SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit
  • Toimitus

Jokerit pesi kasvojaan ja kaatoi TsSKAn selvin numeroin

julkaistu: 20.12.2018 21:15

Alkuviikolla peräkkäisinä päivinä Avangard Omskille ja Spartakille Moskovassa hävinnyt Jokerit oli torstaina Hartwall Arenassa oppinut läksynsä ja kesytti KHL:n kärkijoukkue TsSKA Moskovan 4-1 (2-1,1-0,1-0).

Tappio oli TsSKAlle toinen peräkkäinen, sen voitettua sitä ennen 18 peräkkäistä otteluaan, joista 16 varsinaisella peliajalla.

Jokerien voiton arvoa nostaa se, että joukkueelta oli sivussa sairastumisen takia ykköspakki Sami Lepistö aiempien loukkaantumisten lisäksi ja pelasi ottelun kuudella puolustajalla.

Kurittomasti pelanneilla vierailla alkoi mopo keulia jo pelin alusta saakka siitäkin huolimatta, että joukkueessa pelasi seitsemän pelaajaa  viime viikonloppuna Channel One Cupin voittaneesta ja Leijonatkin kaatuneesta Venäjän maajoukkueesta mukaanlukien koko TsSKAn ykkösnyrkki.

Jokerit sai otteluun hyvän startin, kun TsSKAssakin aiemmin pelannut Geoff Platt vei isännät johtoon jo kolmannella minuutilla.

Steve Mosesin kampitusjäähyn aikana TsSKA tasoitti, kun maajoukkuemies Mikhail Grigorenko pisti lätyn ylivoimalla narriverkkoon ohi maalissa tänään torjuneen Janis Kalninsin. Esityön teki Nikita Nesterov, joka oli myös viikonvaihteessa Venäjän kantavia voimia joukkueen alakerrassa. Tiimalasissa ehti hiekka valua jäähyn alusta vain 11 sekuntia.

Avauserän lopulla vieraiden kanukkisentteri Linden Vey ja Mikhail Naumenkov ottivat vuoronperään pikkukakkoset ja isännät pääsivät pelaamaan 5vs3 ylivoimaa, jonka myös hyödynsivät, kun Brian O’Neill pelasi Kristian Vesalaiselle paikan ampua B-pisteeltä onetimerilla suoraan syötöstä ja Jokerit siirtyi 2-1 johtoon.

Toisen syöttöpinnan johtomaaliin sai koko marraskuun lasaretissa ollut juuttihyökkääjä Nicklas Jensen, joka pääsi puolestaan iskemään narrien kolmannen maalin toisessa erässä vain kuusi sekuntia sen jälkeen, kun Maxim Mamin oli heitetty ulos hyökkääjän kutiteltua mailallaan Jokerien Tommi Kivistön kulkusia.

Jokerien neljäs maali syntyi tyhjiin John Normanin löydettyä jyvän TsSKAn haettua kavennusta ilman Ilya Sorokinia.

Jokeriluotsi Lauri Marjamäki tiivisti syyn, miksi isännät olivat parempia.

– Tarjoitus oli puolustaa laadukkaasti ja aika hyvin onnistuttiin siinä. Joukkue halusi näyttää kotiyleisön edessä huonon edellisen pelin jälkeen, totesi Marjamäki.

– Geoff Plattin maali ja Sorokinin peittäminen kahdessa muussa maalissa ansaitsee erityisesti kiitosta. Ilman tuollaisia otteita ei näitä maaleja syntyisi, halusi koutsi jakaa tunnustusta ex-TsSKA-pelaajalle.

Jokerit pelaa kohtaa vielä ennen joulua Dinamo Riikan Hartwall Arenassa lauantaina.