SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit – Sibir Novosibirsk: Starttaako narrit uuden vuoden ja kotisarjansa voitollisesti?
  • Toimitus

Jokerit – Sibir Novosibirsk: Starttaako narrit uuden vuoden ja kotisarjansa voitollisesti?

julkaistu: 03.01.2019 14:51

Jokerit starttaa tänään kolmen kotisarjan putkensa ja uuden vuotensa Hartwall Arenassa, missä saa vastustajakseen Sibir Novosibirskin.

Itäisen konferenssin kymmenes ja Chernyshev divisioonan viides Sibir on kerännyt 43 ottelussa 36 pistettä yhteismaalein 92-120.

Sibir on voittanut kaksi tuoreinta, neljä kuudesta ja 11/15:stä viime ottelustaan. Kaksi peräkkäistä voittoa tulivat Salavat Ufasta (2-1) vieraissa ja Avangard Omskista (3-0) viimeksi kuusi päivää sitten kotiaskissa.

Kesken kauden leikkiin mukaan loikanneen Aleksandr Andrijevskin voi totisesti sanoa tuoneen ryhtiä siperialaisten kauteen.

Nollan Avangardia vastaan torjunut Sibirin kanukkiveskari Danny Taylor (92.21/2.35) on uurastanut kolmessa edellisessä pelissä siperialaisten maalissa. Andrijevskilta löytyy luottoa myös toiseen kassariin, Aleksei Krasikoviin (91.47/2.79) ja syystäkin, eikä Sibirin peleissä vastustajat juurikaan maalijuhlia vietä.

Sibirin ainoa suomalaispelaaja, täksi kaudeksi Tapparasta Siperiaan siirtynyt laituri Jukka Peltola on Andrijevskin ehdottomia luottopelaajia ja kellottaa isoja minuutteja ottelusta toiseen pelaten myös erikoistilanteet niin yli- kuin alivoimissakin.

Alkukauden loukkaantumisen takia Peltola on pelannut vasta 32 ottelua saalistaen niissä tehot 4+10=14. Sibirin tehokkain pelimanni, Aleksandr Sharov on kahminut 43 pelissä 9+8=17.

Kuriositeettina mainittakoon, että vieraiden pakeista kahdeksatta kauttaan Sibirissä luutiva 27-vuotias Maksim Ignatovitsh saavuttaa tänään 300 matsin rajapyykin KHL:ssä.

Jokerit lähtee otteluun kahden vierasvoiton saattelemana. Se ei ole hävinnyt viidestä viime pelistään yhtään varsinaisella peliajalla ja niistäkin voitot on otettu neljästä pelistä.

Kristian Vesalainen (0+4) viilettää neljän sekä Jesse Joensuu (2+2) ja John Norman (2+2) molemmat kolmen ottelun pisteputkissa illan otteluun.

Vasta 94 päivän sairaslomalta palannut Peter Regin ehti pelata yhden kokonaisen pelin ja loukkaantui uudelleen jo toisen paluunjälkeisen pelin avauserässä saatuaan aivotärähdyksen Slovan Bratislavaa vastaan vastustajan taklattua narrihyökkääjää suoraan päähän.

Narrien pakistosta puuttuu tänään sairastumisen takia Victor Lööv, jonka korvaa Nico Nurmikanta.

Paluun poppariosastolta isäntien hyökkäykseen tekevät sitten viime pelin Pekka Jormakka ja Henri Ikonen. Janis Kalnins jatkaa Jokerien maalissa.

Joukkueet kohtaavat tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella.