SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit – SKA: Pystyykö narrit jatkamaan putkeaan suuren ja mahtavan SKA:n kustannuksella?
  • Toimitus

Jokerit – SKA: Pystyykö narrit jatkamaan putkeaan suuren ja mahtavan SKA:n kustannuksella?

julkaistu: 03.01.2020 15:48

KHL:n Läntisen konferenssin nelonen Jokerit kohtaa toisena olevan SKA Pietarin vuoden 2020 ensimmäisessä ottelussaan Hartwall Arenassa.

Bobrov-divisioonan kärkijoukkue SKA kaatoi näiden joukkueiden edellisessä kohtaamisessa divisioonansa kolmosen 3-2 Pietarin Jääpalatsissa syyskuussa Jori Lehterän päätösminuutilla syntyneellä uunilla.

Lauri Marjamäen suojatit ovat kymmenen peräkkäisen ottelun pisteputkessa voitettuaan noista peleistä peräti yhdeksän ja hävittyään ainoastaan rankkareilla Lokomotiville (4-5vl). Jokerit oli joulukuussa KHL:n tehokkain joukkue.

Jokereissa kolmatta kauttaan pelaava John Norman saa tänään 200 KHL-ottelun rajapyykin täyteen. Ruotsalaishyökkääjä on aiemmin kiekkoillut KHL:ssä myös Torpeidon riveissä.

Isäntien rosteri muuttuu vain hiukan edelliseen peliin verrattuna. Spengler Cupissa Sveitsin Davosissa Kanadan paidassa voiton ottanut Alex Grant palaa narrien ykkösnyrkkiin luutimaan Mikko Lehtosen rinnalle missattuaan maajoukkuekomennuksen takia kolme viimeisintä Jokerien ottelua.

Grantin paikalla toista kuukautta peräkkäin KHL:n ykköspakiksi valitun Lehtosen vierellä luutinut tsekkipakki Vladimir Sklenicka palaa puolestaan kolmoskenttään Tommi Kivistön rinnalle. Janis Kalnins jatkaa isäntien maalinsuulla.

Jokereista on yhä lasaretin puolella hyökkääjät Saku Mäenalanen, Antti Pihlström ja Veli-Matti Savinainen sekä puolustajista pillit pussiin tämän kauden osalta jättämään joutunut Oliver Lauridsen. Poppariosastolta narreista matsia tänään seuraavat Teemu Eronen, Aleksi Halme ja Konsta Hirvonen.

Brian O’Neill on latonut viidessä ottelussa viisi osumaa ja kahdeksan pistettä jääden ainoastaan Lokomotivin vieraana ilman pisteitä. Jenkkihyökkääjä on Rolle-sedän ehdoton luottovalinta tänäänkin isäntien maali- pinnatrokariksi.

Brian O’Neill tekee maalin (sis. jatkoajan) @2.75 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Brian O’Neill tekee vähintään 2 pistettä (sis. jatkoajan) @3.75 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

KHL:n johtokunnan korkeimmalla pallilla istuvan Roman Rotenbergin lempilapsi SKA päätti viime vuoden jatkoaikatappioon Severstalia vastaan katkaisten näin kolmen ottelun voittoputkensa.

SKA:ta ja Venäjän maajoukkuettakin luotsaava Aleksei Kudashov on saanut totutella ja sisäänajaa joulukuussa mahtiseuran uusia vahvistuksia, kun mm. Kunlunista tolppien väliin ryövätty Alexander Samonov ja Vitjazista hankittu suomalaissentteri Miro Aaltonen ovat tuoneet lisää syvyyttä SKA:n muutenkin vahvaan rosteriin. Aaltosen tulon myötä SKA:sta löytyy nyt peräti neljä suomalaissentteriä, kun siellä kiekkoilee lisäksi Lehterä, Joonas Kemppainen ja Jarno Koskiranta.

Andrei Kuzmenko on kolmen ottelun pisteputkessa (2+1) ja tehnyt myös maalin kahdessa edellisessä ottelussa.

Andrei Kuzmenko tekee maalin (sis. jatkoajan) @4.00 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Artyom Zub on puolestaan osunut kolmesti neljässä viime pelissään (5+1) ja tehnyt niissä vähintään yhden osuman. Barysin verkkoon upposi hattutemppu Nur-Sultanissa joulupäivänä.

Artyom Zub tekee maalin (sis. jatkoajan) @4.75 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Vladimir Tkachyovilla meni puolestaan edellisessä ottelussa kolmen pelin pisteputki (1+4) poikki.

Jokerit on tilastojen valossa SKA:ta vahvempi erikoistilanteissa melkoisesti ylivoiman osalta. Isäntien ylivoima (21.1%) on KHL:n kuudenneksi tehokkainta, kun taas SKA (16.2%) löytyy vasta 19.nneltä sijalta. Alivoimassa Jokerit (80.9%) tulee taas selvästi SKA:ta (83.2%) perässä.

Bobrov-divisioonan arkkivihollisten kohtaamiset ovat olleet tavallisesti kuumia vääntöjä ja jäähypenkki on tullut tutuksi molemmille jengeille. Narrit on kuumassa tikissä ja jos isännät saavat pidettyä päänsä kylminä, KHL:n kuumin joukkue on lähempänä voittoa tänään!