erä oli tyylikäs ja hieno. Tyylikäs voitto otettiin, kuten nollalukematkin sen kertoo, tyytyväinen narrivalmentaja kommentoi.

– Hieno mies ja onhan tuo ihan poikkeuksellista, että 618 ottelua yhdessä ja samassa joukkueessa. Houkutuksia on varmaan ollut mennä matkan varrella muihinkin joukkueisiin. Se on jotain poikkeuksellista tällaisessa hektisessä ympäristössä, kun koko ajan haetaan isompaa roolia. Iso sydän ja kyllä tää voitto omistettiin Mäksälle, hehkutti Marjamäki puolestaan illan ennätysmiestä Mäkeä.

Jokerit lähtee seuraavaksi kolmen ottelun vieraskiertueelle, missä se kohtaa keskiviikkona Spartak Moskovan, perjantaina Lokomotiv Jaroslavlin ja sunnuntaina Severstal Tsherepovetsin. Seuraavan kerran Jokerit pelaa Hartwall Arenassa  tiistaina 11.12 Salavat Ufaa vastaan.